PSV Vrouwen verliest in Den Haag (2-1)

Deel dit bericht via:

In het Kyocera Stadion is PSV een schim van de ploeg die dit seizoen lange tijd voor de prijzen speelde. Het team verliest met 2-1.

Het vrouwenteam van PSV heeft de wedstrijd tegen ADO Den Haag met een verlies afgesloten. Het team van hoofdcoach Vuckovic reisde af naar Den Haag met de intenties om het puntverlies van de afgelopen weken weg te spoelen. Op het veld houden de ploegen elkaar in de beginfase in evenwicht. De teams starten aftastend met een schot van Michelle Hendriks als eerste wapenfeit namens PSV. ADO Den Haag test keepster Christ via Maartje Looijen en Lineth Beerensteyn. Het is dezelfde Beerensteyn die kort daarna slim wegdraait en de score opent voor de thuisploeg, 1-0.

Na rust trekt PSV in de 52e minuut de stand gelijk via Nadia Coolen die uitstekend anticipeert op een dieptepas van Kika van Es, 1-1. PSV Vrouwen kan niet lang van de gelijkmaker genieten want een minuut later schiet Lisanne Grimberg de thuisploeg opnieuw op voorsprong uit een rebound, 2-1. Keepster Angela Christ houdt haar ploeg daarna op de been met een aantal sterke reddingen om verdere schade te voorkomen. Het spel van PSV oogt slordig en komt niet uit de verf, al zorgt Nadia Coolen in de slotfase nog twee maal voor gevaar in de zestienmeter. De stand blijft mede dankzij Christ 2-1 voor ADO Den Haag en PSV loopt daarmee opnieuw puntverlies op. De derde plaats in Eredivisie Vrouwen blijft gehandhaafd maar het seizoen lijkt als een nachtkaars uit te gaan voor de ploeg die dit jaar als titelkandidaat startte.
Opstelling: Christ, van Es, van Erp ('60 Akkerman), Mourmans, Evers ('87 Strik), Becx, Moorrees, Kuijpers, Hendriks, Coolen, van de Wetering ('75 Susanna).

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?