Play-offs zaal uitgesteld. 't Knooppunt wint hoger beroep.

Deel dit bericht via:


Wegens een hoger beroep van 't Knooppunt in een opgelegde straf zijn de play-offs voorlopig opgeschort. 't Knooppunt werd eerder de competitie uitgezet wegens misdragingen van verschillende supporters tijdens de KNVB bekerfinale.

Wedstrijd FC Eindhoven
FC Eindhoven zou zaterdag in het Indoor Sportcentrum FC Marlène ontmoeten. Nu de hoofdstedelingen weer terug in competitie zijn, krijgt FC Eindhoven nu Hovocubo op bezoek. De datum voor deze wedstrijd is waarschijnlijk 13 mei. 

Persbericht KNVB:
De play-offwedstrijden om het kampioenschap van Nederland en om promotie/degradatie zijn voorlopig uitgesteld. Dit besluit is genomen vanwege het feit dat er op dit moment nog een beroepszaak dient van Eredivisionist 't Knooppunt.

De uitslag hiervan kan gevolgen hebben op de eindstand in de Eredivisie zaalvoetbal bij de mannen en hiermee ook de play-offs. De play-offwedstrijden stonden voor vrijdag 5 en zaterdag 6 mei op het programma. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de wedstrijden kunnen worden ingehaald. Dit hangt af van de uitspraak van de onafhankelijke commissie van beroep.

't Knooppunt wint hoger beroep
Zaalvoetbalclub 't Knooppunt kan toch meedoen aan de play-offs om de titel.De Amsterdamse club,die uit de competitie was genomen vanwege het wangedrag van zijn fans rond de bekerfinale tegen FC Marlène,is door de commissie van beroepvan de KNVB vrijgesproken.
De tuchtcommissie achtte het bewezen dat supporters van de club zich hadden misdragen door het veld te betreden en fans van de tegenstander te bedreigen en oordeelde dat de club onvoldoende tegen die fans had opgetreden.Omdat er nog een voorwaardelijke straf openstondwerd de ploeg uit de competitie gezet.

Het bestuur amateurvoetbal van de KNVB beraadt zich nog op de uitspraak.      

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?