SV Valkenswaard krijgt punt in mindering

Deel dit bericht via:


Aanleiding voor deze sanctie is dat Erwin Isbouts op 27 januari in de thuiswedstrijd tegen Dommelen niet speelgerechtigd was vanwege een schorsing, maar toch meespeelde. SV Valkenswaard was in de veronderstelling dat Isbouts zijn schorsing had uitgezeten, na buiten de ploeg te zijn gehouden tegen DVG (competitie) en Reusel Sport (beker). De nieuwe regelgeving bij de KNVB is echter dat bekerwedstrijden niet mogen worden meegenomen in de opgelegde schorsing. Valkenswaard was hiervan niet op de hoogte.

De club gaat akkoord met de opgelegde straf van één punt in mindering, een boete van € 100,- en een voorwaardelijke straf van zes wedstrijden voor Isbouts. Ondanks dat een medewerkster van de KNVB aan SV Valkenwaard de verkeerde formatie zou hebben verstrekt. Volgens voorzitter Jacques van Gerven meldde zij dat de bekerwedstrijd wél mee meetelde voor het uitzitten van de schorsing. Vreemd genoeg kon de naam van Isbouts ook gewoon op het digitale wedstrijdformulier worden ingevuld. Het bestuur van Dommelen heeft vervolgens bij de KNVB de vraag neergelegd of de aanvoerder van SV Valkenswaard wel had mogen worden opgesteld...

Het competitieduel tegen Dommelen hoeft overigens niet te worden overgespeeld. De eindstand van 3-3 blijft staan. Isbouts was in deze wedstrijd een van de doelpuntenmakers. Valkenswaard zakt door de sanctie van de vierde naar de vijfde plaats in de algemene stand. In de tweede periode kunnen de Bosuilen nog worden achterhaald door Bladella, dat nu twee punten achterstaat en een wedstrijd minder heeft gespeeld.

 

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?