PSV verliest in uiterste slotfase van Ajax

Deel dit bericht via:

In Amsterdam is het 1-0 geworden, een uitslag waardoor voor beide ploegen niets is veranderd op de ranglijst. FC Twente is kampioen van Eredivisie Vrouwen.

De ploeg uit Amsterdam moet vanavond winnen en hopen op een misstap van FC Twente voor de titel, PSV aast op revanche voor de verloren bekerwedstrijd. Ten opzichte van die wedstrijd heeft hoofdcoach Vuckovic voor het laatste competitieduel zijn elftal op twee plekken gewijzigd. Maran van Erp en Nadia Coolen keren terug in de basis. De Eindhovense formatie gaat georganiseerd van start en maakt het Ajax moeilijk met de verdedigende speelstijl. Ondanks dat er nauwelijks uitgespeelde kansen zijn te noteren, is het door de spanning en strijd een vermakelijke wedstrijd voor de toeschouwers. Eshly Bakker is namens Ajax het dichtste bij een treffer met een schot op de paal. De ruststand is 0-0.

Na rust komt PSV sterk uit de kleedkamer en komt Ajax met de schrik vrij wanneer achtereenvolgens Jeslynn Kuijpers en Mauri van de Wetering opduiken voor keepster Sarasola maar net te kort komen in de afronding. Angela Christ grijpt aan de overkant goed in bij een kans van Pie√ęte. Lange tijd lijkt PSV af te stevenen gelijkspel maar in de slotfase wordt Ajax dreigender en weet invaller Kelly Zeeman in de 90e minuut de enige en winnende treffer te scoren. PSV verliest daardoor met 1-0 in Amsterdam. De uitslag heeft geen verdere invloed op de ranglijst. PSV eindigt derde, Ajax blijft tweede en FC Twente kroont zich tot kampioen van de Eredivisie Vrouwen. PSV Vrouwen heeft vanavond als team gestreden en opnieuw laten zien mee te kunnen in de top van de competitie. Het team richt zich nu op de laatste trainingsweek waarna de zomerstop van start gaat.

Namens speelsters en staf van PSV Vrouwen feliciteren we landskampioen FC Twente met de titel!

Opstelling: Christ, van Erp, Mourmans, Akkerman, Sanders ('46 Evers), Hendriks, Moorrees, Kuijpers ('80 Bouharat), Coolen, Folkertsma, van de Wetering ('70 Susanna).

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?