PSV Vrouwen naar halve finale

Deel dit bericht via:

In Sassenheim wint het vrouwenteam met 2-4 van de topklasser na een 0-3 ruststand.
Vooraf sprak hoofdcoach Vuckovic al over de doelstelling van het team om zo ver mogelijk te reiken in het bekertoernooi. Van onderschatting was dan ook geen sprake en PSV Vrouwen trad aan met de gebruikelijke basisopstelling. Daarbij was op het middenveld een plek ingeruimd voor Michelle Hendriks, terugkerend in de ploeg sinds haar blessure eind oktober.

PSV Vrouwen start voortvarend aan de kwartfinale en probeert het tempo te bepalen. Topklasser Ter Leede laat zich niet inzakken en wil met de sterke voorhoede het eigen spel spelen. Het spel ligt open en de individuele kwaliteiten van PSV geven daarbij de doorslag. Nadia Coolen opent in de 15e minuut de score voor PSV, 0-1. Kim Mourmans scoort kort daarna de mooiste treffer van de middag via een vrije trap van 25 meter die via onderkant lat binnenvalt, 0-2. Nadia Coolen maakt er op aangeven van Jeslynn Kuijpers nog voor rust 0-3 van.

Na rust verandert er weinig aan het spelbeeld al lijkt PSV minder scherp te spelen, de zege komt geen moment in gevaar. Ter Leede scoort in de 61e minuut de aansluitingstreffer via Jill Wilmot, 1-3, waarna kersvers international Jeslynn Kuijpers er 1-4 van maakt. Via Jara Feenstra komt Ter Leede tot 2-4 maar PSV speelt de wedstrijd volwassen uit. PSV Vrouwen wint met 2-4 en boekt daarmee de vijfde zege op rij.

PSV plaatst zich voor de halve finale van het nationale bekertoernooi evenals ADO Den Haag en Buitenveldert. De loting vindt zondag plaats na de laatste kwartfinale FC Twente – Ajax.

Opstelling: Christ, Sanders, Mourmans, Akkerman, Van Es ('52 Evers), Kuijpers, Hendriks ('58 Moorrees), Bouharat, Folkertsma, Van de Wetering ('70 Susanna), Coolen.

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?