Riethoven kan competitie beslissen tegen De Weebosch

Deel dit bericht via:


“Als we komend weekend goed presteren, dan moet het wel heel raar lopen willen we geen kampioen worden.” Aan het woord is Eric Verhagen. De 27-jarige doelman staat met Riethoven eenzaam aan kop in de vijfde klasse E. De roodwitten spelen zaterdag thuis en maandag uit tegen De Weebosch. De nummer twee heeft een achterstand van zes punten en wanneer Riethoven beide wedstrijden weet te winnen, kan de vlag zo goed als in de top op sportpark Den Droevendaal.

Toch houdt Verhagen nog een slag om de arm, want ‘in de vijfde klasse weet je het nooit’. “Achter De Weebosch doen ook SVSH, Hulsel en Pusphaira nog enigszins mee, maar hun achterstand is inmiddels zo groot (respectievelijk 15, 17 en 19 punten, red.) dat we ons daardoor niet meer echt bedreigd voelen. Toch wordt het nog best een karwei, want De Weebsch heeft gewoon een hele goede ploeg. Best knap trouwens, want het is maar een kleine club en ze hebben een krappe selectie. Qua mentaliteit zijn ze echter moeilijk te verslaan en ze hebben enkele behendige spelers.

Volgens Verhagen wil Riethoven graag een stabiele vierdeklasser worden. Maar dit makkelijker gezegd dan gedaan.. “We schommelen al jaren zo’n beetje tussen de vierde en vijfde klasse. Dan worden we weer kampioen en/of promoveren we en vervolgens komen we toch weer te kort en degraderen we weer. Het is nu ons tweede seizoen in de vijfde klasse en het zou heel mooi zijn als een stapje omhoog kunnen. Met deze jonge, maar talentvolle spelersgroep moeten we het nu wat langer volhouden in de vierde klasse. Je ziet het ook bij ZSC: top in de vijfde klasse, maar een klasse hoger hebben ze het bijzonder moeilijk.”

Scherp
Na een seizoen niet te hebben gespeeld, vanwege privéperikelen (zoals het bouwen van een huis, red.), was Verhagen weer beschikbaar voor het eerste elftal. En dit gaat tot nu toe voorspoedig, oordeelt de doelman, die pas dertien keer moest ‘vissen’. “Met dank aan onze uitstekende achterhoede én keeperstrainer Willy Kamps, die me iedere week onder handen neemt en me op scherp zet. Natuurlijk heeft het ook te maken met de goede resultaten en de goede sfeer in de selectie, maar het is iedere keer volle bak tijdens de trainingen. Vandaar dat ik er alle vertrouwen in heb dat we kampioen worden. Met de mentaliteit en de inzet is het dik in orde.”

Verhagen is niet bang dat er aan het einde van dit seizoen spelers gaan vertrekken. “Riethoven is een heel hechte club, met nauwelijks mutaties. Jongens beginnen hier in de jeugd en sluiten over het algemeen hier ook hun carrière af. Er zijn hier in de buurt genoeg clubs die op een hoger niveau spelen, maar onze spelers hebben het over het algemeen hier prima naar hun zin en hoeven niet zo nodig te verkassen. Zeker niet als het lekker loopt en we meedoen om de prijzen. En met Guillaume van Wilgen hebben we volgend seizoen een zeer ervaren trainer, die de ploeg wellicht nog naar een hoger plan kan brengen. Maar nu eerst twee keer tegen De Weebosch.”

Zaterdag om 18.30 uur in Riethoven; maandag om 14.30 uur in De Weebosch…

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?