Someren bezorgt Marvilde (extra) koude douche

Het weer was zondag bar en boos op sportpark Jongelingsveld. Het spel van de thuisclub trouwens ook. Marvilde leek geen moment op de ploeg die vóór de winterstop zo uitstekend presteerde en een goede uitgangspositie in de tweede periode had. Tegenstander Someren was overigens niet veel beter, maar was wel bijzonder effectief bij de paar kansen die het kreeg. De bezoekers wonnen met 1-2.

In de eerste helft was het in de stromende regen een zeer matige wedstrijd. Beide partijen grossierden in balverlies en er waren nauwelijks serieuze kansen te noteren. Namens Marvilde scoorde Ties Bazelmans, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook Tayfun Yilmaz dacht te scoren. Zijn kopbal van een meter of vijf werd door doelman Wessel Pape echter gekeerd. Aan de andere kant was Oelse Verhuizen dicht bij een Somerense treffer, maar de kopbal van de robuuste verdediger belandde op de lat. Verkleumd zochten de weinige toeschouwers de warme kantine op, nauwelijks verwarmd door het spel op het drijfnatte kunstgras.

Na de rust begon Someren sterk. Binnen vijf minuten opende aanvoerder Niels Sweren de score. Hij kopte een hoekschop hard binnen. Marvilde schrok wakker en ging op jacht naar de gelijkmaker. Het duurde tot aan de 62ste minuut voordat de ploeg van trainer Edwin Slagboom écht gevaarlijk werd. Na een prima combinatie tussen Max van den Akker en Jelle Born, krulde de laatste de bal op de lat. Het was voor Someren slechts uitstel van executie, want vier minuten later was het alsnog raak. Met een prachtig diagonaal schot zette Born Marvilde op gelijke hoogte: 1-1.
Overeind
De blauwwitten leken nu door te drukken, maar Someren bleef overeind. Yilmaz had de 2-1 op zijn schoen, maar vrij voor doelman Pape schoot hij de bal over het doel. In de 78ste minuut was Someren dicht bij 1-2, toen Koen de Louw vrij kon inkoppen. Tot opluchting van keeper Sam van Rooij verdween de bal net naast zijn doel. De wedstrijd leek zo te eindigen op 1-1, maar drie minuten voor het einde kreeg Marvilde het deksel op de neus. Een verre pass van achteruit werd opgepikt door De Louw, die zich behendig vrijspeelde, Van Rooij passeerde en uit een moeilijke hoek fraai afrondde.
Deze klap kwam Marvilde niet meer te boven. In de blessuretijd kreeg de thuisclub nog twee vrije trappen, maar Pape liet zich niet meer passeren en zorgde voor de zwaarbevochten 1-2 overwinning voor Someren. En Marvilde? Dat droop teleurgesteld af. Zelfs de warme douches van sportpark Jongelingsveld konden dit niet verhelpen…