Tien vragen aan: Marc van Kemenade (RKVV Waalre)

Deel dit bericht via:

Middels rubriek 'tien vragen aan' willen we bij regelmaat de voetbaltrainer uit de regio nader aan u voorstellen. Deze keer is het de beurt aan Marc van Kemenade, hoofdtrainer van RKVV Waalre.

1. Stel je even nader voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Marc van Kemenade, 52 jaar en papa van de nu 16 jarige Thijs. Ik ben geboren en woonachtig in Eindhoven. M'n vrije tijd breng ik graag door met m'n vriendin Carin, verder doe ik een beetje fitnessen en speel af en toe 'n wedstrijdje met de veteranen van Waalre.

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk bij VDL-ETG als monteur/tester in een stofarme ruimte waar microscopen worden gemonteerd en getest voor de chipindustrie. En dan bedoel de chips die o.a in telefoons en computers zitten!

3. Hoe ben je in het trainersvak beland?
Na vele jaren in het 1e elftal van Nieuw Woensel te hebben gevoetbald ben ik op 38 jarige leeftijd met een aantal vrienden naar het 2e elftal van PSV-AV verhuist. Daar ben ik in eerste instantie als trainer/speler begonnen omdat ik het toch altijd beter wist!

4. Hoe werk jij als trainer?
Ik ben duidelijk naar m'n spelers over de manier van voetballen en probeer daarin spelers beter te maken. Verder wil ik dat m'n team verzorgd en aanvallend voetbal uitdraagt en ga altijd van eigen krachten uit en wijk hier niet van af. Wat dat betreft vraag ik me wel eens af met wat voor opdracht sommige trainers zijn spelers het veld in sturen! Daarnaast heb ik sfeer en gezelligheid hoog in het vaandel staan. En daar is bij Waalre geen gebrek aan!

5. Momenteel trainer van RKVV Waalre, hoe bevalt het bij deze club?
Ik moet zeggen dat ik het goed naar m'n zin heb bij Waalre. Ik ben inmiddels aan m'n 2e seizoen bezig en heb nu ook voor een 3e jaar bijgetekend! Er komt veel vertrouwen vanuit de spelersgroep en het bestuur, dus heb ik zeker geen reden tot klagen.

6 De Jeugd heeft de toekomst?
Zeker weten! Hoewel we eigenlijk wel wat routine missen heeft Waalre een jonge en talentvolle selectie waar ze de komende jaren nog veel plezier van kunnen hebben. Toen ik anderhalf jaar geleden begon kwam bijna de gehele A1 over en ben ik gaan bouwen aan een nieuw team. De oudste speler is nu 26 en het merendeel is rond de 20 jaar. Daarnaast hebben we een geweldige aanvoerder van pas 19 jaar oud!

7. Wat zijn je mooiste herinneringen als trainer?
Dat zijn vooral de vele derby's die ik de afgelopen jaren bij verschillende clubs in de Kempen heb mogen meemaken waar ik op dat moment trainer was. Dan denk ik bijvoorbeeld aan SDO '39-Hulsel, Steensel-Riethoven en Waalre-DVS. De beleving van alles en iedereen vind ik fantastisch en je wordt daar in mee gezogen of je nou wilt of niet!

8. RKVV Waalre past bij mij als trainer omdat?
Ik kan bij Waalre vrijuit werken en m'n eigen visie uitdragen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de spelersgroep, het bestuur maar ook de supporters achter de speelwijze staan. Ik vind dat je als trainer een spel moet spelen dat de spelers leuk vinden en vermakelijk is voor het publiek.

9. Wat vind je van Amateurvoetbaleindhoven?
Mooie site, leuke rubrieken en altijd up to date. Ik mis alleen soort forum waar je kunt discussiƫren van het genre "Voetbal Inside"!

10. Prognose voor 2017?
We hebben een goede serie achter de rug maar het zal er mede van af hangen hoe we de komende wedstrijden door komen. We moeten voetballend gezien voor de promotieplaatsen mee kunnen doen en Waalre zou in de 4e klasse zeker niet misstaan!

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Zoef Zoef
15 februari 0:09
Luie witte maradona, samen met de Raaij twee ongelofelijke goede voetballers bij de gouwe tijd van /Nw, Woensel.