RKSV Nuenen en Baronie delen de punten

‘Er zijn van die zondagen dat je je afvraagt of je niet beter thuis had kunnen blijven’, verzuchtte een man op de tribune van sportpark Oude Landen. De topper in de hoofdklasse B, tussen RKSV Nuenen en Baronie (1-1), was immers het aanzien nauwelijks waard. Het veldspel was matig, de eindpass ronduit slecht en kansen waren op één hand te tellen. Aanvoerder Max Verkuijl van Nuenen: “Het gevoel overheerst dat we twee punten hebben verloren, maar inderdaad, het voetbal was niet best.”
Dat Verkuijl meende recht te hebben om meer dan één punt, was enigszins te verklaren. Na een dramatische eerste helft, waarin het haast een wonder mocht heten dat het bij de rust 1-1 was, speelde Nuenen in de tweede 45 minuten een stuk beter. In de 52ste minuut kopte Thom van de Donk geheel vrijstaand in, maar doelman Robbert van Oorschot van Baronie had een knappe redding in huis. Met de topschutter van Nuenen is sowieso de gevaarlijkste man bij de thuisclub genoemd. Het was jammer dat hij te weinig in stelling kon worden gebracht.
Dit zag ook Verkuijl. “We hebben in de tweede helft enkele hele goede kansen gehad, maar verzuimen de wedstrijd te beslissen. Niet alleen Thom kwam in kansrijke positie, maar ook andere spelers. Jammer dat we niet meer scoorden, want in mijn ogen was dit wel verdiend geweest.” Verkuijl doelde om mogelijkheden voor Reva Kreekels en Davy van Bokhoven, die de doelman van de bezoekers aan het werk zetten. “En uiteindelijk komen we in de slotfase nog goed weg, met die kopbal op de paal”, gaf Verkuijl eerlijk toe. Jaimy Kankam was het die in de 85ste minuut Baronie bijna aan de leiding bracht.
Opvallend

Hoe anders was het voor de rust, toen Nuenen sterk opende, maar het Baronie was dat de score opende. In de 12de minuut speelde Jens Wirix zich tussen een aantal verdedigers van Nuenen prima vrij en liet ook doelman Jeroen Keeris kansloos. De jeugdige doelman, een opvallende verschijning met zijn lengte van zo’n twee meter, deed het overigens uitstekend en heerste in de lucht. Na de snelle 0-1 herstelde Nuenen zich redelijk, maar Van de Donk vond een uitstekend reagerende doelman op zijn weg. Aan de andere kant had het ook zomaar 0-2 kunnen worden, toen Wirix in kansrijke positie kon uithalen. Keeris redde vakkundig.
In de 45ste minuut kwamen de groenwitten alsnog op gelijke hoogte. Kreekels werd onreglementair gestuit en scheidsrechter Arthur Midden wees naar de stip. Van de Donk zette zich achter de bal en schoot onberispelijk in: 1-1. Even leek Nuenen zelfs nog op zoek te gaan naar een vlotte voorsprong, maar zover kwam het niet. In de kleedkamer van Nuenen zette trainer Jan Poortvliet, volgens Verkuijl, iedereen weer op scherp. Als werd er niet meer met scherp geschoten. In de absolute slotfase had Van de Donk nog de 2-1 op zijn schoen, na een afgemeten voorzet van Evrim Karatas. Doelman Van Oorschot was hem echter opnieuw de baas.

Nuenen: 1. Jeroen Keeris, 2. Koen Bots (12. Janic Teunissen), 6. Max Verkuijl, 11. Thom van de Donk, 13. Wouter Peters (9. Sem van den Broek), 17. Lars van Stipdonk, 20. Colin van Gool, 28. Evrim Karatas, 31. Davy Bokhoven, 32. Reva Kreekels (14. Jamey Raas), 35. Joey van den Berk.

Baronie: 1. Robbert van Oorschot, 2. Diejego Biekman, 3. David Vermeulen, 4. Niels de Boer, 7. Moustafa Mohammad (11. Jason Tjien-Fooh), 8. Sander Wirix, 9. Jorik Mijnhijmer, 10. Jens Wirix (6. Jeremy Goveia), 13. Jaimy Kankam, 14. Mark Schuit, 15. Nizar Mekkaoui.