RKDSV - HMVV: 1-1

RKDSV geeft voorsprong weg in slotminuten.

Op een regenachtig sportpark de Alsie trad RKDSV afgelopen zondag aan tegen HMVV uit Hooge Mierde. In de openingswedstrijd dit seizoen kregen de Diessenaren op bezoek in Hooge mierde in de 90ste minuut de gelijkmaker te verwerken, vorige week op bezoek bij EMK werd in de laatste minuten de wedstrijd verloren en helaas moesten de Diessenaren deze zondag weer in de laatste minuut de gelijkmaker incasseren.

Tijdens de warming-up viel keeper Siem van Doormaal uit met een knieblessure, hierdoor maakte reservekeeper Wiek van Bijsterveldt een prima debuut in RKDSV. In de eerste helft op sportpark de Alsie was de ploeg van trainer Frans Verbeek de bovenliggende partij, de grootste kans deed zich voor na een 25 minuten spelen. Linksback Nick Reijrink haalde de achterlijn, helaas ging zijn voorzet net aan iedereen voorbij. In de slotfase van de eerste helft ging de wind een steeds grotere spelen, dit kwam het spel van beide kanten niet ten goede. Vlak voor de rust werd Mark de Brouwer in de vijandelijke 16 meter naar de grond getrokken. De scheidsrechter wuifde dit weg en wou niks van een eventuele penalty weten.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet en waren het de Diessenaren die het meest ten aanval trokken. Dit leek na 10 minuten te resulteren in een voorsprong. Helaas werd de treffer onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Na ongeveer 65 minuten was het dan toch 1-0 voor RKDSV. Rens Timmermans kopte een corner genomen door Tijn Janssen achter de Hooge Mierdse doelman. De gasten loerde op de counter maar kwamen niet voorbij de Diessense defensie. Hierna volgde nog vele Diessense corners en vrije trappen maar buiten wat gevaar leverde dit geen doelpunt op. 5 minuten voor tijd kwam de grootste kans voor de Diessenaren. Na goed voorbereidend werk van Tijn Janssen over de rechterflank was het de ingevallen Lars van Doormaal met een grote kans. Deze werd helaas niet verzilverd en dus bleef de spanning in de wedstrijd. In de 89ste minuut kreeg RKDSV uiteindelijk de deksel op de neus. Van dichtbij kon een speler van HMVV de bal tegen de touwen koppen.

Wederom kreeg RKDSV minder dan het verdiende en zal het in het vervolg van de competitie dit soort wedstrijden sneller moeten beslissen om weer is 3 punten bij te schrijven. Een mooie kans hiervoor is komende zondag als RKDSV op bezoek gaat bij rode lantaarndrager Nieuw Woensel uit Eindhoven.