Poll: Wat verwachten we van UNA in het nieuwe seizoen

Deel dit bericht via:


Derde Divisie
Derde Divisie zondag en zaterdag kennen komend seizoen 17 teams, een minder dan afgelopen jaar het geval was. Door het terugtrekken van Jong FC Groningen, Jong Vitesse en JVC Cuijk (dat stopt met het spelen van topamateurvoetbal) heeft de KNVB besloten dat deze plaatsen niet worden opgevuld tot 18 ploegen. Een team minder betekent twee ook wedstrijden minder voor de ploegen in de derde divisie, van 34 naar 32 duels. In het seizoen 2020/2021 wil de KNVB de Derde Divisie verder verkleinen tot 16 teams, net zoveel als de Hoofdklasses nu ook hebben. Voor veel amateurclubs zijn 34 wedstrijden in een seizoen een te hoge belasting voor de vrijwilligersorganisatie.

Financieel
Wat we al eerder hebben gepubliceerd is dat bepaalde clubs die op een hoog amateurniveau spelen vaker in de problemen komen. Afgelopen seizoen werd Magreb’90 ineens uit de competitie genomen omdat het geen representatief elftal meer op de been kon brengen. Daar komt voor dit seizoen JVC Cuijk bij. De roemruchte club kan het financieel niet meer bolwerken en heeft moeten besluiten om het eerste elftal uit de competitie te nemen. JVC Cuijk, met ooit eens Hans Kraaij Jr aan het roer als trainer, is na vele jaren verdwenen uit de top van het amateurvoetbal.

UNA
Met nieuwkomers zoals Jong ADO Den Haag, DEM, Gemert, Lienden en Hoogland start UNA voor de het derde jaar op rij in de Derde Divisie. Afgelopen seizoen was de doelstelling om mee te strijden voor het kampioenschap. Tot aan de winterstop maakte UNA deze doelstelling waar, maar na de winterstop was de ploeg van scheidend coach Jeroen van Bezouwen te wisselvallig en greep overal naast. Van Bezouwen was in december erg teleurgesteld dat zijn contract niet werd verlengd omdat de communicatie tussen trainer en spelers niet optimaal was. Dat kan een van de redenen zijn geweest dat de prestaties na de winterstop een neergaande lijn vertoonde. Voor het nieuwe seizoen staat de ervaren trainer Ger Demin aan het roer bij de Zeelsternaren. Met de komst van Demin hoopt UNA wat meer rust in de tent te krijgen. Demin is een tactisch sterke trainer en weet als geen ander een spelersgroep op zijn eigen werkwijze te motiveren. 

Mutaties
UNA heeft zich opvallend rustig gehouden op de transfermarkt. De club heeft met Thomas Horsten (TEC), Bart Tinus (OJC Rosmalen) en Bob Groenendijk (Pacific Tigers, VS) slechts drie nieuwelingen in haar selectie. Of daarmee het vertrek van Pieter-Jan Scheerlinck, Teun Sebregts, Sander van Weert, Bassou Boulghalgh, Wilem Tieben en Twan Demin kan worden opgevangen, moet nog blijken.

Poll:
UNA zal toch ook dit seizoen weer worden gezien als een van de kanshebbers voor de titel. Met een budget van ruim een ton heeft UNA op Derde Divisieniveau een van de laagste begroting. Maar toch laten de Zeelsternaren ieder seizoen weer zien dat ze behoren tot de top van het amateurvoetbal. Dit is al een prestatie op zich.
(De Poll wordt voor 5 dagen opengesteld)

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?