Tien vragen aan: Matthijn Hoogduijn (RKVVO)

Deel dit bericht via:


Middels rubriek 'tien vragen aan' willen we bij regelmaat de voetbaltrainer uit de regio nader aan u voorstellen. Deze keer is het de beurt aan Matthijn Hoogduijn de huidige trainer van RKVVO 2 die komend seizoen als hoofdtrainer voor de groep staat.

1. Stel je even nader voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Mijn naam is Matthijn Hoogduijn, 39 jaar en geboren in Horst. Ik ben getrouwd met Mathilde en heb twee kinderen. Ik ben begonnen met voetballen bij Wittenhorst en heb daar tot aan de senioren gespeeld. Tussendoor heb ik een uitstapje gemaakt naar VVV Venlo en heb daar 4 jaar in de jeugdopleiding gespeeld. Na deze periode ben ik terug gegaan naar Wittenhorst waar ik tot 2003 in de selectie heb gevoetbald.

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven werk ik bij Postnl. Daarnaast sta ik bijna dagelijks op het groene veld, de ene dag als supporter bij mijn zoon en de andere dag als trainer.

3. Hoe ben je in het trainersvak beland?
Na mijn actieve spelersloopbaan heb ik een tijdje niets gedaan binnen het voetballen tot dat Wittenhorst mij benaderde met de vraag om trainer te worden bij de selectie. Aangezien het al een tijdje weer kriebelde was dit de uitgelegen kans om weer aan de slag te gaan.
Het eerste jaar (2009) ben ik aan de slag gegaan als trainer van het 3e selectieteam. In 2011 ben ik assistent trainer geworden bij Wittenhorst 1 met als hoofdtrainer Jan Lauers. Ik heb in deze periode mijn UEFA C behaald. Na twee jaar ervaring opgedaan te hebben bij het 1e kreeg ik de kans om zelfstandig aan de slag te gaan als trainer Wittenhorst 2.
In het seizoen 2016-2017 was ik trainer van DBS 2 en liep ik stage voor mijn UEFA B bij Wilhelmina Boys 1 met trainer Jurgen Elbers. Na het behalen van mijn diploma ben ik aan de slag gegaan RKVVO 2 en het seizoen 2018-2019 staat in het teken van RKVVO 1.

4. Hoe werk jij als trainer?
Wat voor mij voorop staat is duidelijkheid scheppen zodat spelers weten wat ik van hen verwacht en dat spelers weten wat men moet doen wanneer zij in het veld staan. Ik ben eerlijk, duidelijk in communicatie en durf mij mening te uitten, met teambelang voorop! Naast deze aspecten stel ik mij zeker open voor de mening van de groep en probeer een juiste balans te bewaren.

5. Je eerste klus als hoofdtrainer, wat zijn je verwachtingen en ga je anders te werk?
Het is inderdaad mijn eerste klus als hoofdtrainer. Ik zal niet anders gaan werken dan dat ik nu al doe. Je bent wie je bent en mij anders voordoen dan ik ben zit niet in mij. Ik verwacht een goede samenwerking met de groep waarbij hard werken en plezier samengaan en waarbij een positief eindresultaat elke week het uitgangspunt is.

6. Met wat voor een gevoel ga je Walter van Ommeren opvolgen als hoofdtrainer?
Met een dubbel gevoel. Ik had niet verwacht dat dit het laatste jaar van Walter zou zijn en ik door zou schuiven van het tweede elftal naar het eerste elftal. Aan de andere kant ben ik natuurlijk blij met de kans en het vertrouwen vanuit RKVVO om Walter op te volgen.

7. Wat is je doelstelling komend seizoen bij RKVVO?
Walter laat na drie jaar RKVVO een prima team achter waar veel potentie en voetbal in zit. Doelstelling die stellen we aan het einde van het seizoen samen met de groep, daar is het nu nog veel te vroeg voor.

8. RKVVO past bij mij als trainer omdat?
RKVVO is een vereniging waarbij gezelligheid samen gaan met presteren. Een vereniging met vele vrijwilligers die de club een warm hart toedragen. Daarnaast is RKVVO een vereniging die spelers zelf opleidt naar de selectie. Deze voorwaarden passen goed bij mij.

9. Wat verwacht je nog dit seizoen van RKVVO?
Mijn verwachtingen voor dit jaar, een mooi seizoen, vol ontwikkelingen en top 5 voor RKVVO 2. 

10. Bewondering voor?
Voor mijn vrouw, die naast haar full time baan een HBO studie afrond en de "ballen" in ons gezin omhoog houdt.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Ferry
27 april 17:11
Hey toptrainer,
Succes daaro, maar gaat zeker goedkomen!
Als 108 lukt, dan 15 ook ;)