Marvilde geeft winst in slotfase uit handen tegen Wilhelmina’08

“Zonde. We waren er dicht bij. Onze grensrechter was er zeker van dat het buitenspel was, maar de scheidsrechter besliste anders. Dat snap ik niet, want tot dan floot hij voor elk vlagsignaal. Extra sneu is het dat het in de slotfase gebeurt, anders hadden we het misschien nog kunnen herstellen. Met dit gelijkspel schieten we eigenlijk allebei niet zoveel op. Alhoewel we in de derde periode alles nog in eigen hand hebben.”
Aan het woord is Max van den Akker, aanvaller van Marvilde en doelpuntenmaker tegen Wilhelmina’08 (1-1). In de stand staan er nu vier ploegen op 36 punten. Negen punten minder dan lijstaanvoerder FC Eindhoven/AV. Het zijn, naast Marvilde, Wilhelmina’08, EFC en Someren. Zij mogen stiekem nog hopen op mistappen van de koploper, maar moeten zich toch vooral richten op de tweede plek. Van den Akker: “Eerlijk gezegd denk ik niet dat Eindhoven dit nog afgeeft. De komende wedstrijden moeten we zelf onze wedstrijden zien te winnen. Dan spelen we in ieder geval nacompetitie.”
Het resterende programma voor Marvilde is: Hilvaria (thuis), Beerse Boys (uit), Rood Wit V. (thuis) en Mierlo-Hout (uit). Als de ploeg van trainer Edwin Slagboom – die binnenkort zijn diploma Oefenmeester I in ontvangst mag nemen – zo speelt als in de eerste helft tegen Wilhelmina’08, moeten twaalf punten mogelijk zijn. Marvilde oogde fit, was agressief in de duels en liet bij vlagen heel aardig voetbal zien. Ondanks het erbarmelijke veld van sportpark Drakensteyn. “Het kostte ons indirect zelfs een treffer”, oordeelde Van den Akker. Hij doelde op een uitbraak van Marvilde in de 72ste minuut. Tayfun Yilmaz wilde Van den Akker in de loop aanspelen, maar kreeg de bal onvoldoende onder controle.
Oprukken
Als de bezoekers toen op 0-2 hadden kunnen komen – ook de meegelopen Sander Bertels slaagde er niet in om de bal fatsoenlijk voor het doel te brengen – was de wedstrijd gespeeld. Nu bleef Wilhelmina’08 geloven in een goede afloop en zette de defensie van Marvilde verder onder druk. In de 44ste minuut kon Sven Peeters vrij oprukken en verschalkte doelman Sam van Rooij. Grensrechter Peter de Lepper van Marvilde stak gedecideerd zijn vlag omhoog, maar scheidsrechter Bert Verstappen wuifde het signaal weg en kende de treffer goed.
Slagboom wisselde Yilmaz nog voor Michael Maessen, maar direct resultaat had dit niet meer. Inderdaad jammer, want Marvilde was dicht bij een belangrijke overwinning geweest. In de eerste helft zagen de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd. Beide elftallen lieten zien voor de winst te gaan en in de 9de minuut was er de eerste kans. Een vrije trap van Younes Didbih werd door Marvilde-doelman Van Rooij onschadelijk gemaakt. In de 12de minuut werd het aan de andere kant gevaarlijk. Jelle Born kwam in vrije schietpositie, maar besloot de bal af te leggen op Ties Bazelmans. Deze schoot over.
Strafschop
Uit het niets kwamen de Veldhovenaren vier minuten later op voorsprong. Peeters hield Van den Akker wel heel opzichtig vast in het strafschopgebied en Verstappen kon niets anders doen dan naar de stip te wijzen. Van den Akker liet vervolgens doelman Sven Swakhoven geen kans. Niet veel later moest Marvilde-aanvoerder Danny Das met een scheenbeenblessure naar de kant. Hij werd vervanger door Sander Bertels. In het vervolg van de eerste helft waren beide teams nog één keer dichtbij een treffer. Aimane M’Rabet Eloued stuitte op doelman Van Rooij en Van den Akker schoot, na een prima individuele actie, via een verdediger over.
Na de rust werd Wilhelmina’08 sterker en was het voor Marvilde vooral tegenhouden. Overigens zonder dat de Limburgers tot echt grote kansen kwamen. Er was een afstandsschot van Martijn Witjes en een schot van Ilias Dari (weer een redding van doelman Van Rooij, de uitblinker aan Marvilde-zijde, red.), maar verder kwam Wilhelmina’08 niet. In de 74ste minuut moest Van Rooij nogmaals reddend optreden, bij een inzet van M’Rabet Eloued. De lange Veldhovense doelman was echter in de absolute slotfase alsnog kansloos toen Peeters alleen voor hem verscheen: 1-1.

Wilhelmina’08: 1. Sven Swakhoven, 4. Sven Peeters, 5. Bas Rijkers, 6. Martijn Witjes (3. Thomas Witjes), 7. Younes Didbih, 9. Niels Roijakkers, 10. Youssef Koubali, 15. Wessel Adriaens (20. Achraf Louadi), 16. Aimane M’Rabet Eloued, 18. Lars Joosten, 24. Ilias Dari (21. Amine Benter).

Marvilde: 1. Sam van Rooij, 3. Wouter van Vark, 4. Tommy van de Wiel, 5. Vincent Bartholomeus (8. Dennis van de Weijer), 7. Jelle Born, 9. Max van den Akker, 10. Murtaza Nawabi, 11. Tayfun Yilmaz (22. Michael Maessen), 12. Ties Bazelmans, 16. Danny Das (6. Sander Bertels), 28. Robert Born.