Profiel van de week: Bart van den Hurk (vv ACHT)

Deel dit bericht via:


Deze week in profiel van de week Bart van den Hurk van vv Acht.
Na de jeugd te hebben doorlopen binnen vv Acht maakte Bart in 2003 op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. De 31-jarige verdediger is, na een jaartje DEES ondertussen al weer aan zijn veertiende seizoen bezig bij de vierdeklasser.

Nacompetitie
vv Acht werd dit seizoen ingedeeld in de Helmondse 4e klasse G. Aan deze nieuwe omgeving moest Acht wel even wennen en waren de resultaten –tot voor kort- niet geweldig. In de laatste fase van de competitie kwam de ploeg van scheidend Coen Vos steeds meer in vorm met als resultaat de 3e periodetitel. Deze werd behaald in de laatste wedstrijd van de competitie tegen concurrent Boskant.

Finale
Acht begon de nacompetitie tegen Hoogeloon, die na strafschoppen werd gewonnen. Afgelopen zondag werd DVG, de nummer 13 uit de 3e klasse D aan zegekar gehangen (1-2) waardoor Acht aanstaande zondag naar Schijndel afreist voor de finale.

Het zal een verrassend toetje zijn voor Acht mocht het zondag de derde uitwedstrijd in de nacompetitie winnen. Het wordt geen gemakkelijke opgave, Schijndel won afgelopen zondag nog ruim van VV Vessem (2-6)

Hoe gaat Acht deze wedstrijd in, we vragen het aan Bart.

Profiel van de week wordt mede mogelijk gemaakt door:

Open vragen
Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Mijn naam is Bart van den Hurk, ben 31 jaar oud. Geboren en getogen in Eindhoven. Sinds mijn 5de jaar lid van V.V.Acht. Al heette de club in die tijd nog V.V.A.E.
Na in de jongste jeugd altijd in de spits te hebben gelopen, ben ik in de D jeugd achterin beland. En met af en toe nog een jaartje op het middenveld te hebben gespeeld, nu weer achterin. Binnen de huidige selectie als een van de oudjes probeer ik, samen met Robin Bloks, de 'Achtse gezelligheid' er een beetje in te houden. 
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Ik werk als onderwijs adviseur bij Prowise in Budel. Een bedrijf wat het onderwijs ondersteunt met onder meer digitale schoolborden. In mijn rol als adviseur ga ik naar de scholen om te kijken wat voor hen de beste oplossing is. Met een achtergrond als docent aardrijkskunde is het leuk om in zoveel scholen binnen te kunnen kijken. 
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Ik houd van reizen, zo veel en vaak mogelijk, al was dat als docent een stuk makkelijker. Daarnaast ben ik graag actief bezig, wielrennen, hardlopen, snowboarden. Maar het mooiste blijft toch om met mijn (voetbal) vrienden overal weer een feestje van te maken. 
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Positief. De nadruk kan beter liggen op de dingen die goed gaan, dan op wat er niet goed is. 
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Als een sociale, betrokken en gezellige jongen. Op het veld wil ik altijd winnen, maar dat heb ik nooit hoeven doen door gemeen of vals spel. 
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: De sfeer die er binnen de club hangt; gezelligheid maar met een gezonde dosis prestatiedrang.
Niet: De kleedkamers worden deze zomer eindelijk opgeknapt, nu het veld nog, dan kunnen we er weer even tegen.
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Ik heb veel trainers voorbij zien komen in mijn jaren bij de selectie en van elke trainer pik je wel wat op. De ene is tactisch goed, de ander vooral sociaal sterk. Het meeste heb ik echter geleerd van mijn jeugdtrainers; Huub Gommans (technisch en tactisch) en Theo Bloks (altijd willen winnen).
Nanko Verrijt verdient hier ook een vermelding, onder hem ben ik op jonge leeftijd gedebuteerd in het 1ste elftal. Hij durfde het aan om andere jongens te passeren en een B-jeugd speler in de basis te zetten. Veel aan hem te danken. 
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
In alle jaren dat ik in de selectie speel heb ik nog geen trainer gehad die zo'n uitgebreide trainingsstof heeft als Coen Vos. Daarnaast zijn er maar weinig mensen in het amateurvoetbal die zoveel statistieken kennen als hij.
Wel denk ik dat het voor de huidige generaties trainers een uitdaging blijft om goed te communiceren met de huidige jeugdige spelers. 
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Roy Roestenburg, spirit die maar weinig spelers kunnen evenaren op het veld. Maar ook naast het veld en na de wedstrijd een geweldig persoon.
Binnenkort vernoemen we onze kantine naar hem; Stonney's Place. 
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Mijn pa, omdat hij elke week, bij weer en wind, uit of thuis, toch maar weer elke zondag naast het veld staat om ons aan te moedigen. Daarnaast ook voor Nick van den Nieuwenhof, hji heeft dit seizoen al meer meters warmgelopen dan in het veld, maar hij is er elke week weer! Erg veel respect voor!
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Dat is wel een rijtje, komt ie:
- Evert Spitters. Schold me de eerste training bij de selectie helemaal verrot, omdat ik niet goed liep volgens hem. Daarna veel van hem mogen leren.
- Dennis Asveld, MISTER ACHT. Wist overal en altijd wel een positieve draai aan te geven.
- Mikey Strik en Bertus Pruijmboom, wat een spitsenduo was dat. Goed voor geweldig veel goals en geen enkele meter omschakeling!
- Dick van der Linde en Hassan Bengayou, mooie mensen, geweldige voetballers.
- Erwin Koeman, Europees Kampioen voetbal 1988, geen verdere uitleg nodig.
- Paul Purchel en Dennis Klaassen, eerst op het veld en later als trainers; de ene hangt nog steeds in de lucht in Bladel en de ander pakt een penalty en schiet dan de winnende binnen.
- Erik van Gerwen en Mark Rombouts, als je het dan over 2 winnaars hebt!
- Frans-Jan Teurlincx en Jaimy van de Ven, die brachten overal de boel aan het schijten(soms zelfs letterlijk)
- En uit mijn jaar DEES: Ruud Moeskops, Niels van Hest, Gijs Leermakers, hadden makkelijk een niveautje of 2 hoger aangekund 
Wat maakt je vereniging zo speciaal voor jou:
Het blijft een heerlijk clubske, waar de gezelligheid voorop staat, gelukkig gaat dat zeker ook gepaard met een gezonde dosis vechtlust om de beste te willen zijn. 
Was het even wennen in de 4e klasse G:
Dat kun je wel zeggen. Ik heb toch al veel tegenstanders gehad, al kende ik deze soms niet eens van naam. WODAN, EMK en SBC zijn natuurlijk oude bekende, maar sommige andere sportparken heb ik dit jaar voor het eerst bezocht.
Na een goede reeks wedstrijden toch nog 'onverwacht' een periode behaald:
De doelstelling bij Acht in de 4de klasse is elk jaar geweest; bovenin meedoen, minimaal een periode pakken. Dat hebben we ook vaak gedaan, wat dat betreft zijn we een echte na-competitie club.
Dat leek er de eerste seizoenshelft niet in te zitten, we waren veel te wisselvallig. Gelukkig hebben we een goede winterstop gehad, waarin we veel hebben getraind en gespeeld. Daarna is het een stuk beter gegaan. De eerste wedstrijd van de 3de periode was echter de slechtste van het seizoen. Uit bij BAVOS was het niet om aan te zien. Daarna hebben we het als groep gelukkig om kunnen draaien en wedstrijd voor wedstrijd voor elke meter gestreden. 
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Snoozen, zo lang mogelijk. 
Beste speler aller tijden binnen je club:
Zie het rijtje hierboven, bijna niet te doen om daar iemand uit te kiezen. Als ik dan toch 1 naam moet noemen, zeg ik; Dick van der Linde.  
Waar heb je het meeste spijt van:
Mijn belofte die ik afgelopen zondag heb gedaan en Roy heb laten filmen. 
Wat zijn je slechte eigenschappen
Ik wil nogal eens te veel aan andere denken, voordat ik aan mijzelf denk. 
Wat zijn je goede eigenschappen:
Maar dat zou je ook beste als goede eigenschap kunnen zien. 
De grootste ergernissen in amateurvoetbal:
Ik ben blij dat we scheidsrechters hebben die elke week weer tussen 22 winnaars willen staan. Al denk ik wel dat sommige heren op leeftijd beter de eer aan zichzelf kunnen houden. 
Hoogtepunt als speler:
Finale na-competitie in Eersel, tegen Beerse Boys. Voor het eerst in de historie van v.v.Acht promoveren naar de 3de klassen door Beerse Boys te verslaan na penalty's. Zelf nog een penalty maken in de reeks. Met Dennis Klaassen in de goal die op camera voorspelt welke ping.
Demonstratiewedstrijd tegen P.S.V. waarin Cocu, Kluivert, John de Jong, Kromkamp, Reiziger en Moens meededen. 
Dieptepunt als speler:
In hetzelfde jaar als die finale tegen Beers, verspeelde we in de laatste reguliere wedstrijd het kampioenschap tegen E.S.V. Op 1 punt misten we toen het kampioenschap, dat naar Heeze ging. 
Lastige tegenstander:
SBC 
Meest overschatte voetballer:
Justin Kluivert 
Meest onderschatte voetballer:
Daniël Verkerk 
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
'Michael P. had vooropgezet plan om Anne Faber te doden' 
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
PSV
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Bert van Marwijk
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
Andres Guardado 
Meest arrogante speler (s) uit het betaalde voetbal:
Christiano Ronaldo 
Meest markante figuur langs de lijn:
René van Kemenade, door velen onderschat, maar we kunnen zijn fanatisme wel gebruiken komende zondag. Hoop dat je erbij bent René! 
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
De meeste jongens uit ons team mogen nog niet binnen in de kroegen waar ik kom, maar soms probeer ik ze wel op sleeptouw te nemen. En gelukkig nemen ze dan mij mee op sleeptouw naar huis. 
Kort:
Internet: ad.nl
Mobieltje: Iphone 6s
Meest onzinnige aankoop: Aanmaak limonade met appelsmaak...bah!
Vrienden: Gelukkig een hele hoop
Merk voetbalschoenen: PUMA King
Muziek: Billy Joël – Piano Man
Grootste flater: Een te kort terugspeelballetje, gelukkig redde onze keeper uitstekend.
Voetbalhumor: De paramilitaire training van Paul en Evert, de hesjes met grote boodschap, liedjes zingen over jezelf; bij Acht valt altijd wat te lachen.
Droomvrouw:  Die ben ik nog aan het zoeken
Eten: Lasagne
Drankje: Biertje
Vakantieland: Costa Rica is wel het mooiste wat ik tot nu toe heb gezien
Auto / Fietsmerk: Renault Clio
Ja/Nee:
Kunstgras: JA
Ik kan goed overweg met mijn trainer: JA
Ben je een facebook/twitter freak: NEE
Doelstelling vooraf aan dit seizoen was promotie: JA
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: JA
Ik ga lekker stappen in het weekend: JA
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: JA
Ben je goed in het onderhouden van contacten: JA
Ik leef voor mijn sport: JA
Rook je: NEE
Maak jij je druk om wat andere van je denken: NEE
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: NEE
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 50 jaar: NEE
Ik krijg een onkostenvergoeding bij deze club: NEE
Gekleurde voetbalschoenen: NEE
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: Ja...Liever een mooie mat natuurgras, maar helaas is dat te vaak niet het geval.
Open:
Het mooiste sportcomplex: RKSV Heeze
Het lelijkste sportcomplex: Keldonk
Wat hoop je nooit meer mee te maken: Verliezen van een goede vriend
Wat staat er bovenaan je bucketlijst: De Iguaçu watervallen zien
Voor welke club heb je de meeste sympathie: VV Vessem is een mooie club.
Voor welke club zal je nooit gaan spelen: EMK
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Melvin van de Groen
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Louis van Diessen
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: Acht heeft de kwaliteiten om zondag promotie te bewerkstelligen
Jij zegt: Dat hebben we zeker. We hebben een mooie mix van voetballend vermogen, strijdlust, kwaliteit en inzicht. We zijn de laatste weken aardig op dreef, zitten in een flow en dat is goed voor het zelfvertrouwen. Het zal aan de vorm van de dag afhangen wie er zondag als winnaar van het veld loopt.
Wij zeggen: Acht is toe aan de derde klasse
Jij zegt: Ja, we hebben een jonge groep die nog veel kan leren. Dat doe je door tegen goede tegenstanders te voetballen. In de 4de klasse loop je nog wel eens een tegenstander tegen het lijf die liever wil schoppen dan voetballen, daarom is het goed om een stapje hoger te komen.
Wij zeggen: De 4e klasse F is sterker dan de 4e klasse G
Jij zegt: Vind ik heel moeilijk om te vergelijken. Voor allebei geldt dat je alleen bovenaan mee kunt doen als je naast voetballend vermogen ook strijd en duelkracht op kunt brengen.
Wij zeggen: De Helmondse 4e klasse G vraagt een ander soort voetbal
Jij zegt: Dat denk ik niet, ook vorig seizoen zijn we een aantal keren flink gefopt. Als een voetballend team is het soms lastig om tegen tegenstanders te spelen die minder kwaliteit heeft, maar dat kan opvangen met strijdlust. Gelukkig zijn we hier vooral in de tweede seizoenshelft in gegroeid en hebben we laten zien dat we niet alleen incasseren, maar ook kunnen uitdelen.
Wij zeggen: Terugkeer van Marco van den Braken is de juiste van de club
Jij zegt: Marco is voor de meeste jongens in de selectie een nieuw gezicht, dus voor hen voelt het niet als een terugkeer. Voor de oudere jongens en de mensen om het eerste heen is Marco natuurlijk wel een bekend gezicht. Ik denk dat Marco als mens en als trainer goed past bij Acht en door kan pakken op de weg die we dit seizoen na de kerst hebben ingeslagen.
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Geweldig initiatief. Mooi om te zien dat het amateurvoetbal op alle niveaus een plek krijgt. Wat mij betreft zeker volhouden en misschien nog wel uitbreiden. 
vv ACHT is een fantastische club omdat:
Vriendschap, gezelligheid, gemoedelijkheid wordt gecombineerd met strijdlust, ambitie en de beste willen zijn. 
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Joep van de Ven (Bladella) die gaat stoppen na dit seizoen.  
Wil je nog iets toevoegen in het algemeen:
Of je nu voor Schijndel komt, of voor V.V. Acht, het wordt zondag 17 juni een hele mooie middag. De weersverwachting is goed, de sfeer en ambiance zal aanwezig zijn en er staan 2 mooie, voetballende clubs tegenover elkaar dus reden genoeg om allemaal te komen kijken! 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?