Profiel van de week: Tom Dekkers (Geldrop)

Deel dit bericht via:


Deze week in profiel van de week Tom Dekkers van VV Geldrop.
Tom Dekkers begon zijn voetballoopbaan in de jeugd van DVS en kwam op 10-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van FC Eindhoven terecht. In 2009 stopte FC Eindhoven met de opleiding binnen de club en Tom maakte de overstap naar Rood-Wit Veldhoven. Na twee seizoenen in het eerste elftal te hebben gespeeld koos de verdediger in 2011 voor een avontuur bij De Valk.  In 2014 pikte UNA hem op en na twee seizoenen voor UNA te zijn uitgekomen keerde Tom in 2016 terug bij De Valk. In 2017 stond Geldrop op de stoep voor een overstap naar de ploeg van Pierre van den Eeden.

Koerswijziging
Geldrop heeft binnen de club gekozen voor een nieuw technisch beleid. De club heeft de jeugdopleiding meer gestalte gegeven en geeft de voorkeur aan eigen opgeleide spelers die moeten doorstromen naar het eerste elftal. Met een aantal sterkhouders -waaronder Tom Dekkers- en met de doorstroming van eigen jeugd wil de club meer identiteit creëren in de toekomst als voetbalclub zodat er minder spelers van buitenaf worden gehaald.

Staf
Geldrop heeft onlangs het contract met hoofdtrainer Pierre van den Eeden verlengd. Van de Eeden gaat komend seizoen zijn vijfde jaar in als hoofdtrainer van de eersteklasser. Van den Eeden krijgt komend seizoen assistentie van Tom Jacobs die als rechterhand van 60-jarige oefenmeester uit Nuenen gaat fungeren. Van den Eeden gaf onlangs aan in het interview op AVE volledig achter het nieuwe beleid te staan van de club en voelt dat de club weer leeft. Met het overhevelen van tien jeugdspelers naar de selectie dit seizoen merkt de jeugd dat ze ook een kans krijgen. Met deze ontwikkelingen is de sfeer veel beter binnen de club en ziet men meer supporters langs de lijn staan.

Prestaties
Na een wat moeizaam begin heeft Geldrop zich aardig in de top van de 1e klasse D genesteld en is het halen van de nacompetitie een reële optie.  Wat kunnen we nog verwachten van dit Geldrop in de resterende zes wedstrijden in de competitie, we vragen het aan de 26-jarige centrale verdediger.

Profiel van de week wordt mede mogelijk gemaakt door:

Open vragen
Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Ik ben Tom Dekkers, 26 jaar oud, woonachtig in Eindhoven en speel voor het tweede seizoen bij v.v. Geldrop
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Gestel als fysiotherapeut / manueel therapeut. Inmiddels mijn vijfde jaar bij Fysiotherapie Gestel. In de zomer van 2018 heb ik mijn 3-jarige master manueel therapie afgerond. Ik heb me vooral gespecialiseerd in schouderklachten, nek-armklachten en wervelkolomklachten
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Stedentrips, uit eten, met vrienden wat ondernemen en af en toe lust ik ook wel een klein pilsje.
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Als een nuchtere en reële jongen die het vooral belangrijk vindt om gewoon 'normaal' te doen. Ik vind normen en waarden erg belangrijk en mensen met respect behandelen zoals je zelf ook graag behandeld wilt worden.
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Als een betrouwbare goede verdediger die zijn mannetje staat. In de wedstrijden kunnen medespelers en trainer altijd op mij rekenen en geef ik 100%. Op de trainingen neem ik af en toe graag een ADV-dag.
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: De huidige selectie waar een enorm leuke en gezellige sfeer hangt nu. Tevens is de vernieuwing van het kunstgras een enorm positief punt. Als laatste de overname van de kantine door Mark en Jeske waardoor het vaak leuk en gezellig is.
Niet: Het nakomen van afspraken en dat een club als Geldrop, wat altijd een top amateurclub is geweest nu weinig prestatieve ambitie heeft.
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Peter Coumans. Ik ben in de jeugd bij FC Eindhoven ooit bijna weg gestuurd en hij was de enige trainer die in mij geloofde en mij toch door liet gaan in de jeugdopleiding. Uiteindelijk heb ik me onder zijn leiding als centrale verdediger verder kunnen ontwikkelen wat uiteindelijk heeft geleid dat ik op 16-jarige leeftijd nagenoeg vast in de beloften speelde gecombineerd met wedstrijden in de A1.
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Pierre van den Eeden is een voorbeeld voor alle amateurvoetbal trainers. Tot een bepaald niveau in het amateurvoetbal is tactische aanwijzingen / trainingen / besprekingen totaal niet zinvol, omdat daar simpelweg de kwaliteit niet voor is. Pierre begrijpt dit als geen ander, hij is relaxed, doet nooit ergens moeilijk over en weet iedere speler op zijn kwaliteiten te benutten en begrijpt waar het in het amateurvoetbal om gaat: plezier en waardering. Zijn minpunten zijn dat hij mij wat vaker vrij zou mogen geven op trainingsavonden en oefenwedstrijden én dat het jammer is dat hij altijd een rondje probeert weg te geven als iemand anders net betaald heeft
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Stijn Lanen. In potentie waarschijnlijk de beste speler van de selectie, maar ik heb zelden iemand mee gemaakt die zo weinig met zijn kwaliteiten doet, altijd dronken is en is vaak liever lui dan moe. Soms speelt hij wedstrijden dat geen enkele back hem kan afstoppen, maar sommige trainingen schiet hij ballen over het vangnet dat zelfs de banden van de fiets van materiaalman Geert van Santvoort al 3 keer vervangen hebben moeten worden.
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Mijn ouders, broer en zus. Al zo lang als ik me kan herinneren komen zij iedere wedstrijd die ik speel kijken, of het nu uit naar Dordrecht was of om de hoek, ze zijn er altijd en hebben mij altijd gesteund in alle keuzes die ik heb gemaakt.
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
 Ruud van den Dungen, Nick Tielemans, Ronnie Dirks, Bart van Limpt en Aart Verberne.
Wat maakt je vereniging zo speciaal voor jou:
De selectie bestaat hoofdzakelijk uit Geldropse jongens maar als 'speler van buitenaf' word je zo opgenomen. Het is een gezellige en leuke vereniging waar bepaalde markante figuren de club ook echt vormen. Zij zijn de club en hebben totaal niet de behoefte om op de voorgrond te treden maar achter de schermen zorgen zij er wel voor dat anderen wel op de voorgrond kunnen treden.
Waarom heb je in 2017 gekozen voor Geldrop:
Ik ben in 2014 zwaar geblesseerd geraakt en na mijn herstel het plezier in het voetbal grotendeels verloren. Na het seizoen 2016/2017 heb ik serieus overwogen om er totaal mee te stoppen omdat ik er geen lol meer in had. Pierre heeft mij toen gebeld en gemotiveerd om naar Geldrop te komen. Ik heb getwijfeld om weer opnieuw de motivatie op te brengen om op een goed niveau te gaan spelen. Na een wat moeizaam eerste seizoen waarin ik niet altijd de makkelijkste speler was heeft hij vertrouwen in mij gehouden en gezorgd dat ik het plezier weer terug ben gaan krijgen in het spelletje.
Trainer Pierre van den Eeden is trots op je en ziet je als een verlengstuk op het veld:
Ik durf niet met zekerheid te stellen dat hij altijd trots op me zal zijn, haha. Ik onderneem soms wat acties op trainingen die niet altijd tot de waardering van de trainer (of assistent trainer Roel vd Heuvel) leiden. Maar Pierre weet wel dat hij in de wedstrijden altijd op mij kan rekenen. Pierre is altijd duidelijk tegen mij geweest en heeft bepaalde eisen aan mij gesteld die ik moest waarmaken in het veld. Hij voelt mij perfect aan en de gemaakte afspraken kom ik zo goed mogelijk na. In dat opzicht denk ik wel dat ik binnen het veld een bijdrage lever en andere spelers kan motiveren waardoor hij mij als een verlengstuk van hem zal zien.
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Werken, overigens word ik er nogal eens op gewezen dat dát ook wel wat minder mag soms..
Beste speler aller tijden binnen je club:
Dat kan er uiteraard maar één zijn: ikzelf!
Waar heb je het meeste spijt van:
Ik heb eigenlijk nergens spijt van. Ieder keuze is een goede keuze, of het de juiste is blijkt altijd pas achteraf.
Wat zijn je slechte eigenschappen:
Soms kortsluiting in mijn hoofd tijdens trainingen en wedstrijden waardoor ik nogal overdreven kan reageren.
Wat zijn je goede eigenschappen:
Betrouwbaar, respectvol, eerlijk. 
De grootste ergernissen in amateurvoetbal:
Trainers en spelers die niet kunnen relativeren. Ik kan me enorm storen aan mensen die niet begrijpen dat het om amateurvoetbal gaat en plezier voorop moet staan. Mensen gaan zich profileren alsof ze Messi of Ronaldo zijn en niet kunnen begrijpen op welk niveau ze überhaupt trainer of speler zijn. Ook het respectloze gedrag van spelers van verschillende clubs onderling is hier onderdeel van. Ik begrijp dat er emotie komt kijken bij het spelletje maar blijf reëel, ik kan me enorm ergeren aan de verbale denigrerende uitingen tegen elkaar wat totaal geen bijdrage levert aan het plezier wat we allemaal willen hebben op zondagmiddag.
Hoogtepunt als speler:
Kampioenschap met De Valk. Speler van het jaar bij Rood-Wit Veldhoven en De Valk.
Dieptepunt als speler:
Kruisbandblessure waardoor uiteindelijk 18 maanden uit de roulatie en kansen in de top van het amateurvoetbal vergooid werden.
Lastige tegenstander:
Tony de Groot, Tom van Weert. 
Meest overschatte voetballer:
Hirving Lozano
Meest onderschatte voetballer:
Ruud van den Dungen
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
Schokkende uitkomst onderzoeksrapport Onderzoeksraad voor Veiligheid omtrent moordenaar Anne Faber.
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
PSV
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Jurgen Klopp
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic.
Meest arrogante speler (s) uit het betaalde voetbal:
Neymar
Meest markante figuur langs de lijn:
Diego Simeone
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
Mark Werts, Joep van Vroenhoven, Gideon Pieschel. 
Kort:
Internet: Hoofdzakelijk ten behoeve van mijn werk
Mobieltje: Iphone 5s
Meest onzinnige aankoop: Kleren die nooit gedragen worden.
Vrienden: Naast familie enorm belangrijk.
Merk voetbalschoenen: Nike
Muziek: Nederlandstalig 
Grootste flater: Bosjes in fietsen na het stappen.
Voetbalhumor: Ik heb ooit wel eens aan een tegenstander onder de wedstrijd gevraagd: “Ken je mij niet van tv?” Waarop die tegenstander bloedserieus zei: “Nee waarvan?” en dat ik antwoorden: “Zon, zuipen, ziekenhuis” en dat hij toen begreep dat hij voor de gek werd gehouden. Overigens verloren we deze wedstrijd wel kansloos met 3-1.
Droomvrouw: Mandy Franse
Eten: Steak tartare
Drankje: Bier
Vakantieland: Amerika en Zuid-Afrika
Auto / Fietsmerk: Seat Leon / Gazelle
Ja/Nee: 
Kunstgras: JA
Ik kan goed overweg met mijn trainer: JA
Ben je een social media-freak: NEE
Nacompetitie met je club dit seizoen: JA
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: NEE
Ik ga lekker stappen in het weekend: JA
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: JA
Ben je goed in het onderhouden van contacten: JA
Ik leef voor mijn sport: NEE
Rook je: NEE
Maak jij je druk om wat andere van je denken: JA
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: NEE
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 60 jaar: JA
Ik krijg een onkostenvergoeding bij deze club: JA
Gekleurde voetbalschoenen: JA
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: Ja, leeftijd van de trainer maakt niets uit. Als je je team maar maximaal kan laten functioneren naar de mogelijkheden
Open:
Het mooiste sportcomplex:  OJC Rosmalen 
Het lelijkste sportcomplex: v.v. Chevremont
Wie krijgt van jou de titel clubman/vrouw binnen de club: Geert van Santvoort 
Wat staat er bovenaan je bucketlijst: Rondreis door Zuid-Afrika / Cage diving / Heliskiën in Canada 
Voor welke club heb je de meeste sympathie en voor welke club juist de minste: Ik heb sympathie voor iedere club waar met respect omgegaan wordt met elkaar en de tegenstander. Minste sympathie heb ik voor sv Deurne, altijd vervelende wedstrijden waar het totaal niet om het spelletje gaat.
Voor welke club zal je nooit gaan spelen: RKVV Waalre
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Mark Werts
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Ruud van den Dungen
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: Het nieuwe beleid geeft meer identiteit aan de club 
Jij zegt: Klopt. Het is evident dat de koerswijziging heeft gezorgd voor een betere sfeer en hiërarchie binnen de selectie. We zijn echt een team geworden waardoor de prestaties ook boven verwachting zijn. Iedereen wordt gewaardeerd en er is een perfecte balans waardoor er zowel op het veld als naast het veld plezier is. De goede resultaten en sfeer hebben zijn doorwerking verder in de club.  De keerzijde is wel dat een grote amateurclub als Geldrop hierdoor de ambitie verliest om zich in de top van het amateurvoetbal te spelen.
Wij zeggen: Geldrop heeft een fris en fruitig elftal wat nog nacompetitie kan halen
Jij zegt: Mochten we de nacompetitie halen dan hebben we iedereen verbaasd denk ik. Er wordt momenteel door de staf en de spelers het maximale uit gehaald waardoor we het in de 2e periode en de laatste wedstrijden zo goed doen. Aan het begin van het seizoen was handhaving / middenmoot de doelstelling, nu we zo hoog staan is het logisch om naar boven te kijken, maar kijkend naar de kwaliteiten en doelstelling van de club moeten we reëel blijven en zou nacompetitie op voorhand boven verwachting zijn. Blijven we onze afspraken na komen en spelen naar onze kwaliteiten is het zeker niet ondenkbaar.  
Wij zeggen: Is Tom Dekkers ook komend te bewonderen in het groenwit van VV Geldrop
Jij zegt: Daar heb ik nog geen besluit over genomen. Als er een mooie kans zich voor doet en ik kan nog een stap omhoog maken dan zal ik dat serieus in overweging nemen. Mocht dat niet zo zijn dan zit ik uitstekend op mijn plek bij Pierre en v.v. Geldrop.
Wij zeggen: De Valk
Jij zegt: Een mooie club met rijke geschiedenis, zeker mijn eerste drie jaar heb ik me daar goed kunnen ontwikkelen als speler en een fantastische tijd gehad. Mijn tweede periode is uiteindelijk niet geworden wat ik er van gehoopt had ondanks dat we ons handhaafde via de nacompetitie. Al met al een fantastische club waar ik altijd veel waardering voor zal houden.
Wij zeggen: UNA
Jij zegt: Prestatief de mooiste club waar ik heb gespeeld. Na mijn komst stond ik direct in de basis , speelde goed en stonden we bovenaan in de toenmalige Topklasse. Echter na mijn blessure en na kei hard gewerkt te hebben om weer fit te worden is het nooit meer geworden wat ik er van gehoopt had.
Wij zeggen: Zondag wacht de uitwedstrijd tegen je oude club De Valk.  Altijd weer een speciale wedstrijd.  Gezien de stand moet Geldrop winnen. Uitslag? 
Jij zegt: Als we als team doen wat we moeten doen dan denk ik dat we een hele goede kans maken om te winnen. Onderschatting ligt logischerwijs op de loer, maar denk dat De Valk na de winterstop goed bezig is en het zeker niet makkelijk zal worden. Daarnaast hebben we ook niet de selectie om tegenstanders te onderschatten. Verwacht en hoop uiteraard op een 1-2 overwinning.
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Een fantastische, mooie en zeer populaire site die denk ik door bijna alle amateurvoetballers wekelijks wordt bekeken om de leuke rubrieken en uitslagen van alle teams.
VV Geldrop is een fantastische club omdat:
Er een geweldige groep staat onder leiding van een perfecte amateurtrainer. De balans binnen en buiten het veld is goed. De kantine is top. We spelen met bijna alleen maar jongens uit Geldrop en ondanks dat ik zelf niet uit Geldrop kom voel ik me er enorm thuis.
Wil je nog iets toevoegen in het algemeen:
Graag wil ik via deze weg gebruik maken om een crowdfunding actie op te starten voor selectiespeler Yannick Desriac. Mogelijk kan hij dan ein-de-lijk eens een rondje weg geven in de kantine….Amateurvoetbaleindhoven.nl bedankt!

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?