Tien vragen aan: Marius Methorst (RKSV Heeze)

Deel dit bericht via:

Middels rubriek 'tien vragen aan' willen we bij regelmaat de voetbaltrainer uit de regio nader aan u voorstellen. Deze keer is het de beurt aan Marius Methorst de huidige assistent-trainer van RKSV Heeze die komend seizoen als hoofdtrainer voor de groep staat.

1. Stel je even nader voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Marius Methorst 59 jaar, gehuwd, wij hebben een dochter en twee prachtige kleinkinderen. Ik ben geboren in Eindhoven en ben nu woonachtig in Heeze.

Als voetballer heb ik gespeeld in alle selectie teams binnen PSV t/m het beloften team. Na mijn carrière bij PSV heb ik betaald voetbal gespeeld bij FC Eindhoven. Vervolgens heb me carrière vervolgt bij vv Overpelt (3e nationale) in België en ben ik later terecht gekomen bij Geldrop.
Daarnaast heb ik deel uit mogen maken van het Nederlands Militair Elftal en het Nederlands Amateurelftal.

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben werkzaam bij Spie, waar ik technisch monteur ben. Ik verricht werkzaamheden aan verkeersinstallaties en verkeerslichten.

3. Hoe ben je in het trainersvak beland?
Op 30 jarige leeftijd kreeg ik van de specialist te horen dat ik direct moest stoppen met voetballen. Ik ben op 6 jarige leeftijd begonnen met dit spelletje en dan ga je niet zo maar afscheid nemen. Je bent op deze leeftijd nog te fanatiek om het voetballen de rug toe te keren.
Toen vroeg Chris van Lint -destijds een collega van mij bij NRE- aan mij of ik hem wilde assisteren bij het toenmalige Veloc waar hij hoofdtrainer was. Ik ging aan de slag bij het beloften team van de club. Dat was het moment dat ik het trainerswereldje in stapte. Ik ben toen ook op de trainerscursus gegaan van de KNVB en ik bezit momenteel het diploma UEAF B.

4. Hoe werk jij als trainer?
Ik streef er altijd naar om spelers beter te maken. Als je dan ziet dat spelers dit goed op pakken en je als elftal sterker wordt, geeft dit voldoening. Het voetbal en het teambelang blijven altijd voorop staan. Daarnaast is een goede sfeer ook erg belangrijk, dit is de basis tot het behalen van goede resultaten

5. Vanwaar de keuze om na een aantal jaren als assistent-trainer te hebben gewerkt weer hoofdtrainer te worden?
Ik heb 2,5 jaar geleden na het vertrek van Jeroen Mecking het seizoen bij RKSV Heeze afgemaakt als hoofdtrainer. Hierna heb ik gezegd dat ik nog een keer als hoofdtrainer aan de slag te wil gaan en dan samen met mijn schoonzoon Ad Snoeijen. Toen Noud aangaf na dit seizoen Heeze te gaan verlaten en Ad inmiddels had besloten aan het einde van het seizoen te stoppen als 1e elftal speler was de keuze snel gemaakt.
De club zag deze combinatie ook wel zitten en ging met ons in gesprek, wat resulteerde in een overeenkomst.

6. Met wat voor een gevoel ga je Noud van Buul opvolgen als hoofdtrainer?
Met een goed gevoel. Ik heb twee jaar fantastisch met Noud kunnen samen werken.

7. Wat is je doelstelling komend seizoen bij RKSV Heeze?
De doelstelling is om een periodetitel te pakken en te eindigen bij de eerste vijf. Ad en ik hebben hier alle vertrouwen in gezien we kunnen werken met een jonge en zeer gemotiveerde spelers groep.

8. RKSV Heeze past bij mij als trainer omdat?
Ik heb de club in de afgelopen drie jaar leren kennen als een warme club waar een frisse wind waait met mensen die ambitie uitstralen. Zij zetten zich voor 100% in om bepaalde doelstellingen te bereiken. Hier wil ik ook deel van uitmaken en mijn steentje bijdragen.

9. Wat verwacht je nog dit seizoen van RKSV Heeze?
Als onze spelers voortzetten hoe we de 2e seizoen helft zijn gestart kunnen er nog mooie dingen gebeuren binnen RKSV Heeze.

10. Bewondering voor?
Mijn vrouw en onze dochter die me altijd hebben gesteund in mijn carrière. Daarnaast heb ik veel bewondering voor de vele vrijwilligers binnen RKSV Heeze.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?