Nieuw Woensel moet gewonnen wedstrijden overspelen.

Deel dit bericht via:


Dat heeft de tuchtcommissie beslist omdat Rheda Bekkali niet speelgerechtigd was. De aanvaller stond zowel bij WODAN als Nieuw Woensel geregistreerd. Rheda kwam het afgelopen seizoen over van WODAN maar schijnt met twee verschillende voorletters geregistreerd te staan bij de KNVB.

Deze fout is volgens Nieuw Woensel gemaakt tijdens de overschrijving van Bekkali van FC Eindhoven naar WODAN. Bij deze overschrijving zijn de voorletters van Bekkali verkeerd doorgegeven en of geregistreerd. Afgelopen seizoen schreef Bekkali zich over van WODAN naar Nieuw Woensel met de juiste voorletters. De KNVB heeft de overschrijving goedgekeurd, maar komt er later pas achter dat Bekkali twee keer geregistreerd staat, bij WODAN en Nieuw Woensel.

Straf
Volgens de KNVB is dat onreglementair en Bekali kreeg daardoor 8 wedstrijden schorsing opgelegd en Nieuw Woensel kreeg 3 punten in mindering en een boete van € 300,- De schorsing van Bekkali is teruggedraaid van 8 naar 4 wedstrijden. De 3 punten in mindering voor Nieuw Woensel zijn kwijtgescholden en de boete is teruggebracht naar €150,-. Dat heeft de club middels een brief van de KNVB te horen gekregen. 

Gewonnen wedstrijden
De gewonnen wedstrijden tegen BES (4-2), Spoordonkse Boys (1-0) en DVG (1-5) moeten worden overgespeeld. Wanneer deze wedstrijden worden gespeeld is nog niet bekend.

Nieuw Woensel overweegt om in hoger beroep te gaan.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Aziz
02 maart 15:21
In het artikel wordt Bekkali ook een keer met 1 'k' geschreven. Wil de echte Bek(k)ali opstaan...
John
01 maart 18:03
Het lachwekkende van dit verhaal is dat hij 4 x bij de knvb gemeld is en dat geen van de namen goed is en nog steeds niet goed is bij de knvb
Aziz
01 maart 11:25
Het is 'maar' amateurvoetbal! Sjongejonge wat een belachelijke straf voor een administratieve fout
Wouter
28 februari 16:55
@ 3e klasse D: had je ook gezegd dat het een raar besluit was als DBS van NW had verloren?
3e klasse D
28 februari 16:35
Raar besluit!
Ook eerlijk voor de ploegen die onderin erbij staan.. Nieuw woensel gaat gezien haar huidige vorm deze wedstrijden allemaal verliezen, en dus is een ploeg als DBS hier de dupe van...