Speler Boskant doet mee aan World Transplant Games

Deel dit bericht via:


De WTG is nog veel te onbekend. Die is er juist om meer bekendheid te geven aan transplantaties. Door de onbekendheid worden organisaties die zich inzetten voor dit doel vaak over het hoofd gezien. Jimmy Vorstenbosch vraagt aandacht om meer duidelijkheid te geven over niertransplantaties. Want een nier kun je altijd doneren. Je moet alleen op het idee komen om bij leven een nier af te staan.

Boskant
De 19-jarige Jimmy Vorstenbosch is al vanaf zijn geboorte nierpatiënt. Hij heeft tot op heden drie niertransplantaties ondergaan, de laatste was in februari 2018. Jimmy voetbalt al vanaf zijn vierde jaar bij VV Boskant en is fanatieke speler mits zijn gezondheid het toe laat. De eerste nier kreeg hij van zijn vader, toen Jimmy vier jaar was. Na negen jaar werkte die niet goed meer en toen kreeg hij een nier van een overleden donor, daar heeft hij meer last dan plezier van gehad. Het is ook belangrijk om de nier zo snel mogelijk, liefst direct, te transplanteren. Daarom is het ook  een groot voordeel als die komt van iemand die hem bij leven afstaat.

Games
Elke twee jaar vinden er ergens in de wereld de World Transplant Games plaats. Dit jaar is het evenement in Newcastle Engeland en zal er voor het eerst ook voetbal op het programma staan. Via SET (stichting sport en transplantatie) heeft Jimmy zich voor het voetbalteam aangemeld.

Het voetbalteam van getransplanteerde spelers traint elke maand ergens in Nederland, de teamleden komen dan ook vanuit heel Nederland. Zaterdag 18 mei spelen zij een benefiet wedstrijd bij GUDOK in Tilburg. Op allerlei manieren probeert de organisatie aandacht te vragen voor World Transplant Games, de stichting Sport en transplantatie en het belang van donoren. 

Via de link: https://www.pifworld.com/nl/fundraisers/wuABszpTy6A/jimmy-vorstenbosch kunnen donateurs Jimmy en zijn team financieel steunen. Op de site: www.sportentransplantatie is meer info te vinden.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?