PSV Vrouwen zet zegereeks voort

Deel dit bericht via:
Tegen FC Twente zat de ploeg voor rust op rozen met een 0-4 voorsprong. Er werd uiteindelijk een 3-4 zege over de streep getrokken. Dit betekende de vijfde competitiezege op rij en de derde plek.


Effectief voor rust

Waar de eerste kansen voor FC Twente waren, kwam PSV Vrouwen op voorsprong via de jarige Vanity Lewerissa die de eerste beste PSV-kans in de korte hoek binnen werkte, 0-1. PSV Vrouwen trok daarna het initiatief naar zich toe en dankzij een sterke veldbezetting kwam FC Twente nauwelijks tot gevaar. Lucie Akkerman schoot met een mooie volley uit een corner de 0-2 in de touwen. Myrthe Moorrees vergrootte de voorsprong, via een rake penalty na een overtreding op Jeslynn Kuijpers, naar 0-3. Vervolgens volgde opnieuw uit een corner de 0-4 via Moorrees. PSV Vrouwen ging met deze riante voorsprong de kleedkamer aan.
Zege over de streep
In de tweede helft liet PSV Vrouwen zich terugdringen op eigen helft en kwam moeizaam onder de aanvallende druk uit van FC Twente. FC Twente scoorde al snel aansluitingstreffers via jubilaris Roord (0-1) en Jansen (0-2). PSV Vrouwen beperkte zich voornamelijk tot de voorsprong verdedigen maar bleef overeind. Na een spannende slotfase met een doelpunt en een rode kaart voor FC Twente voor het neerhalen van de doorgebroken Lewerissa floot de scheidsrechter af. PSV Vrouwen wint (3-4) voor het eerst het uitduel tegen FC Twente en stijgt op de ranglijst naar de derde plek.

Opstelling: Christ, Evers ('64 Sanders), Akkerman, Nouwen, Moorrees ('61 Coolen), Mourmans, van Schijndel, Koopmans ('90 van de Wetering), Folkertsma, Lewerissa, Kuijpers

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Piet van Valen
03 april 13:49
Mooie overwinning dames. Proficiat!!!!!