Scheidsrechter van de maand: Andre Werrelmann

Deel dit bericht via:

In overleg met de scheidsrechtersvereniging COVS kiezen we een scheidsrechter van de maand. Wij zijn van mening dat scheidsrechters en assistent-scheidsrechters in amateurvoetbal een belangrijke rol spelen en willen de scheidsrechters/ assistent-scheidsrechters dan ook de aandacht geven die ze verdienen. Met deze rubriek hopen we de binding tussen scheidrechter, voetballers, trainers en supporters te versterken.


Diverse scheidsrechters zijn ondertussen al de revue gepasseerd op de site. Deze keer is het de beurt aan assistent-scheidsrechter Andre Werrelman. De 51-jarige Werrelmann is pas sinds twee jaar assistent-scheidsrechter en assisteert scheidsrechters op hoofd en eerste klasse niveau. Daarnaast acteert Andre ook als assistent-scheidsrechter bij beloftes in het betaald voetbal. We stellen Andre een aantal vragen over het leven als assistent-scheidsrechter.

Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Ik werk als zzp-er bij verschillende optiekzaken in de regio. Heb 18 jaar een eigen zaak gehad in het centrum van Eindhoven. Ik ben gehuwd en we hebben twee kinderen te weten Björn die voetbalt bij RKSV Heeze en Joyce die tennist.

Vanwaar de keuze om assistent-scheidsrechter te worden:
Gezien mijn leeftijd van 51 jaar dacht ik op een hoger niveau te kunnen instromen als assistent scheidsrechter. Nu ervaar ik wedstrijden op hoofdklassen niveau en dat had ik als scheidsrechter vast niet meer gehaald.

Hoe kunnen we je omschrijven als assistent-scheidsrechter:
Een assistent die rustig overkomt en geen gekke dingen zal doen in stressvolle situaties.

Hoogtepunten als assistent-scheidsrechter tot nu toe:
Het vlaggen van twee bekerfinales in district zuid 1 met heel veel publiek.

Dieptepunten als assistent-scheidsrechter tot nu toe:
Vlaggen voor buitenspel na een inworp. Ik was zo gefocust op het wel of niet buitenspel staan van een speler, dat ik niet in de gaten had dat de bal vanuit een inworp bij de desbetreffende speler kwam.

Hoe denk je dat de voetballers je zien als assistent-scheidsrechter:
Als iemand die eerlijk is en naar zijn beste vermogen de beslissingen neemt.

Hoelang wil je nog als assistent-scheidsrechter actief blijven:
Zolang ik in groep 1 blijf zal ik blijven vlaggen. Mocht degradatie een feit zijn dan stap ik over om als scheidsrechter te fluiten voor de KNVB.

Wat maakt het leven als assistent-scheidsrechter zo mooi:
De hele entourage rondom een wedstrijd is ontzettend leuk om mee te maken. Wij worden als trio netjes ontvangen en begeleid zowel voor als na de wedstrijd door de thuisspelende ploeg.

Heb je nog de ambitie om scheidsrechter te worden:

Zolang ik geen aanstelling heb dan fluit ik de lagere senioren bij RKSV Heeze. Dat doe ik nu met veel plezier. Als ik ooit stop als assistent scheidsrechter dan ga ik voor de KNVB wedstrijden fluiten en dan kijk ik wel hoe hoog ik nog kom.

Ben jezelf in het verleden ook actief geweest als voetballer:

Als junior begonnen bij DOSL, daarna bij RKSV Heeze, toen even naar Geldrop en vervolgens weer terug bij RKSV Heeze. Ik heb in totaal 20 jaar gevoetbald.

Persoonlijk

Hobby's: PSV, ik heb een seizoenkaart en ben bij elke thuiswedstrijd aanwezig. Daarnaast speel ik graag tennis en golf.

Een leven zonder vlaggen:
 Ik ben zo enthousiast dat ik dit nog vele jaren in goede gezondheid wil blijven doen.

De grootste ergernissen als assistent-scheidsrechter: 
De reacties van het publiek achter je die weinig snappen van de nieuwe buitenspelregels.

Meest opgevallen voetballer (s) die je hebt meegemaakt tot nu toe in het amateurvoetbal: 
Een speler kan ik zo niet opnoemen, wel vind ik dat Beerse Boys als team het geweldig heeft gedaan in de afgelopen seizoenen. Dit met louter eigen spelers.

Sterke punten als assistent-scheidsrechter: 
Rustig, ik heb een goed loopvermogen (alleen kan de sprintsnelheid wel iets beter) mijn concentratievermogen, en ik ben sociaal.

Hoe belangrijk is de vereniging COVS: 
Het is erg leuk om met gelijkgestemde te trainen en allerlei andere activiteiten te ondernemen.

Overige

Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
De vluchtelingen problematiek en de hele zwarte piet discussie. Als sommige mensen er moeite mee hebben zou ik zeggen: pas de gehele zwarte kleur aan en laat de Pieten wit met zwarte vegen in hun gezicht verschijnen in het Sinterklaas feest.
Scheidsrechters:
Ik kan met alle scheidsrechters goed overweg. Goed oogcontact is belangrijk voor een succesvolle samenwerking. Als een ieder in zijn eigen werkgebied zijn verantwoordelijk neemt dan zijn er haast geen problemen en accepteren de spelers de genomen beslissingen, ook al zijn deze niet altijd juist in hun ogen.

Tot slot

Wat vind je van het initiatief van Amateurvoetbaleindhoven en COVS, dat je verkozen bent tot scheidsrechter van de maand:
Erg leuk en blij verrast. Positieve aandacht is goed voor de scheidsrechter en de assistent scheidsrechter. Wij komen toch vooral in beeld als er ergens iets niet goed is gegaan. De week van de scheidsrechter is ook een belangrijk initiatief.

Wat is je motto tussen de (amateur)voetballer en scheidsrechter:

Laat een ieder in zijn eigen waarde en probeer positief met het spelletje om te gaan.

Wat wil je nog toevoegen buiten de boven gestelde vragen:

Dat het kennen van de spelregels en het juist toepassen daarvan zeer moeilijk is. Als je ziet wat een spelregelavond voor discussies opwerpt dan is het nooit mogelijk om het allemaal met elkaar eens te zijn. Ook in de praktijk geeft dit soms nog wel eens verhitte reacties op binnen het veld. Het is goed dat de spelers nu ook meer spelregelkennis krijgen en zo de genomen beslissingen beter kunnen begrijpen.

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?