Tien vragen aan: Erik Schaeken (RKSV Sterksel)

Deel dit bericht via:

Middels rubriek 'tien vragen aan' willen we bij regelmaat de voetbaltrainer uit de regio nader aan u voorstellen. Deze keer is het de beurt aan Erik Schaeken, hoofdtrainer/speler van RKSV Sterksel.

Na jarenlang actief te zijn geweest voor diverse clubs besloot Erik Schaeken voor dit seizoen het trainersvak in te gaan. RKSV Sterksel, de club waar hij zijn voetbalcarrière begon, benaderde de 30-jarige middenvelder om aan de slag te gaan als hoofdtrainer/speler bij de 5e klasser.

Schaeken speelde tot 2001 in de jeugd van PSV en verkaste daarna naar FC Eindhoven. Tussen 2006 en 2008 maakte hij bij de blauwwitten deel uit van de selectie en speelde hij negentien wedstrijden in het betaalde voetbal. Daarna ging hij naar De Valk, waarmee hij tot twee keer toe naar de hoofdklasse promoveerde. Schaeken groeide bij De Valk uit tot een van de belangrijkste spelers. In 2014 besloot Schaeken een stapje terug te doen en verkaste hij naar RKSV Heeze waarvoor hij de afgelopen twee seizoenen uitkwam.

1. Stel je even nader voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Ik ben Erik Schaeken 30 jaar oud en woonachtig in Maarheeze. Ik woon hier samen met mijn verloofde Cindy (31) en mijn dochter Nina (3).

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Ik werk fulltime als leerkracht voor groep 8 van basisschool de Torelaar in Reusel binnen de stichting Kempenkind.

3. Hoe ben je in het trainersvak beland?
Afgelopen seizoen belde de voorzitter van RKSV Sterksel mij op met de vraag of ik trainer/speler van Sterksel wilde worden. Lud de Jager( vorige trainer ) zocht iets anders en via enkele spelers en tevens vrienden van het eerste elftal werd mijn naam genoemd.

Ik heb altijd de ambitie gehad om na mijn spelerscarrière als trainer aan de slag te gaan. Ik ging vervolgens op gesprek en we waren er snel uit. Dat het nu al zou gebeuren had ik niet verwacht, maar ik vond het een leuke uitdaging. Op het gebied van elftallen trainen heb ik alleen ervaring als trainer van de B1, D1 en E1 bij voetbalvereniging De Valk in Valkenswaard. Het is voor mij dit seizoen nieuw om voor een seniorengroep te staan. Met mijn achtergrond en ervaring als leerkracht en opgedane voetbalkennis ga ik deze uitdaging voor 100% aan.

4. Hoe werk jij als trainer?
Ik ben een trainer die veel vanuit een vaste structuur wil werken. Het is voor mij belangrijk dat ik de spelers iets kan leren. Samenwerking is heel erg belangrijk. Ik kan wel van alles willen, maar we zullen het toch samen moeten uitvoeren. Op de dinsdag en donderdag starten we altijd gezamenlijk in de kleedkamer. Hier hebben we samen een korte bespreking om vervolgens het veld op te gaan. Op de dinsdag doen we een combinatie van voetballen met een conditionele prikkel en op de donderdag werken wij samen richting de wedstrijd van zondag. Plezier is de basis voor succes, dus het gaat er niet alleen om wat er op het veld gebeurd. Het samenzijn in de kantine is ook erg belangrijk!

5. Voor het eerste jaar hoofdtrainer van een club. Hoe bevalt het hoofdtrainerschap bij RKSV Sterksel?
RKSV Sterksel is een kleine, maar mooie club in een prachtig dorp. Ik ben hier zelf geboren en gestart met voetballen. Vanaf het begin af aan heb ik goede gesprekken gehad met de mensen binnen de club. Het bevalt mij momenteel prima en de randvoorwaarden zijn goed geregeld. Iedere dinsdag, donderdag en zondag ga ik met veel plezier naar de club toe. We hebben een leuk team met een goede staf. Samen met Wiljan van Vijfeijken en de rest van de begeleiding ga ik proberen er een leuk en goed seizoen van te maken.

6 De Jeugd heeft de toekomst?
Dat is zeker het geval. Bij de jeugd ligt de basis voor een goede club. Helaas heeft Sterksel maar weinig inwoners en dus weinig jeugdelftallen. Wij zijn als Sterksel dus afhankelijk van verschillende factoren. Binnen de club wordt er met man en macht gewerkt om meerdere jeugdelftallen van de grond te krijgen.

7. RKSV Sterksel past bij mij omdat?
Deze club mij de kans geeft om als hoofdtrainer/speler aan de slag te gaan. Daarnaast is RKSV Sterksel is een gemoedelijke club met een prima sfeer. Binnen de club zijn voldoende mogelijkheden om er iets moois van te maken. Hier wil ik deel van uitmaken en mijzelf als trainer/speler verder ontwikkelen.

8. Wat je doelstelling voor het dit seizoen?
De doelstelling voor dit seizoen is een periodetitel halen en een rol van betekenis te kunnen spelen in de nacompetitie.

9. Wat vind je van Amateurvoetbaleindhoven?
Een leuke organisatie, met enkele enthousiaste mensen die dit allemaal mogelijk maken.
Ik bekijk wekelijks de website en zou zeggen........ ga zo door!

10. Bewondering voor?
Ik heb heel veel bewondering voor mijn ouders en mijn gezin. Mijn ouders ( Frans en Jet ) hebben mij groot gebracht en hebben mij altijd gesteund. Ze hebben het hele land afgereisd om mij te zien voetballen.
Mijn gezin: Cindy en mijn dochter Nina beteken alles voor mij. Zij staan altijd voor mij klaar en ik zou niet weten wat ik zonder hen zou moeten.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Sterksel aanhang
20 september 14:53
Volgend seizoen 4e klasse!
wiljan
20 september 11:20
We gaan ervoor Schaekie!!!!! Succes gifkikker!