Reünie leden en oud-leden De Valk 110 jaar

Deel dit bericht via:

De Valk is de oudste, nog bestaande voetbalclub in de regio Eindhoven/Kempenland en kent een zeer rijke en roemruchte historie. Absoluut hoogtepunt is uiteraard het algeheel amateurkampioenschap in 1963. Een van de spelers die er toen bij pas, is Willy Jobse. Hij is op 30 april zeker van de partij. Samen met mede-organisator en clubhistoricus Christ van den Besselaar. "Die dag wordt ook de gouden ledendag gehouden bij De Valk. Dan worden de jubilarissen (50, 60 of 70 jaar lid) gehuldigd. Ter gelegenheid van dit - overigens niet officiële - jubileum worden ook nog extra activiteiten georganiseerd rond het Pinkstertoernooi van De Valk op 8, 9 en 10 juni. En nu dus ook een reünie, waarvoor het idee pas kort geleden is ontstaan."

De organisatoren realiseren zich dat de voorbereidingstijd erg kort is, maar hopen toch op een 'redelijke opkomst'. Daarom nodigen zij via de diverse media (naast het Valkenswaards Weekblad, ook het Eindhovens Dagblad en de populaire website amateurvoetbaleindhoven.nl, red.) iedereen uit, die ooit bij De Valk gespeeld heeft, om naar 't Valkennest te komen. Vanaf 19.00 uur. Christ: "Iedereen, die nog personen kent met een Valk-verleden wordt gevraagd hen te attenderen op de reünie. Het is niet nodig zich tevoren aan te melden." Een van die 'hulptroepen' is Willy: "Het valt niet mee om iedereen die ik ken uit 'mijn' tijd te bereiken, maar via-via lukt het heel aardig. En de mensen die ik heb gesproken, reageerden over het algemeen enthousiast."

Willy en Christ hebben overigens niet de illusie dat iedereen die ze benaderen, ook daadwerkelijk komt. Willy: "Ik wil graag mijn oude ploeggenoot Tinus Maas weer eens spreken. Dat lijkt me hartstikke leuk. Maar ook andere spelers uit die tijd en oud-trainers en - bestuursleden hoop ik de hand te kunnen schudden. Ben benieuwd of ik iedereen nog herken. Tja, en sommige jongens zijn uitgewaaierd naar het buitenland of inmiddels overleden. Ik heb net met Christ de foto van het kampioenselftal uit 1963 bekeken en er zijn ons jammer genoeg al een stuk of zes spelers ontvallen." Christ valt hem bij: "Even voor de duidelijkheid: "Iedereen is welkom! Of je nu in het eerste of het achtste heb gespeeld. En alleen in de jeugd of bij de dames."

Het is mooi om te horen hoe Willy en Christ herinneringen ophalen. "Iedereen die hier heeft gespeeld , is daar trots op", zegt Christ. Willy: "Eens een Valkman, altijd een Valkman! Als je mensen in het land spreekt - bijvoorbeeld in Vlissingen - dan wordt nog steeds met respect over onze club gesproken. Ook na 110 jaar. Met veel jongens is het contact enigszins verwaterd, Hopelijk zie ik ze 30 april terug..."

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?