VV ACHT kan hoge verwachtingen nog niet waarmaken

Deel dit bericht via:


(Door Willem-Jan Schampers) In serieus degradatiegevaar verkeren beide ploegen niet, maar tot nu toe is bij Acht en Woenselse Boys toch wel sprake van een enigszins tegenvallend seizoen. Zeker de ploeg van trainer Marco van de Braken had hoge verwachtingen. Als verliezend finalist in de nacompetitie liep Acht vorig seizoen promotie naar de derde klasse net mis en werd voor dit voetbal minimaal gegokt op een periodetitel. Met 15 punten uit 15 wedstrijden staan de roodzwarten echter slechts tiende.

Woenselse Boys, de tegenstander van komende zondag (aanvang 12.00 uur, in verband met PSV-Feyenoord, red.), heeft 15 punten uit 13 duels en zit min of meer in hetzelfde schuitje. Pieter van Kemenade: “Volgens mij werd van deze ploeg ook wel wat meer verwacht, maar goed, ik houd me alleen bezig met Acht. Het is inderdaad een lastig seizoen. Mijns inziens een direct gevolg van de diverse blessures waarmee we te maken hebben. Melvin van der Groen en Nick Broeders zijn geruime tijd geblesseerd geweest en zelf ben ik ook een paar maanden uit de roulatie geweest. Nu trouwens weer. Ik kamp met een onwillige enkel en hoop na de carnaval weer écht mee te gaan doen.”

De ervaren spelers werden de afgelopen tijd vervangen door jonge talenten die overkwamen uit de jeugd. “Het zijn gasten die vorig seizoen nog in JO19-1 speelden en zeker potentie hebben. Voetballen in de vierde klasse vraagt echter meer dan alleen techniek. Fysiek is het ook best zwaar. Zeker tegen ploegen uit de Kempen. Die klappen d’r op en dan red je het niet alleen met goed voetbal. Je merkt dat sommige jongens daar toch nog wat moeite mee hebben. Ik ben er van overtuigd dat Acht van deze spelers de komende jaren nog veel plezier gaat hebben. Het heeft echter wel tijd nodig. En eigenlijk moeten ze er nu al staan!”

Stroef
Tegelijkertijd erkent Van Kemenade dat Acht momenteel wel in de hoek zit waar de klappen vallen. “Het zit niet echt mee en sommige wedstrijden die we hebben verloren, hadden we ook zomaar kunnen winnen. Denk aan de duels tegen Hoogeloon en HMVV. Ach, weet je wat het is? Als we een paar keer winnen, kan alles in één keer heel anders zijn. Je zag het vorig seizoen ook. Toen begonnen we ook heel stroef, begonnen daarna te winnen en pakten een periodetitel. Ik zeg niet dat dit nu weer gebeurt, maar we hebben te veel kwaliteiten om in degradatiegevaar te komen. Overigens is het verschil met de onderste plaatsen (ZSC en Nieuw Woensel, red.) groot genoeg.”

Toch kan Acht niet helemaal rustig achterover leunen, want in de vierde klasse F lijkt iedereen van iedereen te kunnen winnen. En verliezen…. “Toen ik terug kwam van De Valk, had ik verwacht mee te doen om de bovenste plaatsen. Vorig seizoen ging het goed, maar nu valt het toch wel wat tegen. Vandaar dat een overwinning op Woenselse Boys belangrijk is. Niet alleen voor onze trainer (Van de Braken zat vorig seizoen nog op de bank bij de roodwitten, red.), maar zeker ook voor ons eigen zelfvertrouwen. Van de eerdere wedstrijden tegen Woenselse Boys weet ik dat het meestal potjes zijn met veel strijd en passie en niet altijd goed voetbal. Jammer dat ik zelf niet mee kan doen. Het lijkt me wel wat: eerst zelf winnen en dan met z’n allen in de kantine PSV-Feyenoord kijken.”

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Degradatiegevaar
24 februari 19:23
Acht verkeerd inderdaad niet in degradatiegevaar nee