RKSV Sterksel heeft de zaken aardig op orde

Deel dit bericht via:


Toen bekend werd dat Jef Vels de leiding over gaat nemen binnen de selectie van RKSV Sterksel, heeft de nieuwe trainer er geen gras over laten groeien. Hij heeft een aantal trainingen verzorgd en diverse besprekingen gevoerd om spelers en nieuwe spelers te enthousiasmeren om bij de club te komen. Daarnaast heeft Vels gesprekken gehad binnen de club en doelen gesteld.

Het bestuur is zeer tevreden over gang van zaken tot nu toe: "De selectie heeft een aantal nieuwe spelers aangetrokken en spelers uit het tweede elftal, die voorheen geen of weinig interesse hadden om uit te komen voor het eerste elftal. Deze tweede elftalspelers hebben bij het nieuwe elan toegezegd om volledig inzetbaar te zijn voor het vaandelteam. De club heeft de inzet en de goede ideeën van Jef gehonoreerd. Op 17-18-19 augustus gaat de selectie op trainingskamp in Duitsland. De selectie krijgt sportkleding om in te trainen. Jef is van uniformiteit, hetgeen 'het ons gevoel' moet gaan verhogen. De wedstrijdvoorbereiding wordt aangepast naar een minder informeel karakter. Er gaan clubactiviteiten plaatsvinden en Jef gaat een jeugd voetbalmiddag organiseren."

Jef Vels aanvaarde de functie van hoofdtrainer en heeft zo zijn eigen ideeën om er één geheel van te maken. Vels: "De binding met de gemeenschap en binnen de club moet groter, samen zijn we sterker. Naast mijn vakinhoudelijke kennis, ben ik iemand die graag organiseert en met mijn netwerk en inzet kan dit tot leuke zaken leiden. Qua speelstijl, maar ook qua veldbezetting, gaan we het een ander veranderen. Onder Erik Schaeken was alles afgestemd op zijn functioneren; ik leg de accenten meer op het collectief. We krijgen het niet gemakkelijk in de vierde klasse, maar de basis is fitheid en daaraan moet hard worden gewerkt. Vervolgens ga ik kijken wat voor specifieke kwaliteiten we in huis hebben. Ik kijk vooral of een speler de teambalans op orde kan houden. Individuen zijn belangrijk, maar nimmer belangrijker dan het team. Ik heb er niet alleen zin in, maar heb er ook heel veel vertrouwen in. Ik hoop op een snelle duidelijkheid voor handhaving en in de winterstop al te weten wat voor soort spelers erbij moeten komen."

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Kenner
19 juli 12:28
Eens!!
Er staat 15x 'ik' in het stukje iv WIJ.
Ben P
19 juli 10:42
Succes Sterksel. We gaan het zien hoe deze trainer het gaat doen (en hoelang). Hij heeft het in ieder geval ontzettend met zichzelf getroffen, dat is wel prettig.
Ad p.
18 juli 10:02
Het is altijd beter als erik schaeken die zich eigen heel wat meende... en alleen vriendjes opstelde ook al waren ze minder als spelers uit het dorp sterksel
Dn os
18 juli 9:36
Fijn dat mensen alles zo goed weten hoe t zit en vinden dat ze overal zn mening over moeten geven.

Wat een ophef over een trainer die nog niet eens begonnen is. En over slechts 1 regel over de vorige trainer schrijft.. "Onder Erik Schaeken was alles afgestemd op zijn functioneren" dat is zijn mening op basis van de wedstrijden die hij heeft gezien. Dit noem ik geen natrappen...

Feit is dat Sterksel in een lastige situatie is gebracht en binnen 1,5 maand toch een geschikte trainen heeft weten te binden, of Jef de juiste man is voor deze job.. geen idee de tijd zal het leren.
Maar zoals Johan zegt.. toch knap. En geef hem een kans
Kenner
18 juli 8:57
De Heer Vels heeft een cv die Louis van Gaal nog niet heeft. Maar als het allemaal klopt,waarom traind die al 10 jaar op 4e/5e klas niveu. Overal waar trainer is geweest mag die na 1 jaar vertrekken. Dit over jou 'collega' zeggen is niet gepast.
Johan
18 juli 0:27
Toch knap van de club dat ze nu verder kunnen met een volwaardig elftal. Geef deze trainer een kans. Hij steekt wel zijn nek uit en stapt er in. Niet te vlug oordelen.
Een sterksel supporter
17 juli 21:03
Jef,
Na trappen naar de vorige trainer doe je niet , dat is niet collegiaal !!
Je verhaaltjes zijn niet erg geloofwaardig.
Bij Swartbroek in Weert waren ze toch wel verbaasd toen je enkele weken geleden ineens je contract inleverde zonder getraind te hebben.
Sterksel
17 juli 19:19
Wat een luchtfietser.
Sterkt(sel)
17 juli 18:31
Ik ben zeer benieuwd hoe lang men de werkwijze van deze trainer in Sterksel gaan omarmen...
I