Aanvallend kan Oirschot Vooruit geen vuist maken

Aan een wedstrijd die de toeschouwers nauwelijks kon boeien, heeft Oirschot Vooruit zondag toch een puntje overgehouden. Het eveneens laag geklasseerde FC Tilburg werd op 0-0 gehouden. In de eerste helft kregen de bezoekers de beste kansen; maar na de rust had Fons Meeuwis namens Oirschot Vooruit de 1-0 op zijn schoen. Gescoord werd er echter niet en zo eindigde dit duel in de onderste regionen van de eerste klasse C in 0-0.
Joris Swaanen, aanvoerder van de thuisclub, had er na afloop dan ook danig de pee in. “Aanvallend brengen we gewoon te weinig. Vorig seizoen hadden we Danny Banda nog in de spits en dat was een garantie voor doelpunten. Bovendien hield hij elke wedstrijd een paar verdedigers bezig en hier konden medespelers weer van profiteren. Nu staan er andere spelers en hebben we het een stuk moeilijker om het net te vinden. Iedereen doet zijn stinkende best, maar het feit is dat we pas 24 keer hebben gescoord en slechts negentien punten hebben. Kijk, laatste zullen we wel niet meer worden, maar we moeten wel opletten dat we niet in de nacompetitie terecht komen.”
Het was niet best wat Oirschot Vooruit en FC Tilburg lieten zien. In de eerste 45 minuten had de formatie van trainer Piet Drijvers het beste van het spel, maar de kansen die daaruit voortvloeiden, waren te klein om van serieus doelgevaar te spreken. Daan Hagemeier en Gijs Sebregts probeerden het wel maar de lange doelman van FC Tilburg kwam nauwelijks in gevaar. Aan de andere kant hadden de gasten in de 14de minuut zomaar op voorsprong kunnen komen. Piet Adams zette de bal scherp voor, waar Mohamed Manasaray net een teenlengte te kort kwam. Ook hierna was Oirschot Vooruit de betere ploeg, maar was FC Tilburg gevaarlijk in de omschakeling.
Beste man
Na de rust hield Oirschot Vooruit-doelman Menno Kuulkers zijn team op de been. Hij ranselde een prima schot van Ali Kasrioui uit de bovenhoek. FC Tilburg, dat de punten ook heel goed kon gebruiken, speelde nu veel aanvallender en met name onder impulsen van Imad Kharichef, de beste man aan Tilburgse zijde, werd de tegenstander terug gedrukt op eigen helft. Oirschot Vooruit was in deze fase nauwelijks meer gevaarlijk en in de 73ste minuut leek FC Tilburg op voorsprong te komen. Een fraaie, afgemeten voorzet van Kharichef belandde bij Adams. De aanvoerder stuitte echter op Kuulkers.
Pas hierna voetbalde Oirschot Vooruit enigszins onder de druk van FC Tilburg uit en kreeg het nog een enorme kans. Doelman Rick van Etten bokste de bal recht in de voeten van Fons Meeuwis, die vrij kon inschieten. Hij was echter iets te gehaast en mikte de bal over. Dit was het laatste wapenfeit van een tegenvallende wedstrijd. Swaanen: “We moeten de komende weken écht nog vol aan de bak. Te beginnen zondag in en tegen Tilburg. Vandaag was het gewoon niet goed genoeg. Ons hoofdveld is inderdaad bagger, maar daar moeten we niet over zeuren. Al behaalden we wel de meeste punten uit…”

Oirschot Vooruit: 1. Menno Kuulkers, 3. Koen van Heerebeek, 8. Alex van Overdijk, 9. Fons Meeuwis, 10. Max van Kollenburg, 11. Bram Meeuwis, 12. Daan Hagemeier (7. Dorus van de Wal), 14. Koos Glaudemans, 15. Gijs Sebregts (17. Max Vervoort), 16. Joris Swaanen, 18. Job van Gestel.

FC Tilburg: 1. Rick van Etten, 2. Bas Algra, 3. Julian Smolders, 4. Amine Boussihmad (7. Abdel Kasrioui), 5. Tim van Broekhoven, 6. Mohamed Manasaray, 8. Mohammed Chahid, 9. Imad Kharichef, 12. Piet Adams, 14. Abdirazak Aden (11. Steffan Moes), 16. Ali Kasrioui.