Toon van der Loo op zijn plek bij Wilhelmina Boys

Deel dit bericht via:Toon van der Loo had zijn ja-woord aan Nederwetten gegeven voor een tweede seizoen bij de vijfdeklasser. Na de 'onverwachte' breuk tussen trainer Ronny Everaerts en Wilhelmina Boys kwam de functie van hoofdtrainer vrij bij de club uit Best. Van der Loo ging 'na goed overleg met Nederwetten' in op deze functie en werd uit de kandidaten gekozen tot nieuwe hoofdtrainer van De Boys.

Positieverbetering

Nederwetten had begrip voor de situatie gezien de positieverbetering voor Van der Loo in sportief opzicht. Nederwetten vond in Henri Maas een nieuwe hoofdtrainer waardoor beide partijen tevreden afscheid van elkaar hebben genomen. Na de ronde cirkel in Nuenen CA, waarin Van der Loo Nuenen, EMK, RKGSV en dus Nederwetten heeft getraind gaat de 53-jarige Van der Loo buiten zijn woonplaats een club trainen, dus kan de fiets de schuur in. We stellen de Toon van der Loo een aantal vragen over zijn nieuwe avontuur bij Wilhelmina Boys.

Kan je even uitleg geven aan de buitenwacht hoe je overstap naar Wilhelmina Boys tot stand is gekomen, gezien je contractverlenging bij Nederwetten:
'Ik wil daarin eerlijk zijn. Ik kon me niet meer zo vinden zoals bepaalde dingen liepen bij Nederwetten, en liep al langer met de vraag of ik wel door wilde gaan. Tussendoor had ik toch mijn contract verlengd. Toen de positie als hoofdtrainer bij Wilhelmina Boys vrij kwam besloot ik om toch te reageren om te kijken of ik daar door de selectie heen zou komen. Aldus geschiedde.

Was je verrast dat de keuze op jouw viel na de vele sollicitanten die de club had mogen ontvangen:
Ja, aangenaam verrast. Ik werd uit de vele aanmeldingen met nog 3 andere collega's uitgenodigd voor een gesprek met een delegatie van de club. Daarna heb ik nog in een tweede gesprek gezeten met een afvaardiging van de spelersgroep. Uiteindelijk viel dus de keuze op mij. Vooral een verrassing omdat de andere kandidaten meer ervaring hebben in het vak en men toch voor mij heeft gekozen. Dat vind ik vooral een compliment hoe ik overkom als mens. Ik benader het voetbal niet als een wetenschap, maar zie het vooral als een hobby waar je veel plezier uit moet halen. Natuurlijk ga ik er wel voor dat we als club, selectie en individu stappen maken. Ik hoop alleen dat later iedereen terug kijkt op een plezierige periode met Toon van der Loo. Zo kijk ik ook terug op mijn voetbalcarrière. Van iedere trainer leer je wel iets, maar de trainers waar je een band mee had, die hebben een speciaal plekje gekregen.

Hoe bevalt het trainen van een club buiten Nuenen CA:
Dat bevalt me heel goed. Bij Wilhelmina Boys is alles tot in de puntjes geregeld en hoef ik me alleen maar bezig te houden met trainingen en wedstrijden. Ook qua afstand is het prima te doen.

Wilhelmina Boys kende een teleurstellend seizoen in de tweede klasse en keert na een jaar weer terug naar de 3e klasse. Wat is je doelstelling voor dit seizoen en wat verwacht je van deze spelersgroep:
De doelstelling voor dit seizoen is minstens een periodetitel winnen.
Deze spelersgroep moet er zich bewust van zijn hoeveel kwaliteit zij in huis heeft. Wij zijn de enige in onze competitie (3e klasse), die ook een 2de elftal in de hoogste klasse (hoofdklasse) heeft spelen. Daarnaast stromen er ook jongens vanuit de jeugd in. We hebben een jonge groep, waar nog veel rek in zit. Vooral op het mentale vlak moeten we progressie maken. Winnaars worden.

Tot slot

Favoriet voor de titel in de 3e klasse D:
Sparta '25, Unitas '59, Reusel Sport en Wilhelmina Boys

Nederwetten:
Leuke club. Leuke tijd gehad. Vrienden gemaakt. Zal er nog regelmatig gaan kijken.

Trainersmaatje Rutger Maters:
Het juiste woord: maatje. Hij is gelukkig aan de beterende hand na zijn zware ongeluk.

Superlatieven schieten tekort. Geweldige vent, die mij altijd ondersteund en gesteund heeft en waarin loyaliteit voorop staat. Een vriend voor het leven. Ik had hem nog graag in mijn staf willen hebben. Hij gaat vanwege zijn drukke agenda meer tijd aan zijn gezin besteden.

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?