PSV Vrouwen verliest enerverend duel

Deel dit bericht via:


Een sterke start van de thuisploeg kreeg geen vervolg en FC Twente ging uiterst effectief om met de kansen.


Kansen voor PSV Vrouwen
De openingsfase op De Herdgang was duidelijk voor PSV Vrouwen, gesteund door een kleine 400 toeschouwers. Lucie Akkerman kopte in de 3e minuut een vrije trap van Myrthe Moorrees op de lat. In de 5e minuut volgt een penalty voor PSV Vrouwen na een vermeende handsbal. Myrthe Moorrees, vorig seizoen trefzeker met vijf penalty's, miste de uitgelezen kans voor de openingstreffer. Een doorbraak van Nadia Coolen op rechts zorgde daarna voor een schot van Kirsten Koopmans. PSV Vrouwen verzuimde te scoren en zag FC Twente uit het niets op voorsprong komen via Ellen Jansen. 0-1. De ploeg oogde van slag waarna Renate Jansen in de 37e minuut een fout in de verdediging genadeloos afstrafte, 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Invaller Susanna op schot
Na rust bleef het spelbeeld intact, een open wedstrijd waarbij beide ploegen kansen kregen maar FC Twente uitermate effectief met kansen omsprong. Nadia Coolen creƫerde de kans op de aansluitingstreffer maar faalde in de afronding en kwam in botsing. Vanessa Susanna werd daarna ingebracht voor extra aanvallende impulsen. FC Twente scoorde in de 55e minuut 0-3 via opnieuw Ellen Jansen. Jeslynn Kuijpers, voor het eerst aanvoerder bij PSV, viel tijdens het duel positief op en bleef onvermoeid doorjagen voor resultaat. PSV leek daarna 1-3 te scoren maar Michelle Hendriks ziet haar kopbal worden afgekeurd. FC Twente maakte het leed erger en kwam op 0-4. Vanessa Susanna toonde haar kwaliteiten en scoorde na een solo van afstand, 1-4. Via een eigen goal en opnieuw een knappe goal van Susanna werd de eindstand bepaald op 2-5. PSV Vrouwen blijft hekkensluiter in de Eredivisie Vrouwen met nul punten uit drie wedstrijden.

Opstelling: Christ, Peels ('49 Susanna), Mourmans ('68 Nouwen), Akkerman, Evers, Moorrees, Kuijpers, Hendriks ('64 Raaijmakers), Coolen, Folkertsma

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?