Respect UNA voor historie Be Quick eindigt bij aftrap

Deel dit bericht via:

(door Thieu Vlemmix) Als je voor het eerst de accommodatie van Be Quick 1887 aanschouwt, dan bekruipt je een gevoel van pure nostalgie. De Groningse club behoort tot een van de oudste verenigingen in ons land en dat proef en zie je meteen. In vroeger tijden, waarin de club – ook wel het 'Gronings-Harense grensgeval' genoemd – in 1926 zelfs landskampioen werd, was het een steenrijke vereniging. Voor die historie past een diepe buiging.

Dat gezegd zijnde, houdt daarmee het ontzag van UNA - dat er voor zijn 24e competitiewedstrijd aantreedt – voor BQ wel op. De reeks wintersdunne resultaten, met afgelopen zondag de thuisnederlaag tegen Blauw Geel als dieptepunt, moet stoppen. Of voor deze wraakactie uitgerekend de verre uitreis (bijna 300 km) naar onze verste provincie geschikt is? Onderweg bedenk ik dat we voorbij gaan allerlei clubs uit onze klasse die we een veeg uit de pan zouden willen geven. Maar nee, we moeten zo nodig helemaal naar het einde van de wereld. Het land van het hartgrondige 'nee' tegen 't referendum. Van de aardbevingen en van Jan Mulder. Tussenstop bij restaurant La Place, goeie koffie. Dan, met de Martinitoren in zicht, kruipt de nervositeit ons in de stramme benen. 'De Zilster meule tegen de Martinitoren', zo zou deze affiche ook kunnen heten. De gezamenlijke hoop in de auto onderweg is, dat onze coach heeft gekozen voor Rob van Boekel en bovendien favoriet Teun Sebregts. De wens wordt voor een deel vervuld. Rob maakt zijn verkiezing volkomen waar. Hij is steeds de voetballende oplossing. En Teun? Die draaft een dik kwartier voor tijd op. Zijn daadkracht is in die korte periode enorm en van beslissend belang. Zoals dat ook geldt voor doelman Petar Stoskovic. Volgend jaar naar Dordtrecht, maar nu nog even aangever van de eerste goal en een fantastische reactie bij de penalty vlak voor tijd.

Een aardschok veroorzaakte het allemaal niet in het Groningse. Maar later blijken een eindje verder in Staphorst zo her en der toch nog wel enkele jarretels uit hun knoopsgaten te zijn getrild.
De speaker in Haren eindigt met: 'Dit UNA was vandaag (0-3) een maat te groot voor ons'. UNA's spel was slechts bij wat vlagen goed. Maar hoopgevend is deze prestatie wel. UNA op de weg terug?

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?