Miguel van den Dungen vertrekt voor gevoel op het juiste moment.

Deel dit bericht via:

 

December 2014 begon Miguel van den Dungen aan het trainerschap bij RKSV Nuenen dat in 2018 tot een einde komt. Helemaal gewend aan het idee dat Van den Dungen na dit seizoen niet meer de trainer bij Nuenen is, is hijzelf nog niet. "Ik heb met pijn in mijn hart aan de technische commissie, de staf en mijn spelersgroep verteld dat ik na het lopende seizoen vertrek.
Nuenen is een fantastische club met een schitterende accommodatie, alles is er goed geregeld en je speelt op een goed niveau. Daarnaast beschikt de club over veel goede jeugd, wat kan je als trainer nog meer wensen?"


Ondanks de lovende woorden voor zijn huidige club nam Van den Dungen toch het besluit om na dit seizoen verder te kijken. "Het kan eigenlijk bijna niet meer beter wat we bij Nuenen hebben gepresteerd. We zijn kampioen geworden in de eerste klasse en houden ons vervolgens al twee seizoenen prima staande in de hoofdklasse en in het bekertoernooi. Ik wil met een goed gevoel afscheid nemen van de club en nu kan ik in ieder geval met opgeheven hoofd Nuenen achterlaten."

Vertrek speelde eerder
Het idee om Nuenen te verlaten speelde al eerder bij Van den Dungen. "Vorig seizoen heb ik wel overwogen om er toen al een laatste seizoen van te maken. Toen stonden we nog bij de bovenste plaatsen tijdens de winterstop, we zaten al ver in het bekertoernooi voor eventuele deelname aan het landelijke KNVB-bekertoernooi en ik werd genomineerd als beste amateurtrainer van Nederland. Dat wilde ik toch allemaal nog wel hier meemaken. Nu heb ik het gevoel dat dit het juiste moment is om verder te kijken."

Sportief gezien waren de jaren onder Van den Dungen niet de minste voor Nuenen. Een mooi gegeven vindt de coach, maar dat is voor hem niet het meest belangrijke. "Nuenen is een goed georganiseerde club en ik heb mogen werken met een heel gedreven en professionele staf en spelersgroep. Daarnaast heb ik genoten van de opkomende jeugd, waarvan er diverse hun debuut hebben gemaakt en waarvan er verschillende momenteel van vaste waarde zijn. Zo stonden er onlangs maar liefst zeven spelers in de basis met een achtergrond bij Nuenen. Dat is voor mij toch wel een van de mooiere dingen die we hier samen hebben bereikt naast het behalen van prijzen. Ook heb ik hier vrienden gemaakt en dat is zeker wel mogelijk in de voetballerij."

Eigen toekomst
Een sabbatical staat komend seizoen niet op het lijstje van Van den Dungen. De trainer wil ook volgend seizoen graag weer ergens aan de slag. "Ik heb mijn besluit op tijd laten weten aan Nuenen zodat zij ook voldoende tijd hebben om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. De trainerscarrousel begint toch in november alweer in beweging te komen." Van den Dungen zou het liefst op een zo hoog mogelijk niveau trainen, al spelen er ook andere afwegingen mee in de keuze die hij gaat maken. "De Derde Divisie zou mij wel wat lijken al vind ik een andere club in de Hoofdklasse of Eerste klasse ook een optie.

Voor mij is vooral belangrijk hoe de club in elkaar steekt, welk beleid daar wordt gevoerd, waar zij naartoe willen en of het bij mij past. Daarnaast heb ik nu enkele jaren de mogelijkheid gehad om met jeugd te werken en je ziet het resultaat, dus zou dat ook wel wenselijk zijn in de toekomst."

Of we Van den Dungen volgend jaar in de regio Eindhoven gaan tegenkomen is nog maar de vraag. "Ik heb al in verschillende regio's getraind, van Rotterdam tot Den Bosch naar Nuenen en zelfs boven de rivieren, mijn reikwijdte is best groot. Daarnaast zitten er in deze regio nog meer mooie verenigingen, dus wie weet."

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?