Ronald Dekkers na zeven jaar Canada terug in Nederland.

Deel dit bericht via:

Voldaan en een avontuur rijker is Ronald Dekkers terug in Nederland. Eind oktober keerde de 53-jarige voetbaltrainer terug vanuit Toronto (Canada) waar hij de afgelopen twee jaar trainer was bij DCFC (Dutch Connections FC).


Terugkeer

Dekkers keerde dus na bijna zeven jaar Canada terug op Nederlandse bodem. Dekkers over zijn terugkeer naar Nederland " De reden van mijn terugkeer is om fysieke redenen. In oktober 2017 is in Canada mijn gehele rechter knie vervangen door een kunst knie en ik mocht derhalve minimaal drie maanden geen fysieke arbeid of training verrichten. Ik moest afwachten of ik na die 3 maanden me activiteiten weer volledig kon hervatten, dus voor mij redenen genoeg om dan maar in Nederland te gaan revalideren.

Na diverse clubs, gegeven clinics en veel vrienden gemaakt te hebben in dit schitterend land ben ik dus eind oktober terug gekomen naar Nederland. Mijn doelstelling is natuurlijk wel om ,als ik weer volledig hersteld ben en van mijn fysiotherapeut Remco Claessen het groene licht krijg om weer alle dagen van de week op het veld te staan (zoals ik in Canada deed) dan ga ik er weer alles aan doen om naar Canada terug te keren. Ik heb ook nog contacten in China en Amerika lopen, maar Canada geniet mijn voorkeur. Ik heb mijn hart verpand aan dit wonderschone land. Maar goed, voorlopig ben ik nog hier en nog steeds herstellende.

Oude liefde
Eenmaal voet op Nederlandse bodem werd er al gehengeld naar de diensten van Dekkers. RKGSV zocht een trainer voor het 2e elftal en na enkele 'positieve' gesprekken is Dekkers begin van het nieuwe jaar begonnen aan deze klus bij de club waar hij van 2006 tot 2010 hoofdtrainer was. "de club was naarstig op zoek naar een trainer voor het 2e elftal en ze hebben mij benaderd voor deze functie. Ik stond in eerste instantie niet te trappelen om hier op in te gaan, maar na een paar goede gesprekken ben ik toch van stag gegaan en maak ik het seizoen af als trainer van het 2e elftal. Dit is mede door de liefde die ik voor de club heb na mijn mooie periode als hoofdtrainer."
(Foto L-R: Vooritter Pim Kuijten, Ronald Dekkers en Casper Mol schudden elkaar de hand)

Bij RKGSV zijn de ambities hoog. Met Jeroen Vermaas aan het roer als hoofdtrainer en met de komst van enkele jeugdige talenten van RKSV Nuenen hoopt RKGSV dit seizoen promotie af te dwingen. Met de komst van de ervaren Dekkers kan Vermaas wat meer rust krijgen in zijn selectie. Een goede harmonie tussen het eerste en tweede elftal is de basis voor succes.

De club is trots dat Dekkers de functie heeft aanvaart en hoopt op een goede uitwerking richting de selectie. Teammanager Frits Hallink is blij met de komst van Dekkers." We werden net voor de kerst geconfronteerd met het per direct, om persoonlijke redenen, stoppen van Barry van Dun, trainer van het 2e elftal. We zijn er van overtuigd dat Ronald Dekkers de juiste man is op dit moment voor de ontwikkeling van een overwegend jonge spelersgroep. We zijn verheugd dat een trainer van het kaliber Dekkers het seizoen wil afmaken en wensen hem dan ook veel succes in de 2e seizoenshelft"

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jeroen Vermaas
25 januari 10:53
He mottenballengezicht, mooi dat je erin bent gestapt en wens jou in ieder geval een fijne samenwerking toe, maar dat gaat goed komen, we hebben een goede begeleiding en leuke selectie staan.
Peer adelaars
25 januari 0:21
Succes ronald
René wollerich
24 januari 18:50
Ik heb ronald in canada leren kennen als een een trainer met zeer veel kwaliteiten, inhoudelijk erg sterk, een eigen mening en de liefhebberij van het voetbal straalt er vanaf!
Ronald ik gun je een gezonde toekomst terug in Canada, maar voor eerst veel succes bij je cluppie!!
Ambro
24 januari 17:23
Mooi dekkertje !
Succes bij de groen witte
Jack de Loo
24 januari 15:45
Lekker voor RKGSV om Ronald erbij te hebben. Openingstijden kantine aanpassen misschien