Rood Wit V - Someren: 2-1

Deel dit bericht via:

Rood-Wit herpakt zich tegen Someren

Het ging niet al te best met Rood-Wit. Na 3 nederlagen op rij was de Veldhovense ploeg gezakt van een 2e naar een 10e plaats. En ook het komende programma is lastig: volgende week op bezoek bij koploper FC Eindhoven AV en deze zondag thuis tegen de nummer 4, SV Someren. Toch kon Rood-Wit in een vooral goede 2e helft de wedstrijd naar zich toe trekken, 3 belangrijke punten binnenslepen en wat meer afstand nemen van de staartploegen.

Het begin was echter voor de gasten. Met goed combinerend spel drongen ze Rood-Wit terug in de verdediging en al snel kreeg Someren opgelegde kansen. In de 2e minuut lag de 0-1 al bijna in het Rood-Wit-doel. Een hoekschop werd door Luc Bouwmans vanaf de 16 door een mêlee van spelers richting de 2e paal geschoten, waar de bal nog net van de doellijn werd weggetikt. Vier minuten later ging een hoekschop van Justin Hoeben rakelings voor het Veldhovense doel langs zonder dat iemand hem aanraakte. Er volgden nog een vijftal corners in het voordeel van Someren, maar de thuisploeg bleef overeind.

Pas na een kwartier kroop Rood-Wit uit zijn schulp. Een voorzet vanaf links van Stef Fasen kon bij de tweede paal net niet ingetikt worden door Stef Schellekens. Zeven minuten later was het wèl raak. Een hoekschop van Mark van Doorn kwam diep achter in het strafschopgebied terecht, waar centrale verdediger Jim van Beek hoog springend de bal perfect in het Somerense doel kopte, 1-0.

Meteen daarna probeerde Someren wat terug te doen. Een schot vanaf rand strafschopgebied van Koen de Louw ketste via een been van een roodwitter naar de tegenovergestelde hoek van het doel, maar ging net naast. De daaropvolgende corner werd rakelings over de kruising geschoten. Ook in de rest van de eerste helft bleef Someren de aanval opzoeken en Rood-Wit kwam er nauwelijks nog gevaarlijk uit. Drie minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter De Vaan ging een schot van Robin van Aker nog net over het Veldhovense doel, maar twee minuten later lag de bal toch in het net. Een voorzet vanaf rechts van Luc Bouwmans werd door een geheel vrijstaande Mike Kusters bij de tweede paal simpel ingeschoten. Net voor rust stond dan toch de verdiende 1-1 op het scorebord.

In de tweede helft trok Rood-Wit feller van leer. Met beleving en passie gingen de Veldhovenaren de strijd aan wat al snel tot de 2-1 leidde. Na een ingooi op rechts stond Rachid Chelah in het strafschopgebied op de goede plaats om met een intikker de 2-1 te scoren. Someren kwam er in de 59e minuut gevaarlijk uit toen Koen de Louw de bal aangespeeld kreeg en met twee Rood-Wit-verdedigers in zijn rug recht voor het doel op keeper Mark Smulders afging. De Louw tikte de bal echter net iets te ver voor zich uit, waardoor de Rood-Wit-keeper de bal kon onderscheppen. Zeker tegen het einde van de wedstrijd probeerde Someren met alles en iedereen de gelijkmaker te forceren (zelfs de Somerense keeper meldde zich op de Rood-Wit-helft), maar ondanks dit offensief leidde het niet meer tot echte kansen.

Met de overwinning op het hoger geplaatste Someren heeft Rood-Wit de slechte serie van 3 nederlagen op rij doorbroken. Volgende week gaat Rood-Wit proberen de tweede horde te nemen: een uitwedstrijd tegen koploper en kampioenskandidaat-nummer-één, FC Eindhoven AV.

Doelpunten:
24. Jim van Beek 1-0, 44. Kusters 1-1; 52. Rachid Chelah 2-1

Opstelling Rood-Wit: Smulders; v. Doorn, Maes, v. Beek, Slegers; Schellekens (68. Bettgens), Brugman, Günüç; v. Hout (61. Meulenbroek), Chelah, Fasen (83. v. Bladel)

Someren stelt teleur in Veldhoven (verslag Someren)

Veldhoven – Na vijf competitiewedstrijden zonder nederlaag speelde Someren een teleurstellende wedstrijd tegen Rood Wit Veldhoven. De blauwwitten waren geen schim van de ploeg, die vorige week zo goed speelde tegen koploper FC Eindhoven AV. Het team van coach Dominik Vergoossen verloor onnodig met 2-1.

In het eerste deel van de wedstrijd was Someren de dominerende partij. Al in de tweede minuut leek Luc Bouwmans te scoren. De bal was de doelman al gepasseerd, maar op de doellijn bracht een verdediger redding ten koste van een hoekschop. De Somerenaren kregen veel corners in de eerste helft, maar meer dan dreiging leverde het niet op.

In de 22ste minuut dwong handenbinder Jan van Hout Someren-doelman Maarten Werts tot een redding. Uit de toegekende hoekschop kon Jim van Beek ongehinderd raak koppen; 1-0.

Someren was de betere ploeg voor rust, het had meer balbezit en combineerde goed  tot aan de zestien, maar daarna stokte het aanvalsspel. Een minuut voor rust kwam Someren toch verdiend op gelijke hoogte. Luc Bouwmans gaf een lage voorzet, waar Koen de Louw zich op verkeek, maar bij de tweede paal schoot de inkomende Mike Kusters de bal tegen de touwen; 1-1.

Na rust werd het spel van Someren rommeliger. Het tempo was te laag, passes werden onnauwkeuriger en aanvallend werden er regelmatig verkeerde keuzes gemaakt. De thuisclub was niet veel beter, maar kwam in de 52ste minuut opnieuw op voorsprong toen Rachid Chelah, profiteerde van een dekkingsfout, 2-1. Even later glipte Koen de Louw door het centrum van de verdediging en ging op het Veldhovense doel af. Hij speelde de bal echter te ver voor zich uit, waarna doelman Smulders kon ingrijpen. In het laatste kwart van de wedstrijd bracht de Somerense coach nog drie (aanvallende) wissels in het veld, maar de bezoekers bleken niet bij machte om nog iets aan de achterstand te doen.

Someren: Maarten Werts, Wesley v.d. Boomen, Robin v.d. Aker, Niels Schweren, Mike Kusters, Joost v.d. Velden (84 Max Sonnemans), Koen de Louw, Justin Hoeben, Salim Zeroual (79 Oelse Venhuizen), Luc Bouwmans, Fabio Peters (70 Pascal Loomans).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?