PSV Vrouwen boekt eerste zege (0-5)

Deel dit bericht via:

Na een reeks verliespartijen kwam PSV Vrouwen van de hatelijke nul af waarbij Vanessa Susanna opnieuw haar vorm bevestigde.

Susanna opent score
PSV Vrouwen startte tegen Achilles'29 in een gewijzigd elftal ten opzichte van de laatste weken. Het team speelde gefocust in Groesbeek en zocht telkens de voetballende oplossing. Vanessa Susanna brak de ban voor haar ploeg. Na een lange bal van Kim Mourmans gaf Mauri van de Wetering strak voor, Vanessa Susanna haalde uit en bracht haar ploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, 0-1. PSV Vrouwen kreeg daarna diverse kansen waarbij de scherpte voor de goal ontbrak. Doordat PSV Vrouwen niet verder uitliep, kon Achilles'29 blijven hopen op de aansluitingstreffer. De ruststand was 0-1 voor PSV Vrouwen.

PSV Vrouwen loopt uit
Na rust bleef PSV Vrouwen druk uitoefenen, Achilles'29 bood onder aanvoering van oud-PSV'er Kika van Es goed weerstand. Kirsten Koopmans, in de ploeg gekomen voor jubilaris Nadia Coolen, schoot de verlossende 0-2 binnen waarna PSV Vrouwen in kort tijdsbestek orde op zaken stelde. Sisca Folkertsma profiteerde van een fout in de verdediging, 0-3. Vanessa Susanna en Myrthe Moorrees tilden de score naar 0-5 en zorgden voor blijdschap en opluchting bij de speelsters in het rood-wit. Susanna, goed voor vijf doelpunten in vijf wedstrijden, kon nog rekenen op een publiekswissel in de slotfase. PSV Vrouwen boekt een overtuigende 0-5 overwinning en rekent af met reeks verliespartijen. Het team stijgt naar plek zes op de ranglijst van de Eredivisie Vrouwen.

Opstelling: Christ, van Schijndel, Mourmans, Akkerman ('86 Raaijmakers), Sanders, Kuijpers, Moorrees, Coolen ('63 Koopmans), Folkertsma, van de Wetering, Susanna ('83 Becx).

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?