Nieuw Woensel viert 50-jarig bestaan op 3 nov.

Deel dit bericht via:


Op deze dag staan er diverse activiteiten op het programma. De dag begint om 11.30 uur met een voetbalclinic verzorgt door PSV trainers. Later op de dag, om 16.00 uur, wordt er een wedstrijd gespeeld tussen oud-spelers van Nieuw Woensel. Volgens de organisatie zullen er zeker 50 a' 60 oud spelers -wel en niet deelnemend aan de wedstrijd- aanwezig zijn. Later op de avond is er een feestavond. Het beloofd een mooie dag te worden waarin alle mooie herinneringen van 50 jaar Nieuw Woensel worden besproken met als hoofdthema Jan Paaymans. Succestrainer in de jaren negentig van Nieuw Woensel, waarin de club als derdeklasser het hoofdtoernooi van de KNVB Beker (Amstelcup) bereikte.

Ontwikkelingen Nieuw Woensel 
In 2006 is er een cruciale vergadering over het voortbestaan van Nieuw Woensel. Daarbij zijn aanwezig: Henk Magendans, Bart Roggen, Henk van der Zanden, Hein van der Heijden, Thijs Soers, Willem Voets en Eddy Roy. Sommigen willen door, anderen niet. Van der Zanden stopt als voorzitter. Er zijn nog vier seniorenteams en een handvol jeugdspelers. Het ledental is gedaald naar 70

Huub Coersen en Niels Venema, jeugdtrainers van Unitas, doen een beroep op Nieuw Woensel om een veld af te staan. Bij Unitas leeft ook het idee om tot een fusie te komen. Zij zouden dan de mannen- en jongensafdeling voor hun rekening nemen, wij de vrouwen/meisjes. De kantine van Nieuw Woensel zou moeten gaan dienen als een nieuwe fitnessruimte.

Op initiatief van Eddy Roy sluiten zich onverwacht toch weer enkele jeugdspelers aan bij Nieuw Woensel (meisjes). Dat zijn kinderen uit de buurt en enkele leden van ESV. Zo ontstaat er weer een elftal dat competitie kan gaan spelen. Van daaruit bouwt Nieuw Woensel aan een nieuwe toekomst. Huub Coersen en John Brugel gaan een jeugdbestuur vormen. Zij spelen een grote rol in de wederopbouw van Nieuw Woensel.

De club was op sterven na dood, maar groeit gestaag. Nu zijn er weer ruim 500 leden en heeft het meisjesvoetbal een grote vlucht genomen. Het aantal jeugdteams bedraagt zestien en er zijn tien seniorenteams.

Ook het eerste elftal kent aanvankelijk een moeilijke tijd. In 2008 eindigt Nieuw Woensel als voorlaatste in de vijfde klasse. Als Ad Visser een jaar later assistent-trainer wordt, sluit zich een groot aantal goede spelers aan bij de club. De successen volgen elkaar nu snel op:
- promotie naar de vierde klasse in 2010;
- kampioen vierde klasse in 2011;
- kampioen derde klasse in 2012;
- tweede plaats en promotie naar eerste klasse in 2013.

In het seizoen 2013/'14 weert Nieuw Woensel zich goed in de eerste klasse en volgt op het nippertje degradatie.
Er ontstaan problemen als de sponsor en daarmee een groot aantal spelers om diverse redenen afhaakt.

In de pers krijgt Nieuw Woensel veel kritiek op het gevoerde beleid bij het eerste elftal, maar de rest van de vereniging wordt juist steeds gezonder.

In 2017 bereikt het eerste vrouwenteam de hoofdklasse, jeugdteams doen mee aan toernooien in Duitsland en Engeland, bij de jeugd wordt de trainingsmethode van Wiel Coerver ingevoerd en de cursussen voor jeugdscheidsrechters worden goed bezocht.

Aan de vooravond van het gouden jubileum zijn alle problemen rond het eerste elftal opgelost en maakt Nieuw Woensel onder trainer Marcel van de Kamp een nieuwe doorstart vanuit de vierde klasse.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?