Tien vragen aan: Nick Abrams, komend seizoen trainer van HMVV

Deel dit bericht via:

De uit België afkomstige Abrams volgt komend seizoen bij HMVV Angelo Timisela op die na vier seizoenen de club gaat verlaten en aan de slag bij Spoordonkse Boys.
Nick Abrams is een onbekende in de regio en met de onderstaande tien vragen willen we hem nader u voorstellen.

1. Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Ik ben Nick Abrams, bijna 40, gehuwd en papa van een zoon Lucas. Tijdens mijn actieve voetballoopbaan ben ik keeper geweest in het nationale jeugdvoetbal bij KFC Turnhout, en heb ik nadien mooie jaren gekend in het provinciale voetbal als eerste keeper bij Loenhout SK.

Via een vroegere coach ben ik over de grens terecht gekomen bij Gloria UC, waar ik nog 6 fijne jaren heb gekend als keeper van Gloria UC 1. Gedurende 2 seizoenen heb ik ook daar mijn eerste trainerservaring opgedaan als assistent-trainer van Gloria UC 1, waarna ik terug in België aan de slag gegaan ben als T2 bij Loenhout SK. Dit doe ik nu voor het 2de jaar en vanaf volgend seizoen ga ik mijn eerste uitdaging aan als hoofdtrainer, bij HMVV.

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben werkzaam bij De Lijn, de maatschappij die instaat voor het bus- en tramvervoer in Vlaanderen. Ik werk in de hoofdzetel te Mechelen en oefen daar de functie van Expert-Controller uit. De vrije tijd die ik heb besteed ik aan mijn gezin en aan het voetbal.


3. Hoe ben je in het trainersvak beland?

Als speler – en zeker tijdens mijn laatste actieve jaren – probeerde ik vaak mee te denken over het spelletje. Toen ik de kans kreeg de trainersopleiding UEFA C te volgen heb ik deze met beide handen gegrepen en ben ik ook dat seizoen nog als assistent-trainer aan de slag gegaan bij Gloria UC 1.

4. Hoe werk jij als trainer?
Voor mij staat als trainer de groep steeds centraal. Ik vind het heel belangrijk dat mijn jongens werken met elkaar en voor elkaar op het veld, maar ook dat ze plezier maken naast het veld. Het team zal van mij duidelijk meekrijgen wat er gedurende 90 minuten verwacht wordt, en wat eenieders rol daar in is. Door gerichte oefen- en wedstrijdvormen gaan we daar tijdens de week aan werken , en ik ben er van overtuigd dat hard werk vroeg of laat beloond zal worden.

5. Vanwaar de keuze om als Belg in Nederland te gaan werken als trainer?
Ik ben natuurlijk al enige tijd actief geweest in Nederland bij Gloria UC en wat mij het meeste aanstaat is de kans die gegeven wordt aan jongens van eigen bodem om te schitteren bij hun dorpse club. Op deze manier behoud je als club ook je eigenheid en de verbondenheid met je achterban. En dan vind ik het fijne uitdaging om daar als trainer mee aan de slag te gaan.

6. Waarom heeft HMVV voor Nick Abrams gekozen?
Het gevoel zat denk ik voor beide partijen vanaf het begin vrij goed, waarbij zowel het sportieve als het menselijke in onze gesprekken aan bod is gekomen. HMVV is een dorpse vereniging die steeds de sportieve strijd wil aangaan, maar altijd met respect voor elkaar en voor de tegenstander. En daar kan ik mij perfect in vinden.

7. Wat is je doelstelling komend seizoen bij HMVV?
Ambities uitspreken is heel moeilijk omdat ik het niveau van onze tegenstanders vandaag onvoldoende kan inschatten. En vaak zijn een kalender en de seizoensstart 2 cruciale factoren in het verloop van een seizoen. Maar wat ik wel wil bereiken met de jongens is dat we op een herkenbare manier gaan voetballen en dat we kunnen inspelen op de situatie als de omstandigheden dit vragen. Dat we daar allemaal, met vallen en opstaan, stappen in kunnen zetten zou mij als trainer enorm plezieren.

8. HMVV past bij mij als trainer omdat?
Het een dorpse vereniging is met de juiste mentaliteit, waarbij de groep boven het individu staat en er zowel op als naast het veld hard gewerkt wordt.

9. Wat verwacht je nog dit seizoen van HMVV in de competitie?
Het seizoen is nog lang en kan echt nog alle kanten uit, maar ze hebben het mijn inziens tot hiertoe al prima gedaan. De eerste periode was zelfs uitstekend te noemen, en de tweede periode komt moeilijk op gang met al die uitgestelde wedstrijden. Maar als ze het gemiddelde kunnen aanhouden van wat ze tot nu toe gepresteerd hebben, denk ik dat ze van een meer dan geslaagd seizoen kunnen spreken. En dan hangt het vaak een beetje af van de concurrentie waar je dan eindigt.

10. Bewondering voor?
Alle mensen die mij dierbaar zijn, alsook de vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor een vereniging. Ik merk door de jaren heen dat het steeds moeilijker wordt deze mensen te behouden of nieuwe mensen te vinden, terwijl zij toch het kloppend hart van een vereniging zijn.

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?