Terugblik op: Sparta’25 wil revanche voor mislopen kampioenschap

Deel dit bericht via:

Vorig seizoen deed Sparta’25 lange tijd mee om het kampioenschap in de derde klasse D (Zuid II). Als de laatste wedstrijd tegen Handel werd gewonnen, was de ploeg uit Beek en Donk kampioen. Dit gebeurde echter niet en in extremis pakte Vianen Vooruit de titel. Deze klap dreunde nog wel even door bij Sparta’25, zo merkte de nieuwe trainer Patrick Methorst.

“De revanchegevoelens zijn dan ook groot. En tot nu toe doen de groenwitten het in de ‘Eindhovense’ derde klasse (Zuid I) uitstekend. Slechts één maal werd verloren en twee keer gelijkgespeeld. De achterstand op de koploper, SV Valkenswaard, bedraagt vier punten, maar de Bosuilen speelde een wedstrijd meer. Komende zondag staat dus een heuse topper op het programma. Methorst: “Hopelijk kunnen we de goede reeks van vóór de winterstop voortzetten. We doen het met alleen eigen jongens en Valkenswaard heeft de nodige versterking van buitenaf gehaald. Daarbij hebben ze vooral ingezet op ervaring.”

Volgens Methorst gaat hij er met zijn ploeg alles aan doen om de bepalende spelers bij de geelblauwen uit te schakelen en zo het spel van de tegenstander te ontregelen. “Dit wordt een hele klus, maar ik heb er alle vertrouwen in. We gaan zondag absoluut voor de winst. De competitie is nog lang, maar dit zijn wel de wedstrijden waar je het voor doet. Een goede tegenstander, veel publiek en als inzet de eerste plek. Ik denk niet dat ik mijn spelers nog moet motiveren. Tijdens ons trainingsweekend hebben we hard gewerkt en we zijn klaar voor de tweede helft van het seizoen.”
Lijntjes
Methorst voelt zich uitstekend thuis bij Sparta’25. “Een heerlijke club om te werken. Alles ademt hier voetbal. En ze zijn hartstikke ambitieus en willen graag terug naar de tweede klasse. Wat me ook aanspreekt is dat de selectie bestaat uit het eerste en tweede team én het hoogste jeugdelftal. De lijntjes zijn zo heel kort. We huldigen hier het principe ‘Goed genoeg, is oud genoeg’. Twee tweedejaars A-spelers zitten al vast bij de selectie van het eerste en ik heb al een jongen van zestien laten debuteren. Gewoon omdat hij er klaar voor was en over de juiste kwaliteiten beschikt. Bij Sparta’25 wordt de jeugd ook écht ingepast!”

Aan alles merkt Methorst dan ook dat Sparta’25 zich wil revancheren voor het vervelende slotakkoord van vorig seizoen. “Ik denk dat dit elftal geen gek figuur zou slaan in de tweede klasse. We hebben een goede mix van ervaren en jonge spelers en kunnen van iedereen winnen. We hebben nu twee maal gelijkgespeeld, maar dit hadden ook zomaar twee overwinningen kunnen zijn. Zoals je ook wel eens drie punten pakt, die eigenlijk niet geheel terecht waren. Ik verwacht zondag een open wedstrijd, met twee voetballende teams die vol voor de winst gaan.”

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?