Mierlo-Hout lid Martin Pérez maakt debuut in de eredivisie.

Deel dit bericht via:


Perez maakt zaterdagavond zijn debuut op het hoogste niveau van Nederland. In Almelo geeft hij leiding aan het duel tussen Heracles en VVV-Venlo.

De 29-jarige scheidsrechter kreeg het nieuws van zijn aanstaande debuut dinsdagmorgen te horen van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. "Hij belde me om me te feliciteren met mijn aanstelling", zegt Martin. "Een mooi moment. Tot 12.00 uur moest ik het nieuws voor me houden, maar ik heb het wel even gedeeld met mijn vriendin en mijn familie. Zij weten wat ik ervoor heb moeten doen en laten om dit te bereiken." Vader van Martin en onze welbekende materiaalman en scheidsrechter van de jeugd Ventura Perez is uiteraard heel trots op zijn zoon!

Pérez begon in 2013 in de scheidsrechtersmasterclass van de KNVB. Zeven jaar eerder begon hij als arbiter bij de amateurs van Mierlo-Hout, destijds zelf nog speler van onze A1. Op 13 september 2013 maakte hij zijn debuut in de Jupiler League bij de wedstrijd FC Volendam - Excelsior. Inmiddels heeft hij 70 wedstrijden in het betaald voetbal gefloten, waarvan 55 in de Jupiler League. De Eredivisie is een volgende stap in zijn carrière.  "Dit is een droom die uitkomt", zegt Martin. "Toen ik in het talenttraject zat, leefde ik naar mijn debuut in de Jupiler League toe. Inmiddels heb ik veel mooie wedstrijden op dat niveau mogen fluiten en ervaring opgedaan. Dat smaakte naar meer. Ik wilde naar de eredivisie. Dat ik die stap nu maak voelt als een mooie beloning. Hier heb ik de afgelopen jaren naartoe gewerkt."

Het Polman Stadion in Almelo vormt het decor voor zijn eerste optreden in de Eredivisie. Martin kijkt er naar uit. "Qua voorbereiding zal het voor mij niet heel anders zijn dan een wedstrijd in de Jupiler League. Ik verwacht dat het een mooie wedstrijd tussen twee voetballende ploegen wordt. Hopelijk wordt dit voor mij de opmars naar meer wedstrijden in de Eredivisie." 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?