Patrick Methorst:”Tevreden over de klasse waarin we zijn ingedeeld”

Deel dit bericht via:

(Door Peter Bussers: Peterbusser.nl/superelf)
"Enkele weken geleden hebben we met de selectie en staf gesproken over het nieuwe seizoen. We hebben toen de doelstelling van de selectie-elftallen besproken. Zowel voor het eerste als het tweede elftal (reserve hoofdklasse) hebben we uitgesproken dat we voor een eindklassering gaan bij de eerste vijf ploegen en dat we willen meestrijden voor een periodetitel. 

Onze selectie - enkele spelers hebben besloten lager te gaan spelen - heeft de kwaliteiten om aan deze doelstellingen te kunnen voldoen. Mits iedereen fit blijft en er net als afgelopen seizoen weinig schorsingen zijn. We doen het wel bijna met allemaal Beek en Donkse jongens, terwijl andere ploegen ook spelers van buitenaf halen, om hun team sterker te maken.

Bij Sparta'25 heerst de ambitie om zo hoog mogelijk te spelen met zoveel mogelijk zelf opgeleide spelers. Deze voetbalcultuur/opvatting past perfect bij mij. Ons thuispubliek, dat altijd in grote getale bij thuiswedstrijden aanwezig is, deelt deze ambitie.

Met de ervaren spelers die we hebben en de jonge spelers die het afgelopen seizoen al in de selectie speelden en zich verder kunnen ontwikkelen, kijken we uit naar het nieuwe seizoen. Naast de huidige groep zijn er ook weer jeugdspelers die doorstromen en zijn er nog enkele oud-spelers die hebben besloten om weer bij de selectie van Sparta'25 te gaan spelen.

We hebben het afgelopen seizoen aangetoond dat we ons goed kunnen meten tegen tegenstanders met verschillende spelopvattingen. Wél moeten we rekening houden dat het niveau van de tegenstanders een stap hoger is.

We zijn tevreden over de klasse waarin we zijn ingedeeld. We kunnen ons met het geplande bekerprogramma goed voorbereiden op het nieuwe seizoen. We zullen met de selectie verder werken om onze speelwijze verder te ontwikkelen, waarbij we niet teveel naar de tegenstanders moeten kijken, maar alleen naar onszelf. Alleen hier hébben we invloed op. We kijken uit naar een sportief en succesvol seizoen."

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Bas
24 juli 10:37
Succes mannen!!