SV Unitas’59 ARAG FairPlay gecertificeerd

Deel dit bericht via:


Op zaterdag 10 november is de scheidsrechters afdeling van sv Unitas’59 officieel ARAG FairPlay gecertificeerd. De bekende scheidsrechter betaald voetbal Kevin Blom had nog tijd gevonden om voor de wedstrijd de Graafschap – PSV het felbegeerde ARAG FairPlay certificaat uit te reiken. Een kroon op het werk van de commissie die al vele jaren bouwt aan een solide scheidsrechters afdeling binnen de eigen vereniging!
In de Bavaria Pub hing een select gezelschap, bestaande uit vertegenwoordigers van de KNVB, ARAG, clubscheidsrechters, de scheidsrechterscommissie, bestuur, Raad van Advies, collega verenigingen en andere genodigden aan de lippen van Kevin Blom. Eindelijk eens uitleg over het functioneren van de VAR. Met een kleine quiz konden de aanwezigen door het tonen van een gele of rode kaart actuele spelsituaties beoordelen. Een echte ‘Eye opener’, d.w.z. het leiden van een wedstrijd is lastig; je moet in een onderdeel van een seconde beslissingen nemen. Nu weten we ook dat een VAR slechts in 4 situaties mag ingrijpen!

De KNVB en ARAG stimuleren samen professioneel arbitragebeleid bij voetbalverenigingen. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit van scheidsrechters en meer plezier in het veld.

sv Unitas’59 voldoet aan alle eisen, reden voor de auditcommissie om Unitas het certificaat toe te kennen. Met dit certificaat wil Unitas verder bouwen aan een professionele organisatie en in het bijzonder de scheidsrechterscommissie. Ook hopen we zo nog meer jonge mensen te interesseren voor een scheidsrechtersopleiding.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?