SBC zet Tivoli eenvoudig opzij in seizoensouverture

Deel dit bericht via:

Het voorbije seizoen was een succesvol seizoen voor zowel SBC als Tivoli. Beiden ploegen promoveerden vanuit de Vierde Klasse naar de Derde Klasse. Tivoli deed dat door een kampioenschap te pakken en SBC greep de kans door in de nacompetitie TSV Gudok te verslaan. En ook dit seizoen waren beide ploegen al goed gestart. In de beker geraakten beide teams op eenvoudige wijze een ronde verder. Drie keer werd er door zowel Tivoli en SBC gewonnen en daarbij werden ook stevige uitslagen neergezet.
Matig keeperswerk
Toch leek die goede reeks van de afgelopen vandaag er weinig toe te doen bij beide teams. Op Sportpark Schuttersheide maakten beide ploegen er geen spektakelstuk van voor de aanwezige bezoekers. Al vielen er wel in het eerste bedrijf een aantal curieuze momenten waar te nemen. Tivoli nam na tien minuten spelen de leiding in de wedstrijd. Het was Donny Dirkx die met een schot van buiten het zestienmetergebied Dennis den Hollander verschalkte. De bal van Dirkx leek wel houdbaar maar toch was Den Hollander niet bij machte om zijn inzet te keren.

Ook aan de andere kant nam de doelman een hoofdrol op zich. In de 14e minuut zag Bas Santema een schot van Dirk van Eck op de lat uiteenspatten, maar even later moest de doelman toch zijn meerdere erkennen. En daar was Santema zelf verantwoordelijk voor. Bij een voorzet ging de keeper onder de bal door waardoor Rob Kapeteijns van dichtbij simpel raak kon koppen. Maar het leed werd nog erger voor de doelman. In de 37e minuut probeerde hij de bal weg te trappen maar had hij Dirk van Eck over het hoofd gezien. Van Eck kreeg de bal tegen zich aan geschoten en de bal plofte zo in het doel van Tivoli.

Geruisloze tweede helft
Met een 2-1 achterstand leek er nog wel het een en ander mogelijk voor Tivoli om een goede uitslag neer te zetten op bezoek bij SBC. Maar de ploeg van Hans Bonnema wekte geen enkel moment de indruk in staat te zijn de wedstrijd naar zich toe te trekken. "We hadden vandaag een off-day. Het liep vanaf het begin niet en dan komt er ook achterin de onzekerheid die niet meer wegtrok. Dan moet er uit een ander vaatje getapt worden maar ook dat ging vandaag niet", kijkt Bonnema terug op de verloren wedstrijd bij SBC.

De tweede helft was er ook een die weinig mensen nog lang zal heugen. SBC stond goed en gaf Tivoli nauwelijks ruimte om aanvallends iets voor elkaar te krijgen. Daartegenover kon SBC aanvallend ook niet meer tegenover stellen. Toch wist de ploeg van Frank Weijers nog wel een keer het doel te vinden. Dirk van Eck bezegelde het lot van Tivoli vlak voor het sluiten van de boeken met een kopbal.
Opstellingen

SBC: 1. Dennis den Hollander, 2. Clint van Doorn, 4. Fitim Maloku, 6. Yurjen de Jongh, 7. Sander van Kersbergen (12. Laszlo Vonk), 8. Joep van de Heijden, 9. Rob Kapeteijns (18. Stephan Vroomen), 10. Joost van Heck, 11. Sam Weijers (3. Marijn Koeter), 14. Dirk van Eck, 15. Marc van de Zanden

Tivoli: 88. Bas Santema, 3. Gijs Bonnema, 4. Krijn Feskens, 9. Leroy Renders, 10. Ralf Walravens, 12. Donny Dirkx (6. Cristopher van den Bos), 16. Joey van Hoof, 17. Mike van Dijk, 18. Djino van Zantvoort, 19. Niek Leatomu (7. Jordy de Kat), 20. Luuc Bonnema

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?