Unitas’59 laat Tivoli in ongewisse na nederlaag

Dat Unitas’59 wat verder is dan promovendus Tivoli bleek een understatement na de wedstrijd.  Het talentvolle Tivoli, nieuw in de derde klasse D, werd op bepaalde momenten in de wedstrijd totaal afgetroefd  door de ploeg van Koen van der Heijden. Unitas'59 won met 2-3.
Het was voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Unitas’59 wil immers meestrijden in de top van de derde klasse en voor Tivoli is het belangrijk om uit de onderste regionen weg te blijven. Na de overwinning is Unitas’59 geklommen naar een gedeelde tweede plaats en Tivoli blijft met negen punten hangen op de achtste plaats.Het is voor Tivoli moeilijk in te schatten waar het hoort te staan in de derde klasse D. De ploeg van trainer Hans Bonnema kent voldoende kwaliteiten voor het linkerrijtje, maar laat zich op bepaalde momenten in de wedstrijd, ‘zoals vandaag’, nogal eens verrassen door de tegenstander.
De opdracht voor Tivoli was duidelijk: terugzakken tot aan de middellijn en loeren op de counter. En proberen te profiteren van de snelheid van de spelers voorin. Dit pakte direct goed uit. Waar Unitas’59 meteen het initiatief nam en in de 4de minuut een schot van Richard Hermans op de paal zag belanden, was het Tivoli dat even later vanuit een snelle tegenaanval Jens Feskens alleen voor de keeper zag komen. Feskens werd neergehaald in het zestienmetergebied en vanuit de toegekende strafschop scoorde aanvoerder Mike van Dijk de 1-0 namens de thuisploeg.

Lang kon Tivoli niet genieten van de voorsprong. Het betere Unitas’59 kwam al snel op gelijke hoogte. In de 16de minuut zag Nassim Markgraaf zijn schot via een Tivoli-been in het doel belanden. Unitas’59 bleef het initiatief houden en kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. Zo kopte Ruben van de Poel, na een goede voorzet van Robin Timmers, de bal op de paal. Toch was het Tivoli dat wederom op voorsprong kwam. De geboden ruimte achterin bij Unitas’59 gaf Djino van Santvoort in de 28ste minuut de gelegenheid om vanaf de linkerkant naar binnen te trekken en de bal, na een goede passeerbeweging, beheerst af te werken in het doel: 2-1. Dit was ook ruststand.

Orde
Na rust stelde Unitas’59 binnen tien minuten orde op zaken. Nu werd het initiatief wel beloond en al snel stond er een 2-3 stand op het scorebord. Waar Tivoli, via Leroy Renders, een open kans had om de voorsprong te vergroten, kreeg Unitas’59 na slecht uitverdedigen een vrije trap toegekend op zo’n twintig meter van het doel. Marktgraaf ging achter de bal staan en schoot hard en onberispelijk de gelijkmaker binnen.

Na de gelijkmaker viel even later het derde doelpunt van Unitas’59. Een schot van Rick van den Berg belandde via een voet van een Tivoli-speler hoog in de touwen en Unitas’59 had zijn voorsprong in handen. "Dit is wat we wekelijks meemaken", zei Bonnema na afloop. "We hebben een aardig voetballende ploeg, maar we laten ons nogal eens verrassen, door in bepaalde momenten van de wedstrijd verkeerde keuzes te maken. Dit wordt op dit niveau direct afgestraft en zeker door een goede ploeg als Unitas’59."
De bezoekers controleerden de wedstrijd en lieten zich niet meer verrassen door de scherpe counters van Tivoli. Unitas’59 had de voorsprong nog kunnen vergroten, maar een inzet van Shanne Bosstraten raakte de lat. Ondanks wat geluk in de score aan de zijde van Unitas’59, was de overwinning voor de roodwitten verdiend.
Opstellingen

SV Tivoli: 88. Bas Santema, 3. Gijs Bonnema, 9. Leroy Renders, 10. Ralf Walravens, 13. Djino van Zantvoort, 14. Niels de Haas (Bas Derks), 15. Niels Feskens, 17. Mike van Dijk, 19. Niek Leatomu, 20. Luuc Bonnema, 21. Krijn Feskens (Joey Klaasen).

Unitas’59: 1. Paul Wijnen, 3. Sam Franse, 2. Rick Frederiks (Mark Bartels), 5. Ruud Vissers, 6. Robin Timmers (Romario Aveloo), 8. Richard Hermans, 10. Rick van den Berg, 11. Rick van der Heijden (Thijs Rijssel), 12. Shanne van Bosstraten, 14. Ruben van der Poel, 21. Nassim Markgraaf.