PSV Vrouwen krijgt flinke tik van AJAX

Deel dit bericht via:

Eerste helft
Tijdens de eerste helft maken PSV en Ajax er een aantrekkelijk schouwspel van voor de toeschouwers. Er is spanning, er is strijd, fouten en goede acties wisselen elkaar af en er zijn kansen aan beide zijden. Ibtissam Bouharat krijgt namens PSV de grootste kans om in te tikken maar schiet gehaast over. Lucie Akkerman vormt een rots in de branding in een verdediging waar veel druk aan de linkerkant ligt en grijpt veelvuldig in. Het is Tessel Middag die met een prachtig geplaatst schot, het mag gezegd worden, de score opent voor de thuisploeg, 1-0. Dit is tevens de ruststand.
Tweede helft

In de tweede helft voert Ajax de druk op en gaat op zoek naar een tweede treffer. PSV komt moeilijk onder de druk uit te voetballen en na een foute steekbal pikt Ajax gemakkelijk op en scoort de 2-0 via Marjolein van de Biggelaar. De 3-0 van Eshly Bakker volgt daarna te snel. Nadia Coolen, Vanessa Susanna en Maran van Erp worden ingebracht om een doorbraak te forceren maar het offensief lijkt te laat te komen. Via Sisca Folkertsma wordt uit een corner 3-1 gemaakt. Er gloort even hoop voor PSV Vrouwen maar Ajax maakt binnen twee minuten een einde aan de illusies, 4-1. In blessuretijd wordt de malaise nog erger via wederom een goal van Tessel Middag. De eindstand is 5-1, PSV wordt roemloos uitgeschakeld in de halve finale van het bekertoernooi.

Opstelling: Christ, van Es ('65 Coolen), Akkerman, Mourmans, Sanders, Moorrees, Kuijpers, Hendriks, Folkertsma, Bouharat ('65 Susanna), van de Wetering ('76 van Erp).

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?