‘Nieuw Woensel gaat niet rechtstreeks degraderen’

Deel dit bericht via:


Alle hens aan dek bij Nieuw Woensel, dat momenteel op de laatste plaats staat. Toch geeft de stand een enigszins vertekend beeld, aldus trainer Marcel van de Kamp. “We hebben pas vijftien wedstrijden gespeeld, terwijl al onze concurrenten al zeventien of achttien duels ver zijn. Acht zelfs al 21! Als we dus de komende wedstrijden onze puntjes pakken, kan de vlag er over een paar weken heel anders bijhangen.”

Feit is wel dat dat de geelzwarten pas twaalf punten hebben. Daarboven staan ZSC (13 uit 17), HMVV (17 uit 17) en SDO’39 (18 uit 15). Van de Kamp: “Er degradeert één ploeg rechtstreeks en één team moet nacompetitie spelen. Ik durf hardop te zeggen dat wij in ieder geval niet rechtstreeks er uit gaan. Met een beetje mazzel in de komende wedstrijden, denk ik zelfs dat we ons gewoon handhaven. Het heeft ons immers zeker niet meegezeten. De routiniers Bas Bartels (EFC), Sergio Kawarmala (geen club) en Tim Nelemans (Woenselse Boys) hebben om verschillende redenen niet of nauwelijks gespeeld. Dit zijn toch jongens die wat extra’s kunnen brengen.”

Van de Kamp hoopt met de terugkeer van Kawarmala (“Hij heeft het zaalvoetbal even op een laag pitje gezet en richt zich nu helemaal op Nieuw Woensel”) en Joey Visser (was geruime tijd geschorst, red.) dat het tij snel keert. “Uit de laatste drie wedstrijden hebben we vier punten gepakt en ik heb het gevoel dat we het langzaam op de rit krijgen. Het is nu zaak punten te gaan pakken. Zeker tegen de rechtstreekse concurrenten. We spelen echter acht wedstrijden in de komende drie weken. Veel zal afhangen van de fitheid van de jongens en de motivatie om er vol voor te gaan.”

Kwaliteit
Tegelijkertijd geeft Van de Kamp ook toe dat zijn selectie nog wel een kwaliteitsinjectie kan gebruiken. “We hebben moeite om ‘vanuit de nul’ te spelen. Dit blijft lastig. We hebben een relatief jonge ploeg, die het met name aflegt tegen fysiek sterke tegenstanders. Daar moeten we aan werken. Voetballend zijn we vaak evenwaardig of zelfs beter, maar het gaat uiteindelijk om doelpunten maken en wedstrijden winnen. Om écht voor de prijzen mee te doen, komen we simpelweg nog kwaliteit te kort. Als het een beetje meezit in de wedstrijden die nu gaan komen, zie ik absoluut mogelijkheden om ons alsnog veilig te spelen.”

Ongeacht of zijn ploeg zich kan handhaven in de vierde klasse, blijft Van de Kamp bij Nieuw Woensel. “Er zijn wel contacten geweest, maar ik heb het prima naar mijn zin. Na verschillende kampioenschappen (o.a. FC Eindhoven/AV en Tivoli, red.) zie ik het als een leerproces om ook onder moeilijke omstandigheden te presteren. De sfeer in de groep is goed en de trainingsopkomst uitstekend. De komende tijd wil ik ook gaan besteden aan het behalen van het TC2-diploma. Naast mijn drukke bezigheden in de zaal bij CFM/Transito (eerste divisionist uit Werkendam, red.). Dan kan ik eventueel eens verder kijken dan vijfde en vierde klasse.”

En zondag tegen Acht? Van de Kamp: “Ik denk dat het een leuke, interessante partij kan worden. Met twee ploegen die willen voetballen. Een overwinning zou wel lekker zijn. ZSC speelt tegen Bergeijk, de nummer 2, dus wellicht staan we na zondag niet meer op de laatste plek.”

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?