Ook OFC overtroeft Zeelstenaren in eigen huis

Deel dit bericht via:


(door Thieu Vlemmix)De befaamde Zeelster Griezeltocht vindt pas over enkele weken plaats. Toch is het Blessurespook allang gearriveerd en houdt al een tijdje flink huis in de selectie van UNA. Het ligt voor de hand om dat als reden aan te voeren voor het nogal wisselvallige spel van UNA. Na het al eerder gememoreerde wegvallen van Mart van de Gevel, Sjors Paridaans en Ritchie-Sam Anpong (niet de minsten), heeft het spook deze week ook nog Jelle Schijvenaars en Nick Tielemans te pakken gekregen. Een meevaller: Sjors Paridaans treedt aan voor zijn eerste competitiewedstrijd. Verder ontbreekt het hele rijtje op het appèl.

Vervangers grijpen hun kans
Je mag er de soms wat mindere prestaties gerust voor een flink deel op afschuiven. Er staat echter wel tegenover dat de nieuwe aanwinsten het prima doen. Zo heeft keeper Yannick Derix de moeilijke taak, om 'man van het jaar' Petar Stoskovic te vervangen, goed vervuld. En het gemis van de geroutineerde centrale verdedigers Ritchie-Sam Anpong en Sjors Paridaans? Van hun vervangers kan worden gezegd dat ook zij degelijk werk afleveren. Joey Verhoeven houdt beslist een belofte in voor de toekomst en heeft al een paar tests doorstaan. Daarnaast doet Lex van Dijk het uitstekend. De hoogblonde verdediger kan in het centrum zowel links als rechts uit de voeten. Ik moet nog zien dat iemand hem de komende tijd van zijn plaats verdringt. Vandaag vormt hij een koppel met Sjors Paridaans. Op het middenveld pikt, naast de geweldig spelende Bassou Boulghalgh, ook Louisben Jagt - een andere nieuweling –– aan, en komt in de rol van aanjager steeds beter tot zijn recht.

Voorin torent Jelle Schijvenaars niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk boven de rest uit; de Veldhovense aanvaller scoort er vrolijk op los (8x reeds). Zijn nu eveneens afhaken, komt wel erg ongelegen en is zeker een aderlating van jewelste. Tegen OFC zijn er dus nogal wat wijzigingen: Brian Boogers staat in de punt. Twan Demin heeft een basisplaats en speelt daar vlak achter. Vanaf de rechterflank keert Teun Sebregts terug in de basiself. Een helft heeft UNA de illusie dat er tegen deze zeer sterke tegenstander wat te behalen valt. Zeker nadat Louisben Jagt vlak na rust de 1-0 binnenschiet, na een briljant overstapje van Twan Demin. Meteen daarna maait Brian Boogers dicht bij doel over de bal. Na die kans op 2-0 gaat OFC in de overdrive. Het zet druk en verhoogt het tempo. UNA wordt teruggedrukt, met hachelijke situaties voor het doel van de vandaag wat mindere Yannick Derix. De fysiek oppermachtige mannen van Oostzaan gaan uiteindelijk met 1-4 aan de haal. UNA voert de middenmoot aan. Na 6 wedstrijden is de balans: 3x winst, 2x verlies waarvan 2x thuis en 1x gelijk. Te mager voor die van Zeelst, die aan de Sportlaan normaal schier onklopbaar zijn/waren. Die reputatie heeft de ploeg tot op heden dus niet overeind kunnen houden. Met herstel van alle geblesseerden gaat hopelijk het roer om en vindt Jeroen van Bezouwen met zijn begeleidingsteam het juiste concept. UNA behoort naar veler mening immers absoluut in de top thuis. We zullen daar als de wiedeweerga bij in de buurt moeten zien te komen. Nieuw puntenverlies, zoals nu tegen OFC, helpt daar uiteraard niet bij.
Paniek of de pleuris zal er in Zeelst niet gemakkelijk uitbreken. Maar nu de vereniging richting het 90-jarig bestaan (komend jaar) dendert, behoort een succesvol seizoen met een selectie die eerder sterker dan zwakker geworden is ten opzichte van het vorig jaar, toch wel tot het wensenpakket.

Boven de 200 leden
Overigens en tenslotte, met de stabiliteit en de toekomst van de Supportersvereniging - meer dan 200 leden, waar vindt je dat nog - zit het wel snor. Tijdens de onlangs gehouden jaarvergadering werden niet minder dan 15 jubilarissen gehuldigd. Er werden tevens wat bestuurlijke veranderingen doorgevoerd. Een verjonging, is de komst van Fred Klomp als nieuw bestuurslid, terwijl daarnaast vice voorzitter Wil Kusters de nieuwe voorzitter werd. De bestuurders Ad van der Linden, Theo van Kruijsdijk, Nico van den Bliek, Wil Kusters (opvolger van de legendarische Ben Sleddens) en Fred Klomp schreeuwen het niet van de daken. Ze zorgen er met hun no-nonsense beleid echter wel voor dat UNA in allerlei geledingen en het hele jaar door kan rekenen op hun steun. Mede dankzij hun paradepaardje: de dinsdagse kienavond bij Sint Joris.
Geweldige ondersteuning komt er ook vanuit die andere club binnen de club: de Maandagmorgenploeg. Een omvangrijke groep van vrijwilligers die er met name voor zorgt dat de accommodatie up to date gehouden wordt.
Deze dikwijls oud-voetballers, waaronder diverse voormalige spelers van UNA 1, zoals Frans Weijers, Bert Klomp, Peer van den Nieuwenhof, Bart Fleskens, Jos Kusters e.a., die iets voor de club waar ze hun mooiste jaren beleefden terug willen doen, vormt eveneens één van de stevige fundamenten onder UNA. Zonder hen zouden we niet staan waar we nu staan: met beide benen stevig in de Derde Divisie en met een accommodatie om u tegen te zeggen. Ze doen het er graag voor...

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?