Riethoven neemt voorschot op aanstaande kampioenschap

Deel dit bericht via:

Zijn ogen schoten vuur en hij had zichtbaar moeite om zich in te houden. Stephan de Graef, trainer van Riethoven, was duidelijk niet echt blij met het optreden van scheidsrechter Cas van de Doelen. De leidsman had in zijn ogen veel te weinig opgetreden tegen de vele en harde overtredingen van spelers van De Weebosch. “Hij moet gewoon twee keer rood geven in plaats van geel. Mijn spelers leken soms wel vogelvrij.” En dan berustend: “Ons spel leek trouwens ook nergens naar…”
De kritiek op Van der Doelen was overigens maar ten dele terecht. Hij had wellicht wat strenger mogen optreden en met name Mike de Wit solliciteerde nadrukkelijk naar een rode kaart, maar ook de Riethovenaren lieten zich niet onbetuigd in het maken van stevige overtredingen. Met name Sjors de Backer was geregeld het doelwit van flinke tackles. Wilco Jansen, aanvoerder van De Weebosch: “Wij spelen nu eenmaal met volle inzet en als de trainer van Riethoven hier problemen mee heeft, is dit zijn probleem. Over en weer werd er soms hard ingegrepen, maar ik vind juist dat de scheids het goed in de hand had. Hij probeerde de kaarten zo lang mogelijk op zak te houden.”
Mede hierdoor was er sprake van een heel aardig schouwspel. Met diverse kansen, duels op het scherpst van de snede en twee ploegen die vol voor de winst wilden gaan. Dat het uiteindelijk 0-0 bleef was jammer, maar kwam Riethoven goed uit. De Graef: “Onze voorsprong blijft zes punten en eigenlijk mogen we dit niet meer uit handen geven. Als we maandag (dan komt Riethoven naar De Weebosch, red.) ook niet verliezen, kunnen we voorzichtig al aan het kampioenschap gaan denken.” Jansen is het hiermee eens: “We moeten winnen, om het nog spannend te maken. Daarom is het jammer dat we vandaag ons veldoverwicht niet hebben kunnen omzetten in doelpunten.”
Mogelijkheden
Helemaal ongelijk had de aanvoerder van de bezoekers niet, want zeker in de tweede helft drukte De Weebosch de tegenstander terug op eigen helft. Het was echter Riethoven dat via Joey van Otten en Gijs van Otten de beste kansen kreeg. Met name de laatste had, vrij voor doelman Jorg van Meurs, moeten scoren, maar schoof de bal naast het doel. Aan de andere kant waren er mogelijkheden voor Nick van Poppel en Sjors de Backer. Doelman Eric Verhagen van Riethoven kwam echter niet echt in de problemen. Opvallend was daarbij dat De Weebosch de bal vaak hoog de doelmond inpompte, waar zij het wellicht beter over de vleugels had kunnen proberen.
De wedstrijd was er vanaf het allereerste moment eentje van strijd, inzet en veel balverlies. Al in de 2de minuut probeerde Tim van de Graaf het van afstand, maar zijn schot verdween rakelings over het doel. Nauwelijks vier minuten later was er aan de andere kant een voorzet van De Wit, die door Van Poppel net werd gemist. Zo waren er dus twee goede kansen in zes minuten tijd. Een teken dat beide teams een snelle beslissing wilden forceren. Het duurde echter tot de 17de minuut voordat de volgende kans viel te noteren. Joey Otten speelde zich behendig vrij, maar vond doelman Van Meurs op zijn weg. Zo golfde het spel op en neer, maar tot doelpunten leidde het niet. Jammer genoeg was dit ook in de tweede helft het geval…

Opstellingen:

Riethoven:
1. Eric Verhagen, 5. Tim Wouters, 6. Willem Tops, 7. Sander Snellens, 8. Joey van Otten, 9. Koen Donkers (14. Willem van Ham), 10. Tim van de Graaf, 11, Oliver Keeris, 12. Guido van Dingenen (3. Joris van Beek), 13. Gijs van Otten, 15. Harm Theuws.

De Weebosch: 1. Jorg van Meurs, 3. Giel Jansen, 5. Bernard Kwinten, 6. Mike de Wit (10. Luc Hoeks), 8. Jochem Kwinten, 9. Sjors de Backer, 14. Wilco Jansen, 16. Mark Goossens, 17. Niels Hesselberth, 19. Nick van Poppel, 20. Boris Jansen.

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?