Onderzoek naar chaos binnen voetbalclub Wodan

Deel dit bericht via:


In de commissie zitten deskundigen van onder meer voetbalbond KNVB en PSV. Dit najaar verwacht Steenbakkers dat er een advies ligt. De commissie moet antwoord geven op de vraag of, en zo ja, hoe de club weer uit de problemen kan komen. Daarop komt Steenbakkers met een plan van aanpak.

Wodan kampt met schulden en een oplopende huurachterstand. Ook mist de club inkomsten, nu de kantine is gesloten. ‘De begroting laat zien dat er grote zorgen zijn of Wodan het komende seizoen aan haar verplichtingen kan voldoen’, aldus de gemeente. Daarnaast loopt het aantal leden terug. Telde de Woenselse vereniging een paar jaar geleden nog 700 leden. Nu zijn dat er 150 minder.

In 2016 werd Wodan nog gered van een faillissement. De gemeente stond garant voor een lening van zeven ton. Die lening moest de club er weer bovenop helpen. Inmiddels lijkt de club dus weer terug bij af.

(Bron Studio 040)

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Oud lid
11 september 10:49
Ondanks dat ik het altijd geweldig naar mijn zin heb gehad bij WVVZ en later ook WODAN is de fusie tussen WVVZ en ESV destijds al geen goed huwelijk gebleken. Het gros wat in het begin bij Wodan rondliep was WVVZ, een aantal van ESV hebben maar de overstap gemaakt. WVVZ en ESV waren 2 totaal verschillende clubs, dat matchte gewoon niet op een aantal uitzonderingen na. De laatste jaren bij Wodan is het allemaal niet best en leek zelfs het einde nabij. Harrie van de Ven heeft dit zowat eigenhandig weten te voorkomen maar de beste man is als oud vuil behandeld rondom zijn vertrek als voorzitter. Stank voor dank. Wil Wodan schoon schip maken dan moet de bezem door de club heen, de waarheid moet elkaar verteld worden en het beestje moet/mag bij de naam genoemd worden. Het huidige Wodan is een club zonder kantine (de belangrijkste inkomstenbrom van een voetbalclub) en ook de échte clubmensen zijn de afgelopen jaren als grof vuil behandeld en zijn niet meer op de club te vinden. Zonder mensen met hart voor de club, oftewel het echte wvvz/esv/wodan-DNA ben je een tikkende tijdbom. Die mensen optrommelen om nog één keer de schouders eronder te zetten om er iets van te maken is in mijn ogen de enigste manier waarop Wodan nog te redden is.