Onsamenhangend UNA afgetroefd in eigen huis

Deel dit bericht via:


(Door Thieu Vlemmix) De briljante invalbeurt van Rob van Boekel en twee geniale momenten van Nick Tielemans ten spijt: UNA heeft in zijn voorlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen een slechte indruk achter gelaten. De 3-4 stand aan het einde gaf de verhoudingen in het veld heel aardig weer. En daarmee zijn tegelijk de kansen op een mogelijke nacompetitie nagenoeg verspeeld: UNA zakt naar plek vier.

Menigeen zal zich na de eerste helft al hebben afgevraagd, wat er bij UNA toch allemaal aan de hand was. Door de 1-0 door Nick Tielemans (op aangeven van Bassou Boulgalgh) en de fraaie 2-0 door Mart van de Gevel, na zwak uitverdedigen door het Haagse verdedigingscentrum, leek er niks aan de hand leek. Dat was echter puur gezichtsbedrog. Zelfs toen was immers al duidelijk dat de Zeelstenaren bezig waren aan hun misschien wel zwakste wedstrijd van dit seizoen. Er was totaal geen sprake van enig verband tussen de linies. In feite waren er dat slechts twee: een (zwakke) voorhoede en een achterste linie. Daar tussenin dikwijls een niemandsland, soms betreden door Bassou Boulghalgh of Louisben Jagt. Wat de opdrachten daarbij zijn geweest, dat is onduidelijk, maar werken deed het allerminst. Bij de bezoekers liep het veel soepeler en voor rust kon Marc Boshoff namens hen – overigens na een afgeketste bal – de 2-1 aantekenen.   

Briljante entree    
Na rust werd het er bij UNA niet beter op, terwijl de bezoekers er soms lustig op los combineerden. Dat leidde na een uur tot de onvermijdelijke 2-2  (Boshoff), na overigens een door de zwakke arbiter de Vries over het hoofd geziene handsbal. Even later zag de leidsman ook een duidelijke overtreding van Quick-doelman Mark Jacobs op Brian Boogers binnen het strafschopgebied (en dus penalty) over het hoofd.

Vlak daarop was er de wissel waarom de UNA aanhang al geruime tijd had geroepen: Rob van Boekel maakte zijn rentree. En wat voor een! Op knappe wijze werd hij in de 65e minuut door Nick Tielmans aangespeeld en met zijn linker swingde de spelmaker de bal hoog in de linker bovenhoek: 3-2.

Ook daarna maakte de technicus overduidelijk dat het onbegrip bij de UNA aanhang over het veel te weinig gebruik maken van één van UNA’s beste aanvallers, terecht is. En dat geldt in het algemeen. Terwijl het in ’t hedendaagse voetbal een heel normaal gebruik is om spelers regelmatig te wisselen, is dat bij UNA niet zo. Het lijkt bij de geelzwarten wel een straf voor de gewisselde. En dat terwijl de bank bij UNA deftig gestoffeerd is met spelers Sil van Herwijnen (die ook nog verfrissend inviel aan het einde), Rob van Boekel, Twan Demin, Youri van der Meer, etc.

Na zijn eerste briljante moment volgden er meer van Rob van Boekel. Even later scheerde de bal maar net naast de rechter kruising, na weer een mooie uithaal. Het verdict viel echter aan de andere kant. Eerst maakte Delano Asante er met een opnieuw van richting veranderd schot 3-3 van. UNA verviel in chaos. En vlak voor tijd werd de vandaag beneden zijn vorm spelende Pieter Jan Scheerlinck (maar dat kunnen we bijvoorbeeld evenzeer zeggen van Brian Boogers, Teun Sebregts en Jelle Schijvenaars), door Quick verdediger Bright Ampong voorbij gelopen en uit diens voorzet knikte Rachid Bouyaouzan beheerst de 3-4 tegen de touwen. Ook tegen dit Quick uit Den Haag – opnieuw eentje uit het rijtje tegenstanders dat zich vooraf veilig wist voor degradatie en evenmin nog in aanmerking kwam voor een prijs, wist UNA zich dus geen raad. Er moet wel een wonder gebeuren wil de Zeelster ploeg de play off’s nu nog halen.   

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?