Profiel van de week: Thom Lauwers (VV Hapert)

Deel dit bericht via:


Deze week in profiel van de week Thom Lauwers van VV Hapert
Thom begon zijn voetbalcarrière in de F-pupillen van VV Hapert en maakte op 13-jarige leeftijd de overstap naar EFC. Na zes seizoenen te hebben gespeeld voor EFC keerde Thom in 2017 terug naar VV Hapert waar hij nu bezig is aan zijn tweede seizoen in het eerste elftal.

Niveau
Hapert heeft in verleden eens op hoofdklasseniveau gespeeld en kende in 2010 een dieptepunt door degradatie naar de vijfde klasse. Na een aantal jaren te hebben geacteerd in de kelder van het amateurvoetbal keerde Hapert in 2012 terug naar de vierde klasse om vervolgens in 2015 naar het gewenste derde klasseniveau te promoveren.  Dit avontuur duurde slechts een seizoen want Hapert degradeerde weer te terug naar de vierde klasse.  Deze teleurstelling duurde slechts een seizoen want Hapert keerde via de nacompetitie direct weer terug naar de derde klasse. Vorig seizoen eindigde Hapert op een keurige zevende plaats in de competitie, maar dit seizoen kent Hapert wederom een moeizaam jaar in de derde klasse. De ploeg van Peter Jonkman staat in de gevarenzone en heeft slechts zes punten verschaart uit elf wedstrijden. 

Kwaliteit
Hapert heeft een spelersgroep dat de derde klasse zeker aan kan, alleen de resultaten vallen vaak ongelukkig uit. Afgelopen zondag ging Hapert wel hard onderuit bij Unitas’59.
De competitie kan nog alle kanten uit gezien de onderste ploegen dicht op elkaar staan. Hapert wil ‘kost wat kost’ derdeklasser blijven, een niveau waar de club zeker thuis hoort. Gaat Hapert zich uit de onderste regionen spelen, we vragen het aan de 21-jarige middenvelder.

Profiel van de week wordt mede mogelijk gemaakt door:

Open vragen
Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Ik ben Thom Lauwers, 21 jaar en woon vanaf mijn geboorte in Hapert. Ik ben begonnen met voetballen op mijn 5e bij V.V. Hapert en op mijn 13e ben ik naar EFC gegaan. Daar heb ik 4 jaar in de jeugd gevoetbald en 2 jaar bij de selectie waarna ik heb besloten om vorig seizoen terug te keren naar Hapert.
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Nadat ik vorig jaar mijn sport & bewegen opleiding met succes heb afgerond ben ik dit jaar gaan studeren aan het Fonty’s Hogeschool Kind en Educatie waar ik de lerarenopleiding volg.
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Chillen met mijn vrienden, Netflix, fitnessen en een potje FIFA natuurlijk.
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Vrolijk, iemand die klaar staat voor anderen.
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Een speler die beschikt over veel snelheid, een goed voetbalinzicht en die ondanks mijn lengte goed kan koppen.
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: De trouwe supporters die ons zowel bij thuis als uitwedstijden komen aanmoedigen ook nu de resultaten tegenvallen. Afgelopen zondag uit bij Unitas’59 is denk ik een goed voorbeeld, ik denk dat 80% van de mensen Hapert supporters waren.
Niet: De kleedkamers, douches die het niet doen en ik zie graag een grotere kleedkamer waar we met heel de selectie in kunnen. Ook de sokken en broeken van het uittenue zijn een drama.
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Er zijn meerdere trainers waar ik veel van heb geleerd, maar voor mij springen deze 2 er toch wel uit.
Stefan Damhuis, een trainer die heel erg bezig was met het individueel beter maken van spelers en waarbij de nadruk vooral lag op het ontwikkelen van je kwaliteiten. Dankzij hem ben ik gaan inzien waar mijn kwaliteiten liggen en waar ik het meeste uit kan halen.
Piet Corstiaans, een trainer met veel verstand van voetbal en die dit ook wist over te brengen op zijn spelers. Iemand die het maximale van je vraagt en zijn wedstrijdbesprekingen zorgden er altijd voor dat je met een lekker ontspannen gevoel de wedstrijd in ging.
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Peter Jonkman is een trainer die heel erg bezig is met tactiek en het mentale gedeelte. Een echte winnaar die vaak weet wat voor kwaliteiten de tegenstander in huis heeft en ons op zondag goed voorbereid op de wedstrijd. Ik denk dat Hapert blij mag zijn met Peter als trainer. Wel vind ik dat hij meer bezig mag zijn met de individuele ontwikkeling van spelers omdat ik denk dat hij dan nog meer uit sommige spelers kan halen dan dat er nu inzit.
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Onze ouwe opa Sander Raaijmakers, hij is 2 jaar geleden bij Hapert komen voetballen en heeft heel veel sfeer met zich meegebracht. Zijn mooie spraakmemo’s en de geweldige 'Eej!' uitspraak als er iets fout gaat waarvan ik nog steeds van kan genieten.
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Jozef en Piet, 2 mensen die al jarenlang week in week uit klaar staan voor de club. Wat mij betreft verdienen ze een standbeeld. Mijn vader en moeder die altijd voor mij klaar staan en mij helpen vertrouwen te hebben in de dingen die ik doe.
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Pedro Mendes, onze Portugese vedette die veel strijd en passie met zich meebracht. Hij kon heel de wedstrijd blijven gaan aan die rechterkant en was een echt wapen voor ons. Helaas is hij na een halfjaar weer teruggekeerd naar Portugal en ik wens hem en zijn vrouw heel veel geluk met hun pasgeboren dochter.
Wat maakt je vereniging zo speciaal voor jou:
De vele vrijwilligers die ervoor zorgen dat er doordeweeks getraind kan worden en er in het weekend wedstrijden gevoetbald kunnen worden. Toen ik in de lagere jeugdelftallen voetbalde hadden we nog een mooi bos midden op het sportpark, ik baal er nog steeds van dat we dat niet meer hebben…
Vanwaar de terugkeer van EFC naar Hapert:
Ondanks dat ik het daar 6 jaar lang heel erg naar mijn zin heb gehad, wilde ik graag een vaste basisspeler worden in een 1e elftal. In het jaar dat ik vervroegd over ben gegaan naar de selectie heb ik het goed gedaan in de voorbereiding, eenmaal toen het seizoen begon zag de toenmalige trainer het toch niet in mij zitten waardoor ik naar mijn mening niet echt een kans heb gekregen. Tijdens de nacompetitie voor promotie kwam ik wel weer in beeld en heb ik ook veel speeltijd gekregen maar het seizoen daarop zag het er weer hetzelfde uit dus zag ik te weinig perspectief waardoor ik heb besloten om weer terug te keren bij V.V. Hapert. Ook was ik op dat moment trainer binnen de jeugd van Hapert waardoor ik 6 dagen in de week op het voetbalveld stond, dit werd nu makkelijker te combineren voor mij.
Een behoorlijke nederlaag bij Unitas’59:
Dat klopt, als je na 4 minuten al met 1-0 achter komt weet je dat het een zware zondag gaat worden. Unitas’59 is een goede ploeg met veel technische spelers waar wij afgelopen zondag geen antwoord op hadden. Echter denk ik wel dat we vertrouwen moeten houden en als we voor elkaar blijven werken gaan de resultaten vanzelf komen.
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Chillen met vrienden/Netflix.
Beste speler aller tijden binnen je club:
Ik heb van veel mensen gehoord dat Harrie van Roy de beste voetballer aller tijden is uit de clubgeschiedenis.
Waar heb je het meeste spijt van:
Het door blijven voetballen met een enkel blessure waar ik nu 6 jaar later nog steeds last van heb en een operatie in de toekomst noodzakelijk is om er in het dagelijks leven geen last van te blijven houden.
Wat zijn je slechte eigenschappen:
Uitstellen, eigenwijs.
Wat zijn je goede eigenschappen:
Sociaal, klaar staan voor andere mensen.
De grootste ergernissen in amateurvoetbal:
De verschrikkelijke kunstgrasvelden waar ik geen fan van ben. Voetbal hoort op natuurgras gespeeld te worden.
Hoogtepunt als speler:
Het stagelopen bij FC Eindhoven & de KNVB selecties in de jeugd. Ook het spelen van de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse met EFC zie ik als een hoogtepunt. Helaas is het ons niet gelukt door met penalty’s te verliezen.
Dieptepunt als speler:
De chronische enkel blessure waar ik nog steeds ongemak van heb. 
Lastige tegenstander:
UNA.
Meest overschatte voetballer:
Hirving Lozano.
Meest onderschatte voetballer:
Isco, voor een speler met zijn kwaliteiten komen supporters naar het stadion toe. Onbegrijpelijk dat hij zo weinig minuten krijgt dit seizoen.
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
2 jarige peuter en 15 jarige tiener die slachtoffer zijn bij een schietpartij in Helmond, moet niet gekker worden…
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
Ajax.
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Pep Guardiola.
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
Kevin de Bruyne.
Meest arrogante speler (s) uit het betaalde voetbal:
Neymar.
Meest markante figuur langs de lijn:
Theo Schilders, het voetbal is nooit goed volgens hem. Misschien komt dat wel omdat hij een Feyenoord supporter is haha.
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
Mauro van Houtum en Luuk Saris.
Kort:
Internet: Voetbalzone.
Mobieltje: Samsung.
Meest onzinnige aankoop: Schoolboeken die ik nooit heb gebruikt.
Vrienden: Zijn heel belangrijk voor mij.
Merk voetbalschoenen: Adidas.
Muziek: Hiphop/rap, top 40 en een Hollandstalig nummertje tussendoor kan ook geen kwaad.
Grootste flater: Niet in de gaten hebben dat mijn mobiel onder het fitness bankje lag toen ik die weer plat wilde leggen waardoor heel mijn mobiel nu kapot is.
Voetbalhumor: Sander Raaijmakers en Mike Tijssen die je nooit serieus kan nemen met hun grappen.
Droomvrouw: Die ben ik helaas nog niet tegen gekomen.
Eten: Worstenbroodjes.
Drankje: Ice tea.
Vakantieland: Oostenrijk.
Auto / Fietsmerk: Kia.
Ja/Nee:
Kunstgras: NEE!
Ik kan goed overweg met mijn trainer: Ja.
Ben je een facebook/twitter freak: Ja.
Promotie met je club dit seizoen: Nee.
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: Ja.
Ik ga lekker stappen in het weekend: Ja.
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: Ja.
Ben je goed in het onderhouden van contacten: Ja.
Ik leef voor mijn sport: Ja.
Rook je: Nee.
Maak jij je druk om wat andere van je denken: Ja.
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: Ja.
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 50 jaar: Nee.
Ik krijg een onkostenvergoeding bij deze club: Nee.
Gekleurde voetbalschoenen: Nee
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: Ik draag zwarte voetbalschoenen omdat mijn helaas te vroeg overleden oom Ad Huijbregts een hekel had aan gekleurde voetbalschoenen.
Open:
Het mooiste sportcomplex: Sparta’25.  
Het lelijkste sportcomplex: Nieuw Woensel.
Wat hoop je nooit meer mee te maken: Een ernstige blessure.
Wat staat er bovenaan je bucketlijst: Mijn opleiding halen.
Voor welke club heb je de meeste sympathie: Ajax.
Voor welke club zal je nooit gaan spelen: Bladella.
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Brian Tijssen.
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Max van Limpt van EFC, met afstand de beste voetballer waar ik ooit mee samen heb gespeeld.
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: Hapert staat te laag op de ranglijst en heeft een aantal wedstrijden ongelukkig verloren.
Jij zegt: Daar ben ik het helemaal mee eens, vorig seizoen hebben we het goed gedaan en hadden we in sommige wedstrijden net dat beetje geluk wat we nu nou juist niet hebben. Er zijn weinig wedstrijden geweest waarin we kansloos waren en vaak hadden we recht op meer maar dat is voetbal.
Wij zeggen: Doelpunten maken is grootste manco voor Hapert.
Jij zegt: Dat kun je wel zeggen ja, we creëren vaak genoeg kansen in een wedstrijd dus daar ligt het niet aan. Een echte killer hebben we niet in ons team maar als we  kansen blijven creëren heb ik er alle vertrouwen in dat we in de rest van het seizoen wedstrijden wel in ons voordeel weten te beslissen.
Wij zeggen: Hapert gaat zich direct handhaven voor de derde klasse.
Jij zegt: Jazeker! Als we er met zijn allen voor blijven gaan heb ik er alle vertrouwen in dat wij, met deze spelersgroep en staf nog genoeg punten gaan pakken in de 2e seizoenshelft waardoor we ons direct zullen handhaven. 
Wij zeggen: Hapert hoort op dit niveau thuis.
Jij zegt: Absoluut, we beschikken over een jonge selectie waar veel potentie in zit. Echter vind ik wel dat onze jeugd veel te laag speelt als je dit vergelijkt met andere clubs uit onze klasse.
Wij zeggen: EFC.
Jij zegt: EFC is een prachtige en warme club waar ik 6 leuke en leerzame jaren heb beleefd. Het voetbalplezier is daar weer helemaal teruggekomen en ik heb daar op een hoger niveau veel geleerd. Mocht ik mezelf blijven door ontwikkelen als voetballer en de ambitie hebben om op een hoger niveau te voetballen zou ik graag terugkeren in de toekomst. 
Wij zeggen: Hapert ontvangt zondag DBS. Een belangrijk potje! 
Jij zegt: Elke wedstrijd is voor ons belangrijk. Ik verwacht een wedstrijd waarin er weinig kansen zullen zijn dus zullen we scherp moeten zijn als we voor de goal komen. Een wedstrijd die op details beslist gaat worden en ik ben ervan overtuigd dat wij als winnaar zullen eindigen. Hopelijk gaat het door dit weekend want ik ben klaar om te vlammen de 2e seizoenshelft.
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Een leuke site waar ik regelmatig al het voetbalnieuws uit de regio bijhoud.
VV Hapert is een fantastische club omdat:
Omdat er veel gezellige mensen binnen deze club zijn en we beschikken over een leuke groep jonge spelers met veel talent.
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Joni Hooijen van EFC, hij is net als mij in de jeugd van Hapert naar EFC gegaan en zijn sinds ons 4e al bevriend met elkaar. We hebben heel lang met elkaar gevoetbald en konden elkaar blindelings vinden binnen het veld. Jammer dat we niet meer samen voetballen, maar wellicht dat dat er in de toekomst nog van komt.
Wil je nog iets toevoegen in het algemeen:
Ik wil Roel Sterken en de redactie bedanken dat ik dit profiel heb mogen invullen.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?