PSV Vrouwen pakt stijgende lijn

Deel dit bericht via:

Enkele speelsters eisten een hoofdrol op waaronder Lewerissa die haar rentree met een doelpunt bekroonde.

Uitblinker Folkertsma
PSV Vrouwen startte onder toeziend oog van algemeen directeur Toon Gerbrands aan het duel tegen Telstar. Onder aanvoering van Mauri van de Wetering trok de ploeg van coach Vuckovic al snel het initiatief naar zich toe. Jeslynn Kuijpers tekende in de 21e minuut voor de voorsprong uit een rebound, 1-0. Telstar kwam uit het niets langszij maar PSV Vrouwen toonde wilskracht en bleef voetballend overwicht houden. Via een uitstekende spelende Sisca Folkertsma kwam de ploeg nog voor rust op voorsprong uit een corner, 2-1.

Droomrentree Lewerissa
Na rust kwam Telstar sterk uit de kleedkamer en was de openingsfase voor de uitploeg maar de verdediging hield zich staande. PSV Vrouwen pakte daarna het heft in handen. Topscoorder Vanessa Susanna, met zes doelpunten uit zes wedstrijden, scoorde de bevrijdende treffer na een noemenswaardige assist van Folkertsma met buitenkant voet, 3-1. Dit vormde voor coach Vuckovic het teken om Vanity Lewerissa in te brengen. Lewerissa toonde direct haar klasse en is na tien maanden revalideren het scoren niet verleerd. Binnen drie minuten stond het 4-1 na een knappe individuele actie. Het slotakkoord was voor Melissa Evers die met een schitterende vrije trap de eindstand op 5-1 zet. PSV Vrouwen lijkt met twee zeges op rij de weg omhoog te hebben gevonden en stijgt weer een plek op de ranglijst in de Eredivisie Vrouwen.

Opstelling: Christ, Evers, Mourmans, Nouwen, van Schijndel, Kuijpers ('75 Raaijmakers), Moorrees, Koopmans ('80 Becx), Folkertsma, Susan

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?