Tien vragen aan: Richard van de Kerkhof (Milheezer Boys)

Deel dit bericht via:


Middels rubriek 'tien vragen aan' willen we bij regelmaat de voetbaltrainer uit de regio nader aan u voorstellen. Deze keer is het de beurt aan Richard van de Kerkhof van Milheezer Boys. Richard van de Kerkhof is in de regio Eindhoven/De Kempen geen bekende, maar in de regio Helmond is de ex-voetballer van o.a. Gemert en Mierlo Hout alom bekend.

Van de Kerkhof is in het seizoen 2014/2015 begonnen als hoofdtrainer bij Milheezer Boys is bezig aan zijn derde seizoen bij de vijfdeklasser. 

Voetbal staat centraal bij de 36-jarige Helmonder, niets ontgaat hem wat er zich afspeelt in het amateurvoetbal. Van de Kerkhof is bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer maar zijn ambities reiken verder dan vijfde klasse niveau.

We stellen Van de Kerkhof tien vragen over zijn huidige club en zijn toekomst binnen het amateurvoetbal als trainer.

1. Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Ik ben Richard van de Kerkhof, 36 jaar en ben een trotse vader van dochter Selena. Ik ben geboren en getogen in Helmond. In mijn vrije tijd speel ik veel tennis en doe ik nog aan zaalvoetbal. Verder probeer ik zoveel mogelijk van het voetballen te zien/ volgen; zowel amateur als prof voetbal.

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk 20+ uur bij de post en de rest van mijn tijd besteedt ik aan voetbal.

3. Hoe ben je in het trainersvak beland?
Ik ben begonnen als trainer van de A jeugd van Mierlo-Hout. Samen met mijn assistent Nemanja Akkermans zijn we in m'n laatste jaar naar de 4e divisie gepromoveerd. Tijdens deze periode heb ik mijn diploma's gehaald en ben ik bij Milheezer Boys begonnen. Ben in bezit van UEFA B licentie.

4. Hoe werk je als trainer?
Ik ga altijd uit van voetbal en wil spelers beter maken. Wel vind ik het belangrijk dat spelers zich zowel op de training als in wedstrijden voor 100% inzetten. Zoals gezegd staat voetbal voorop bij mij en dat zie je ook terug in de trainingsvormen. Op de donderdagen wordt er uiteraard wedstrijd gericht getraind. Informatie van tegenstanders probeer ik via via weken van tevoren in bezit te hebben zodat hier ook aandacht aan besteed kan worden tijdens de voorbereiding. Tot slot is een goede sfeer de basis om tot resultaten te komen.

5. Je hoogtepunten als voetballer?
Mijn hoogtepunt was dat ik in de Hoofdklasse bij Gemert tot beste middenvelder van het seizoen werd uitgeroepen.

6. Je hoogtepunten als trainer?
Eigenlijk zijn dat er twee. Al eerste de promotie met de A jeugd van Mierlo - Hout naar de 4e divisie. Dit was voor het eerst in het bestaan van de club. Hierna zijn er 7 spelers van dit elftal in het 1e elftal terecht gekomen. Ten tweede, handhaving met Milheezer Boys in de 4e klasse twee jaar geleden.

7. Waar wil je als trainer in de toekomst staan:
Ik wil mijn carrière graag geleidelijk opbouwen. Komend seizoen ga ik aan de slag bij Merefeldia uit Nederweert, een derde klasser. Uiteindelijk wil ik in de toekomst voor het allerhoogste niveau gaan. Wat en waar dat zal zijn zal de toekomst uitwijzen. Ik ben momenteel ook assistent-trainer van Rogier Molhoek (ex profvoetballer) O-19 bij Brabant United. Daar doe ik ook veel ervaring op. 

8. Wat is de doelstelling voor dit seizoen bij Milheezer Boys?
Goed voetbal spelen en meedoen om de bovenste plaatsen. Brandevoort steekt er met kop en schouders bovenuit.
Wij gaan meedoen om de plaatsen 2 tot en met 5. Een nacompetitieplek zou een mooie beloning zijn voor onze jonge, gretige groep.

9. Amateurvoetbaleindhoven?
Mooie overzichtelijke site waar ik dagelijks op kijk!

10. Bewondering voor?
Mijn ouders die ten alle tijden komen kijken!!

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Rick
04 november 7:42
Topper die Kerkhof!
Killie van de Werkhof
03 november 21:44
Top Trainer.......uit Helmond
hans van hoof
03 november 17:34
een heel moi stuk richard ,heel veel succes de komende jaren gr hanske hvv!