Pierre vd Eeden op zijn plaats bij sfeervol Geldrop

Deel dit bericht via:


Er doen allerlei geruchten de ronde over Pierre van den Eeden, trainer van eersteklasser Geldrop. 'Omdat hij vier seizoenen werkzaam is op sportpark De Kievit, moet de club hem in vaste dienst nemen. Dit wil het bestuur echter niet, terwijl Van den Eeden per se wil blijven. Eventueel als technisch directeur, met onder hem een nieuwe trainer. Maar Geldrop wil eigenlijk van hem af. Tenminste…' De hoofdpersoon zelf verwijst alle verhalen naar het land der fabelen.

“Lachen man, dat er zoveel over me wordt geluld. Maar niemand weet precies hoe het zit. Ik heb Geldrop helemaal niet gedwongen om zich aan het contract te houden. Ik kom wel in vaste dienst van de club, maar dit zijn we samen overeengekomen. Ze zijn namelijk hartstikke tevreden over mijn functioneren en de ontwikkeling van het eerste elftal. Tegelijkertijd heb ik het ook hartstikke goed naar mijn zin bij Geldrop. Ondanks het nieuwe beleid, presteren we boven verwachting (Geldrop staat zesde en doet het goed in de tweede periode, red.) en de sfeer is uitstekend.”

Volgens Van den Eeden is er in december al een gesprek geweest met het bestuur en hierin werd de intentie uitgesproken om ook volgend seizoen met elkaar verder te gaan. “Ik ben hier nog niet klaar”, verklaart de bevlogen oefenmeester. “Ze willen me graag houden en ik wil ook graag blijven. Toen aan het einde van vorig seizoen veertien spelers vertrokken, was dit wel even slikken. We hebben ons echter goed herpakt. Er wordt hier niet meer betaald en we willen met zoveel mogelijk Geldropse jongens spelen. Ik denk dat in de huidige selectie zo’n tachtig procent van de spelers uit de eigen gelederen komt. Als we nog iemand van buitenaf vragen, moet hij hier graag willen komen voetballen. Niet voor de centen."

Positief
Van den Eeden benadrukt ook dat de sfeer veel is verbeterd. “We zijn weer een echte vereniging. Een club waar niet alleen het eerste elftal belangrijk is. Je merkt het in de kantine en op en naast het veld. De sfeer is echt top en ook op zondag zie je meer supporters langs de lijn. Allemaal positieve zaken, waardoor ik me hier steeds meer thuis voel. En de jeugd merkt ook dat ze een kans krijgen. Dit seizoen heb ik tien jeugdspelers overgeheveld naar de selectie. De een is er meteen klaar voor en de ander heeft wat meer tijd nodig om te wennen aan het niveau van de eerste klasse. Ze krijgen echter wel de mogelijkheid om zich te laten zien.”

Het is geen geheim dat Nuenen zijn club is en dat ook RPC een speciaal plekje in zijn hart heeft, maar voorlopig zijn al zijn pijlen nog gericht op Geldrop. Ook komend seizoen. En wat er daarna gebeurt? Van den Eeden (60) laat het graag op zich afkomen. “Ik denk niet dat ik nog vijf jaar op het veld sta, maar ik vind het nog steeds hartstikke leuk. We staan nu in de middenmoot, maar ik denk dat er nog best rek zit in deze ploeg. We kunnen nog beter, maar hoeven niks. Dat is wel lekker werken!”

Derby
Aan promotie wordt helemaal niet gedacht en Van den Eeden weet niet of zijn elftal hier wel klaar voor is. Geldrop staat er goed voor in de tweede periode en speelt de komende drie wedstrijden tegen teams die redelijk gelijkwaardig zijn. Alle kans dus om een periode te pakken. “We zijn er niet echt mee bezig. Maar als het zover komt, gaan we er natuurlijk wel voor. Komende zondag wacht RKSV Heeze en dit wordt geen makkie. Ze hebben wat goed te maken, na de zeperd tegen De Valk en we hebben het hier toch over een derby! Hopelijk wordt het net zo’n mooie wedstrijd als in Heeze (1-1). Veel publiek, veel strijd en twee ploegen die voor de winst gaan. En daarna feest in de kantine. Ook voor de mensen van Heeze…!”

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Bart van de Ven
31 januari 9:49
Mooie mens, mooie trainer, alleen da pekske wattie Annet,
Nuenen trainingspak staot m toch beter